Geef je huid een boost bij ASPA Beauty

In het Statenkwartier in Den Haag zit beautysalon ASPA van huidspecialiste Azra Secerbegovic. Harmke ging langs voor een grondige huidanalyse plus behandeling op maat en dat beviel uitstekend! Dit zijn Harmke’s bevindingen.

Producten van Azra Botanical Simplicity

Producten van Azra Botanical Simplicity

ASPA Beauty

Salon ASPA Beauty in Den Haag is op fietsafstand van mijn appartement in het Zeeheldenkwartier en blijkt makkelijk traceerbaar. Het rode uithangbord is al van verre zichtbaar. De salon in de Antonie Heinsiusstraat blijkt niet ver van de Frederik Hendriklaan te zijn, de lange Haagse winkelstraat die bekendstaat als de Fred.

De salon in de Haagse Heinsiusstraat

De salon in de Haagse Heinsiusstraat

Ik word vriendelijk welkom geheten door eigenaresse Azra Secerbegovic zelf. De naam ASPA is een samentrekking van haar initialen A.S. en Spa, vertelt ze. Het interieur oogt fris en licht en het gaat er meteen hygiënisch aan toe. Azra vraagt me de handen te ontsmetten en blauwe overschoentjes over mijn laarzen aan te trekken.

De counter van ASPA beauty

De counter van ASPA Beauty

Biologie en plantkunde

Azra komt oorspronkelijk uit Joegoslavië, het huidige Bosnië-Herzegovina. Ze deed er een landbouwkundige studie en vertrok naar Engeland, waar ze onder meer plantkunde studeerde bij Kew Gardens en werkte als botanist. Ze kreeg vervolgens een baan bij een chemisch bedrijf en werkte ook nog een paar jaar in Israël om uiteindelijk voor haar werk te belanden in Schiedam. Haar droom was altijd om haar eigen beautysalon te starten. Tijdens haar Londense jaren volgde ze naast haar baan al een opleiding tot huidspecialiste en eenmaal in Nederland opende ze in 2008 haar eigen salon in de buurt van het Vredespaleis. Sinds 2017 zit haar salon bij de Fred.

Prachtige bloemen fleuren de salon op

Prachtige bloemen fleuren de salon op

Eigen productenlijn

Tevens begon ze eigen huidproducten te ontwikkelen onder de naam Azra Botanical Simplicity. Met haar plantkundige achtergrond is het niet verwonderlijk dat Azra haar eigen producten in de markt heeft gezet. De naam Botanical Simplicity zegt meteen alles. “De huid heeft niet veel producten nodig, maar wel de goede producten, zo simpel is het,” legt ze uit. “Wat ik doe, is al het goede uit de natuur combineren met wetenschappelijk bewezen formules. Het gaat in de eerste plaats niet om huidverzorging, maar om huidverbetering.” Azra’s producten bevatten een keur aan werkzame stoffen, van plantenextracten tot vitaminen en peptiden.

Uit de lijn Azra Botanical Simplicity

Uit de lijn Azra Botanical Simplicity

Azra gebruikt vooral natuurlijke ingrediënten

Azra gebruikt vooral natuurlijke ingrediënten

 

 

Grondige huidanalyse

De behandeling begint met een grondige huidanalyse. Dat doet Azra met behulp van een scanapparaat. Ik hoef alleen mijn kin op een steuntje te leggen, terwijl het apparaat mijn hoofdhuid van alle kanten scant en op alle diepteniveaus. Oei… Azra stelt onder meer vast dat de poriën bij mijn neus en wangen behoorlijk verstopt zijn. Ook ziet ze ‘UV-spots’, beschadigingen door de zon die later pigmentvlekjes kunnen geven. Ze adviseert me dan ook dringend dagelijks anti-zonnebrandcrème te gaan gebruiken. Lichtgroene streepjes op het scherm staan voor een droge huid en donkergroene streepjes markeren rimpels. Het enige goede nieuws: vrijwel zero rimpels!

De behandeling begint met een huidanalyse

De behandeling begint met een huidanalyse

Vette oliecleanser

Op grond van de analyse en dankzij haar ervaring heeft ze direct een behandelplan klaar voor mijn droge, rode en blijkbaar flink beschadigde huid. Tijd om naar boven te gaan naar de behandelruimte. Ik mag onder een roze deken plaatsnemen op de verwarmde behandeltafel, alles heel discreet en comfortabel. Wat ze onder meer zal doen is aminozuren loslaten op de diepere huidlagen als trigger voor mijn huid om meer collageen te gaan produceren. Die aminozuren werken als katalysator. Eerst maakt ze de huid schoon met een vette oliecleanser van het merk emerginC, gevolgd door een verzachtende balsem met arnica, kokosolie en aloë vera tegen roodheid.

De behandeltafel is verwarmd

De behandeltafel is verwarmd

Alle producten van Harmke’s treatment op een rij

Alle producten van Harmke’s treatment op een rij

Zoethout en frambozen

Ook zet ze een heerlijk kleimasker in, Miracle Mask met peptiden (opgebouwd uit aminozuren), gevolgd door een herstellend masker met waterlelies. Tussendoor past ze een hoofdmassage toe, want ook well being vindt Azra belangrijk. Dan volgt iets speciaals: Dermatude Meta Therapy. Ze brengt het spul aan en schuift dan een kunststofmasker over mijn gezicht dat lichtflitsen afgeeft. “Het maakt microperforaties in de huid, waardoor een natuurlijk herstelmechanisme in werking treedt zodat je huid collageen en elastine gaat produceren. Tot slot neemt ze producten uit haar eigen Azra Botanical Simplicity-lijn: een hydraterend serum met frambozenzaadolie en zoethoutextract én een crème met zinkoxide tegen roodheid.”

Masker voor huidverbetering

Masker voor huidverbetering

Tomatenextract is een van de ingrediënten in haar productlijn

Tomatenextract is een van de ingrediënten in haar productlijn

Luchtig poeder

Eenmaal weer beneden brengt ze nog Powder-Me dry sunscreen aan van het Amerikaanse merk Jane Iredale. Azra: “Dit is een heerlijk licht en luchtig poeder waar je huid niet van dichtslibt. Het is bij uitstek geschikt voor de gevoelige huid.” Het poeder is er in vier tinten, zodat ze de tint kan kiezen die het best bij mijn huidskleur past. Ze verdeelt het poeder gelijkmatig over mijn gezicht met een ultra-zacht ‘veganistisch’ borsteltje dat het merk Jane Iredale er zelf bij levert.

 

 

En dan zijn we er! Azra’s belangrijkste tip voor mijn verweerde huid blijft om dagelijks antizonnebrand met factor 50 te gebruiken in zomer én winter. Die raad neem ik zeker ter harte!

Antizonnebrand

Antizonnebrand

Dry sunscreen van de Amerikaanse Lane Iredale

Dry sunscreen van het Amerikaanse Jane Iredale

Het resultaat

Vandaag stapte ik de salon binnen met een rode, oneffen huid. Het weer werkte ook al niet mee op deze dag eind mei, want het motregende en er waaide een koude wind op weg naar de salon. Maar direct na de behandeling voelt mijn huid écht zachter en gladder aan. Meer dan tevreden ben ik als Azra me het resultaat laat zien. Ze houdt me bijna trots een spiegel voor en ik ben verrast hoe egaal mijn gezicht nu is. En alsof het zo moet zijn, is buiten de zon inmiddels doorgebroken. “Je huid mag weer gezien worden,” lacht Azra, “pak lekker een terrasje.” Goed idee! Even later zit ik in de Fred te genieten van een mocktail. Veilig in de schaduw, dat wel.

Na 1 behandeling is mijn huid al egaler

Na 1 behandeling is mijn huid al egaler

Meer informatie: aspadirect.nl

ASPA Beauty in Den Haag

ASPA Beauty in Den Haag

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.