Plan een workation bij Landal Kasteeldomein De Cauberg

In het Limburgse Valkenburg ligt Landal Kasteeldomein De Cauberg. Harmke ging erheen voor een korte workation en om te genieten van de wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 aan de overkant.

Huisjes zijn er in alle soorten en maten op Landal Kasteeldomein

Huisjes zijn er in alle soorten en maten op Landal Kasteeldomein

Buitenlandgevoel

Voor een workation reis ik af naar Vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg. Van Den Haag naar Valkenburg in Limburg is een rit van ruim tweeënhalf uur, maar verhoogt alleen maar het vakantiegevoel, zeker als ik de dalen en heuvels van Limburg bereik. Het glooiende landschap voelt als buitenland. Valkenburg ligt aan rivier de Geul en heeft het enorm te verduren gekregen tijdens de watersnood in 2021, maar dit jaar zijn ze de dans vooralsnog ontsprongen gelukkig. De zon breekt zelfs door als ik het plaatsje binnenrijd. Ik heb tijd om Valkenburg zelf verkennen voordat ik naar het Vakantiepark rijd.

Op weg naar Limburg

Op weg naar Limburg

Met de trein kan natuurlijk ook

Met de trein kan natuurlijk ook

Valkenburg ligt aan de Geul

Valkenburg ligt aan de Geul

Restaurantstraat

Je weet dat je in Limburg bent als je niet één maar twee versnaperingen bij de koffie krijgt, een Tony’s Chocolonely-chocolaatje in dit geval en een koekje. Bourgondisch detail. Ik drink koffie op het verwarmde terras van restaurant El Fuego in de Grotestraat Centrum, een uitgaanstraat met veel bars en restaurants. Aan de overkant zit Steakhouse Brazza dat binnenkort de deuren zal openen. Het is ook van El Fuego, laat ik me vertellen, maar zal een uitgebreider menu hebben. Op het uithangbord staat het woord ‘uitsteakend’, wat best geestig is voor een steakhouse. Verder naar rechts zit de Geulpoort, een Middeleeuwse stadspoort.

De Middeleeuwse Geulpoort in Valkenburg

De Middeleeuwse Geulpoort in Valkenburg

Restaurant El Fuego in de Grotestraat Centrum in Valkenburg

Restaurant El Fuego in de Grotestraat Centrum in Valkenburg

Koffie met 2 versnaperingen bij El Fuego

Koffie met 2 versnaperingen bij El Fuego

 

 

Natuurzicht

Dan is het 4 uur en kan ik inchecken bij Landal Kasteeldomein De Cauberg. Het park zit nóg dichter bij het centrum dan ik dacht, je bent er echt zó. Direct achter de toegangspoort zit restaurant De Zoete Zoen en in het gebouw ertegenover is de receptie. Er zijn wel vier balies tegelijk open, dus het inchecken gaat lekker vlot. Een vriendelijke dame overhandigt me de sleutel van huisje nr. 28 en wat informatie over het park en de omgeving. Het park doet niet zo parkachtig aan, het lijkt eerder op een dorpje met straten en witte huisjes! Nr. 28 blijkt een soort ‘rijtjeshuis’, maar wel aan de rand van het park met uitzicht op de natuur.

Vakwerkhuisjes op het terrein van Landal

Vakwerkhuisjes op het terrein van Landal

Witte huisjes zijn er ook veel

Witte huisjes zijn er ook veel

Landal Kasteeldomein De Cauberg

Landal Kasteeldomein De Cauberg

Harmke’s huisje kijkt op de natuur

Harmke’s huisje kijkt op de natuur

Werkplek

Parkeren kan gemakkelijk voor de deur en ik laad meteen de koffer uit. Het bescheiden ogende ‘rijtjeshuis’ blijkt vanbinnen vele malen groter dan ik had verwacht. Het heeft een ruime living met open keuken en een balkon met mooi uitzicht. Er zijn twee slaapkamers en een badkamer met ligbad. De inrichting is in een landelijke stijl en biedt genoeg comfort. Ook een Nespresso-apparaat ontbreekt niet. Ik ben hier bij Landal Kasteeldomein De Cauberg voor een workation en dat gaat zeker lukken. Ik installeer me aan de grote tafel met mijn laptop om reisverhalen uit te typen. Fijn om dat hier in alle rust te kunnen doen.

Huisje 28

Huisje 28

Comfortabele living

Comfortabele living

De grote eettafel is een ideale werkplek

De grote eettafel is een ideale werkplek

Diner

Na het inchecken heb ik meteen gereserveerd bij restaurant De Zoete Zoen om er zeker van te zijn dat ik daar vanavond terechtkan. Een vriendelijke medewerker vertelt me dat er nog wel een tafel vrij is. Tegen etenstijd laat ik de auto staan en ga ik lopend naar het restaurant en dat is goed te doen. Het park is makkelijk te bewandelen. Het restaurant oogt gezellig en is sfeervol verlicht. Achterin is een bar, ervoor staan mooi gedekte tafels. Over de menukeuze hoef ik niet lang na te denken, het wordt de risotto met tomaat en venkel. Erbij drink ik een érg goede Merlot uit Zuid-Afrika. De amuse van het huis is vandaag een paprikasoepje.

Restaurant De Zoete Zoen

Restaurant De Zoete Zoen

 

 

Achterin is de bar

Achterin is de bar

Risotto met tomaat en venkel en een heerlijke Merlot

Risotto met tomaat en venkel en een heerlijke Merlot

Ontbijt

Van werken komt het na de Merlot niet meer. Ik kijk nog wat tv en ga dan slapen. De slaapkamer is goed donker en ik kan werkelijk een speld horen vallen, ideale omstandigheden voor een goede nachtrust. “Wat is er nou lekkerder dan in de ochtend verse broodjes die aan de deur worden bezorgd?” las ik eerder vandaag op een flyer. Alle reden dus om zo’n ‘ontbijtje aan de deur’ te bestellen, zoals ik gisteren bijtijds heb gedaan. Deze morgen wordt stipt op het afgesproken tijdstip aangebeld. Mijn ontbijt is er! Broodjes van Koos en een mand een: ham, kaas, jus d’orange, yoghurt, fruit, een muffin en een warm en smeuïg eitje. Perfect!

Schoon beddengoed

Schoon beddengoed

Ontbijt aan de deur

Ontbijt aan de deur

Omgeving

Vervolgens sla ik de laptop nog even op om te werken en dan is het tijd om uit te checken. Het was kort maar krachtig, maar ik ga nog niet naar huis, nog lange niet. Eerst maak ik nog een rit door de omgeving en kom langs mergelgrotten en een oude steenkoolmijn. De Cauberg is bekend om het wielrennen. Op het terrein van Landal zijn er allerlei verwijzingen naar de wielrennerij. Zo heb je er onder meer de Marianne Vos Allée en kun je een foto maken achter een podium drie wielrenners waarbij je eigen hoofd uitsteekt boven het lichaam van de geletruidrager in het midden. En natuurlijk zijn er via het park fietsen te huur.

De entree van het park

De entree van het park

Wielerpodium

Wielerpodium

Wegwijzers in Valkenburg

Wegwijzers in Valkenburg

Wellness

Mijn korte Workation besluit ik met wellness. Op naar Thermae 2000 dus, waarvan ik altijd dacht dat het bij Maastricht lag, maar het ligt toch echt in Valkenburg, en wel pal tegenover Landal Kasteldomein De Cauberg! Landal kan voor zijn gasten toegang tot de termen regelen mét een leuke korting. Vandaag is het badkledingdag. Goed om bij voorbaat te checken, het wisselt. Er zijn binnen- en buitensauna’s, binnen- en buitenzwembaden, jacuzzi’s en je kunt massages boeken. Ik zwem rondjes van de binnen- naar de buitenbaden en weer terug. Bij toeval beland ik in het oefenbad bij een les Aquafit. Die les pak ik ook nog mee.

Zwembaden, sauna’s & massages

Zwembaden, sauna’s & massages

Op naar de wellness van Thermae 2000

Op naar de wellness van Thermae 2000

Maastricht

Nog is mijn workation niet voorbij, want nu ik zo dicht bij Maastricht ben, wil ik het Vrijthof zien voordat ik naar huis rijd. Hoewel je bij Thermae 2000 natuurlijk ook koffie kunt drinken en een hapje kunt eten, bewaar ik dat onderdeel voor Maastricht. Ik parkeer onder het Vrijthof en hoewel het niet echt terrasjesweer is, bestel ik bij een hippe Vietnamese foodcart een heerlijk Aziatisch gerechtje dat ik oppeuzel op een van de bankjes op het plein. Opvallend zijn de vijf kleurige poppen die het Vrijthof sieren en een carnavalsstoet lijken te vormen. Dat zoeken we op… Het is beeldengroep ’t Zaat Hermenieke van Han van Wetering.

Hippe Vietnamese food cart op het Vrijthof in Maastricht

Hippe Vietnamese food cart op het Vrijthof in Maastricht

Beelden op het Vrijthof

Beelden op het Vrijthof

Ook naar Vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg? Boek hier: landal.nl/parken/kasteeldomein-de-cauberg je trip naar Zuid-Limburg

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.