Ga mee logeren in amazing Amari Phuket

Geen beter begin van een Thaise cruise dan een verblijf bij een topresort op Phuket. Harmke logeerde, voorafgaand aan een zeilcruise met de Star Clipper, in het zeer prettige Amari Phuket in Patong Beach. Het resort ligt op een heuvel met uitzicht op de baai, grenst aan bossen en heeft ruime suites.

Amari Phuket

Patong Beach

Na een vlucht met Qatar Airways landen we op de luchthaven van eiland Phuket. Als we de vrolijke taxichauffeur vertellen dat we in het Amari slapen in Patong Beach, grijnst hij van oor tot oor: “Nice hotel.” De rit erheen is ook ‘nice’. De chauffeur kiest voor een ‘short cut’ dwars door de jungle en langs de langgerekte kust van het mooie eiland. Patong Beach bruist. Downtown is het hier een aaneenschakeling van bars, restaurants en shops. Het Amari ligt op een bosrijke heuvel, net buiten alle drukte.

Patong Beach

Ruime suites

Met die gunstige ligging is het Amari een oase van rust en toch is alle gezelligheid van de stad vlakbij – het beste van twee werelden dus. We worden bij het Amari welkom geheten met een tropisch drankje. In de lobby bekijken we de maquette van het resort om een indruk te hebben van de indeling van het terrein. Onze ruime suites bevinden zich op de mooiste plek: op de heuveltop naast het Club House, waar het ontbijt wordt geserveerd. Onze suites kijken uit op de Andaman Sea.

Amari Villa

Samutr Bar

We zouden de avond kunnen doorbrengen in Patong Beach dat op loopafstand van het resort is. Maar we kiezen ervoor om in het Amari te blijven. Het terrein is sfeervol verlicht en het is een en al gezelligheid bij de verschillende bars van het resort. Golfkarretjes rijden af en aan om gasten van de hooggelegen suites naar de lobby en de restaurants te rijden. Wij lopen liever, het is een goede work-out. We drinken cocktails in de Samutr Bar en genieten van live-muziek op een van de terrasjes.

Lounge

 

 

Club House

Mijn voornemen om vroeg op te staan mislukt. Dat kan liggen aan de jetlag, maar ook aan het fijne hotelbed. Dus meld ik me pas om een uur of half tien voor het ontbijt. Het is pal naast de deur bij het Club House. Manager Pierre komt alle gasten hier persoonlijk begroeten. Er is keus uit à la carte en buffet. Ik bestel een eitje met asperges en pancetta. Het ontbijtterras kijkt uit op de rode parasols van de infinity pool. Helemaal in de diepte ligt zeiljacht Star Clipper als een wit stipje in zee.

Breeze Spa

De Star Clipper zal in de avond wegzeilen, dus hebben we nog ruim een halve dag om van het Amari-resort te genieten. En waar kan dat beter dan in de spa! Bij de Breeze Spa worden we ontvangen met blauw(!) water. Het is een bloemendrankje gemaakt van Blue Butterfly Pea. Er zijn vier behandelkamers, Sky, Wind, Air en Cloud, alle hoog op de rotsen. Sky heeft een jacuzzi met rode bloemblaadjes. Een vriendelijke dame overhandigt ons het spamenu. Facials, massages, keus genoeg.

Spa

Spa

Zeilcruise

Na de spa-ervaring laten we ons ditmaal met een golfkarretje ophalen, want het is tijd om de koffers te pakken. Een taxi brengt ons van het Amari naar het Sea View Hotel, op 2 minuten rijden. Daar zit de incheckbalie van de Star Clipper. Na alle formaliteiten lopen we de pier op, waar een tenderbootje ons en andere passagiers oppikt en naar het zeiljacht brengt. Aan boord van de Star Clipper dineren we in de klassieke eetzaal en dan zeilen we bij maanlicht weg. Op naar mooie, ongerepte eilandjes…

Pier van het Amari

 

 

Tallship Star Clipper

Star Clippers

De vloot van Star Clippers bestaat uit drie klassieke zeilschepen: de Star Clipper (170 passagiers), Star Flyer (170 passagiers) en Royal Clipper (227 passagiers). De tallships zijn voorzien van alle nodige faciliteiten en hebben comfortabele hutten. Doordat het relatief kleine schepen zijn, kunnen ze de mooiste ongerepte plekken aandoen. Aan boord is ook van alles te beleven. Zo is er elke avond wel een show of quiz. Het hoofdkantoor zit in Monaco. Oprichter is de Zweed Michael Kraft. www.starclippers.com

Star Clipper in volle glorie

Qatar Airways

In de Business Class van Qatar Airways worden we getrakteerd op roze champagne en mogen we kiezen van de menukaart. Wordt het pompoensoep, of toch maar die heerlijke mezze vooraf? Dat is een maaltijd op zich. Gelukkig is ‘uitbuiken’ geen probleem. De stoel kan in elke gewenste stand en er zit zelfs een massageknop op! Het is 6 uur vliegen naar Doha en nog eens 6 uur naar Phuket. De tussenstop in Doha is geen straf. Wat een prettige luchthaven! Ik trek er zelfs baantjes in het zwembad. www.qatarairways.com

Amari Phuket

Meer informatie: www.amari.com/phuket

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.