Dit zijn de beste koffiebars in Portland van A tot Z

Het is geen geheim dat Portland/Oregon vergeven is van goede koffiebars. Voor een heerlijke cappuccino, flat white, cortado of andere variant kun je op tal van plekken in deze Amerikaanse stad terecht. Harmke stelde een ABC van haar favoriete adressen samen.

Hotel The Hoxton aan de rand van Chinatown

A

Ace Hotel – In het Ace Hotel vind je een vestiging van Stumptown Coffee Roasters, een van de beste koffiebranders in town. Stumptown is een van Portlands vele bijnamen. Adres: 1022 SW Harvey Milk St

B

Barista – Deze koffiebar in downtown Portland ademt klasse. Ook de koffie is hier van hoge kwaliteit. Ik bezocht het filiaal van Barista aan 3rd Avenue, maar er zijn meer vestigingen in de stad. Adres: 328 SW 3rd Ave

C

Cup & Bar – Mijn favoriete ontbijtadres is Cup & Bar: avocado-ricotta-toast en een cortado. Cup staat voor de zelfgebrande koffie, Bar voor de homemade chocoladerepen. Adres: 118 NE M. L. King Jr Blvd

D

Deadstock – Ook de koffie bij deze bar bevalt me uitstekend, een tip van Jessie, eigenaresse van The Society Hotel. Deadstock hangt vol sneakers, eigenaar Ian ontwierp ooit voor Nike. Adres: 408 NW Couch St

Koffie to go van Deadstock

E

Either/Or – Ze testen bij Either/Or wekelijks ‘blind’ om zo objectief mogelijk de hoge kwaliteit van hun koffie te waarborgen. Ook voor een Coffee Mocktail kun je hier terecht. Adres: 4003 N Williams Ave

F

Forty LBS – 40 LBS Coffee Bar in downtown Portland schenkt koffie van lokale brander Stumptown en thee van het al even lokale merk Steven Smith. De chocola is van Holy Kakow. Adres: 824 SW 2nd Ave

40 LBS schenkt Stumptown-koffie

G

Good Coffee – De naam zegt genoeg! Portland-local Lisa uit Chicago naast wie ik in het vliegtuig zit, raadt me deze bar aan. Er zijn vier filialen verspreid over heel Portland. Adres: 813 SW Alder St

Good Coffee

 

Lees ook dit artikel van Harmke: Wow… Oregon!

 

H

Hey Love – Dat ze bij Hey Love in hotel Jupiter Next goede koffie schenken, wist ik al, maar ze hebben er ook kombucha, het hippe gefermenteerde drankje dat ik voor de afwisseling bestel. Adres: 920 E Burnside


Hey Love heeft ook kombucha

I

In J Coffee – “Connected by coffee in joy” is de slogan van de hippe en gastvrije koffiebar In J Coffee in hartje Portland die eind 2018 opende. Oprichter Joe Yang is een ware koffie-expert. Adres: 1431 SW Park Ave

Hier moet je zijn: In J Coffee

J

Jackrabbit – Een paar jaar geleden opende restaurant en oesterbar Jackrabbit. Ik kwam er om te borrelen, maar schoof uiteraard ook even aan in de gelijknamige koffiebar pal ernaast. Adres: 830 SW 6th Ave

Koffiebar van Jackrabbit

K

Kingsland Kitchen – Aan te raden als lunchadres met tot besluit een heerlijke ‘local organic coffee’. Het is prettig zitten in deze moderne bar. Kingsland Kitchen in Portland heeft Britse roots. Adres: 301 SW Pine St

Lunchen bij Kingsland

L

Lovely Rita – Hotel The Hoxton in Chinatown doopte zijn restaurant La Neta om tot Lovely Rita. Ook de bijbehorende koffiebar luistert naar die nieuwe naam. De koffie is goed als vanouds! Adres: 15 NW 4th Ave

Restaurant Lovely Rita in Hotel The Hoxton

Excellente cortado bij Lovely Rita

M

Mama Mia Trattoria – Als rechtgeaarde Italiaan serveert restaurant Mama Mia Trattoria natuurlijk geweldige koffie. De zucchini met pommodori is overigens ook om over naar huis te schrijven. Adres: 439 SW 2nd Ave

Italiaan Mama Mia

Zucchini met pommodori bij Mama Mia

N

Never Coffee – “Perhaps the coolest place in town” zegt medewerker Anthony over het in september geopende Never Coffee. En terecht! Het interieur is hip, de muziek swingt en de espresso is de beste ever! Adres: 537 SW 12th Ave

Never Coffee

O

Ovation – Een adres dat ik bij toeval spot is Ovation. Bij dit café in een woonwijk in het Pearl-district worden allerlei koffies geschonken, maar ook geurige Marokkaanse muntthee. Adres: 941 NW Overton St

P

Public Domain Coffee – Exceptionele koffie is niet alleen voor de chosen few, maar voor iedereen, vinden ze bij Public Domain. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Adres: 603 SW Broadway

Public Domain is all about koffie

 

 

Q

Queue Coffee – Een wijk in opkomst is Slabtown. Er zitten inmiddels al vele goede koffiebars, waaronder het mondaine Queue Coffee. De koffie is van lokale branders afkomstig. Adres: 2112 NW Quimby St

Welkom bij Queue in Slabtown

R

Revolución – “We zijn een Mexicaans café en onze koffiebonen komen uitsluitend uit Mexico,” vertelt Maria Garcia uit Mexico-Stad, eigenaresse van koffiehuis Revolución. Adres: 1432 SW 6th Ave

Revolución, koffiebar achter hotel Zags

Mexicaanse sferen bij Revolución

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

S

Stumptown Coffee Roasters – Deze koffiebrander uit Portland heeft vele vestigingen, ook in andere steden dan Portland. Stumptown aan 3rd Avenue is ingericht als een soort kunstgalerie. Zie ook Ace en Yonder. Adres: 128 SW 3rd Ave

Stumptown aan 3rd Avenue

Wisselende kunst-expo’s bij Stumptown

Koffie met croissant bij Stumptown

T

The Society Hotel – Dé blikvanger in The Society Hotel in Old Town is de gezellige koffiebar. En laat de koffie ook nog eens erg goed zijn! Ik geniet zowel van flat white als filterkoffie. Adres: 203 NW 3rd Ave

Koffiebar in The Society Hotel

Op de rooftop van The Society Hotel

U

Umbria – Een fijn adres is Umbria. Hier bestel ik cortado en een macaron. Koffie en macarons zijn een soort rode draad in mijn reizende bestaan. Portland telt drie Umbria Café’s. Adres: 303 NW 12th Ave

Koffie en macaron bij Umbria

V

Vivace Coffee & Creperie – Aan een levendige straat in het NW-district zit dit koffie- en pannenkoekenhuis. Prima adres om tijd door te brengen achter de laptop onder het genot van een royale koffie. Adres: 1400 NW 23rd Ave

W

Water Avenue – Voor de variatie neem ik bij Water Avenue een ‘health shot’, een drankje op basis van azijn. Ook de koffie van deze gerenommeerde lokale brander is zéér aan te raden. Adres: 811 SW 6th Ave

Water Avenue: branders uit Portland

Het logo van Water Avenue

X

X (Push X Pull) – Koffiebar X, voluit Push X Pull, heeft kwaliteit hoog in het vaandel. “We pushed. We pulled, and all the while we were roasting some really fine coffee,” zeggen de oprichters. Adres: 821 SE Stark St

De X van Push X Pull

Y

Yonder – Bij restaurant Yonder drink je Stumptown-koffie! Chef Maya Lovelace zwaait tevens de scepter bij Mae. Dat restaurant roostert bonen volgens een methode uit de Appalachen. Adres: 4636 NE 42nd Ave

Z

Zeus – Het is allereerst een wijn- en cocktailbar, maar Zeus neemt ook koffie zeer serieus. De barman onthult dat hun koffie met 100% Arabia-bonen uit Guatemala wordt bereid. Adres: 303 SW 12th Ave

Café Zeus

Meer weten over Portland? Kijk op travelportland.com

Hotel The Hoxton

Portland Old Town

The Rose City

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.