Maak een culinaire wereldreis in Foodhall Scheveningen

Eind mei was het zover. Foodhall Scheveningen mocht eindelijk open. Harmke was bij dit feestje aan zee aanwezig. Er werd champagne geschonken en de aanwezige gasten konden alle wereldkeukens proeven.

Champagne!

Champagne!

Bar Iberico Jabugo

Bar Iberico Jabugo

Kiss Me

Het is dé nieuwe aanwinst op de Noorderboulevard bij het strand: Foodhall Scheveningen. In coronajaar 2020 kon de hal tussen de lockdowns door al heel even proefdraaien. Eind mei 2021 is het echt zover: de Foodhall mag open en kan een feestje vieren. Zelfs de burgemeester is erbij. Hij onthult een kunstwerk; Kiss Me heet het beeld van een man en vrouw die elkaar vrolijk een zoen willen geven. Het is gemaakt door kunstenaar Selwyn Senatori.

 Het interieur

Het interieur

Kunstwerk Kiss Me

Kunstwerk Kiss Me

Kunstwerk Kiss Me

Champagne

De Foodhall voelt als een hotspot en maakt de metamorfose die de Noorderboulevard ondergaat compleet. “De hal roept de sfeer op van een levendige, wereldse markt vol lichtjes en geluiden,” aldus de organisatie. Ik ben oprecht verbaasd over het mooie interieur en de gezelligheid die de hal nu al uitstraalt. Er zijn momenteel zeventien foodstands. Wij toasten er tijdens het openingsfeestje op met Moët-champagne!

Feestelijke bubbels

Feestelijke bubbels

Genieten op het terras

Genieten op het terras

 

 

Wereldkeukens

Wat kun je er zoal proeven? Alle uithoeken van de wereld blijken zowat vertegenwoordigd. Er is Italiaanse pizza, er zijn Amerikaanse burgers, er is Griekse gyros, Spaanse churros, Japanse sushi (pleonasmen, ik weet het), Vietnamese loempia’s, Mexicaanse taco’s en zo kan ik nog even doorgaan. Er is één gevaar en dat is dat de keuzestress toeslaat! Waar zal ik beginnen? Ik ga de standjes langs, te beginnen bij Saigon Streetfood, de Vietnamees.

De keuze is reuze

De keuze is reuze

Diego’s Burgers

Diego’s Burgers

Saigon Streetfood

Saigon Streetfood

Winnende bocadillo

Die Bao Wow van Saigon ziet er alvast heerlijk uit, die bestel ik. Ik laat me intussen verleiden door het Spaanse Jabugo ernaast. Die serveert onder meer geweldige pata negra uit Salamanca. Zoals het hoort, hebben de varkens vrij rondgelopen en alleen maar eikeltjes gegeten. De ham heeft tweeënhalf jaar gerijpt! Ook bocadillo de Lacon is een aanrader naar verluidt. Het prijswinnend ‘vijfsterrenbroodje’ is belegd met gebakken ham.

Vleeswaren van Jabugo

Vleeswaren van Jabugo

Pata negra uit Salamanca

Pata negra uit Salamanca

Prijswinnend Spaans broodje

Het prijswinnende Spaanse broodje

Fusion-sushi

Dan beland ik bij The Sushi Bar. Hier wordt fusion-sushi gemaakt. De oorspronkelijke Japanse sushi was heel minimalistisch, vertellende de heren achter de toonbank. Het is de nigiri: rijst met een stukje zalm of andere vis. Onder westerse invloed kwamen er allerlei sushivarianten die inmiddels ook door de Japanners zelf worden gegeten. The Sushi Bar zat al in de Foodhall Arnhem en heeft met de Foodhall Scheveningen nu een tweede locatie.

The Sushi Bar

The Sushi Bar

Opgemaakt bordje sushi

Opgemaakt bordje sushi

Bitterballen en dim sum

Door naar De Ballenbar! Geen gewone bitterballen serveren ze hier, maar ballen in allerlei bijzondere varianten. Een bal gevuld met bouillabaisse (vissoep) bijvoorbeeld, of eentje die naar de Thaise kippensoep Tom Kah Kai smaakt. Er zijn ook ballen met truffel te krijgen, ballen met geitenkaas en ballen met spinazie. Lever dim sum dan zo’n oer-Hollandse bal? Daarvoor ga je naar de neonverlichte stand Dim Sum Wan Tsam in hetzelfde rijtje.

Culinaire bitterballen

Culinaire bitterballen

Dim sum van Wan Tsam

Dim sum van Wan Tsam

Mexicaanse flair

Om vrolijk van te worden is de Mexicaan La Catrina. Het duo dat deze stand beheert, maakt alles dagvers, waaronder guacamole. En wordt het taco chicken or beef? Skinny for the rest of your life wordt het sowieso niet in een land als Mexico. Ook interessant is de stand van W.T.F. wat staat voor World Tempting Flavors. De vega stick (‘Woodstok’) met bieten is onweerstaanbaar. Hij heeft de vorm van een Magnum-ijsje, maar is beduidend calorie-armer.

Het Mexicaanse La Catrina

Het Mexicaanse La Catrina

World Tempting Flavours

World Tempting Flavours

Vega-hapje Woodstok

Vega-hapje Woodstok

 

 

Kip met noedels

Natuurlijk sla ik ook de Libanees Amier niet over. Ik vraag om een heel klein hapje, maar de Arabische gastvrijheid kennende wordt dat toch een heel bordje met groenten en rijst, keurig geserveerd op een dienblaadje. Pad Thai wil niet achterblijven en staat erop dat ik de kip met noedels proef. Dat kan ik niet afslaan. Wat is het allemaal lekker! En dan ben ik nog niet eens bij De Resident geweest, Meat on a Stick, Diego’s Burgers of de Gyros Express.

Oosterse sferen bij Libanees Amier

Oosterse sferen bij Libanees Amier

Libanees voorafje

Libanees voorafje

Pad Thai uit Den Haag

Pad Thai uit Den Haag

Ricardo de Oesterman

Helemaal aan het eind van de rondgang staat de kar van de Oesterbar. De Haagse Ricardo die daar de scepter zwaait, ging eerst door het leven als de Oesterman, nam toen de Oesterbar over van een man uit Scheveningen. Met alle plezier opent hij de oesters voor de klant. Ik hoef ze alleen maar op te slurpen. Franse oesters staan er vandaag op het menu, maar hij haalt zijn oesters overal vandaan. Ricardo heeft ook zalm en kaviaar in de stand.

Oesterman Ricardo

Oesterman Ricardo

Pizza en pastry

Die pizza slices van Pazze en Pizze zien er onweerstaanbaar uit. Maar ja, dat gaat echt niet meer lukken na al dat eten. Gelukkig mag ik de pizza in een box meenemen om thuis te proeven. De bovenburen mogen meegenieten. Hetzelfde geldt voor de kleurige donuts van Churros & more en de macarons van Frozen Sweets. Ook die verdwijnen noodgedwongen in de doggy bag. Fietsend naar huis ben ik blij: een aanwinst die Foodhall Scheveningen.

Pazze et Pizze

Pazze et Pizze

Take away

Take away

Donuts

Donuts van Churros & More

Meer info: foodhallscheveningen.nl

Macarons van Frozen Sweets

Macarons van Frozen Sweets

De Foodhall ligt vlak bij de Scheveningse Pier

De Foodhall ligt vlak bij de Scheveningse Pier

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.