Fiets mee naar natuurkampeerterrein de Kersengaard in Zuidland (Zuid-Holland)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur met de rust en de ruimte. Kamperen op een natuurterrein is kamperen zoals kamperen bedoeld is: zonder disco, bingo en playback-show, maar de zon onder zien gaan in een schitterend, natuurlijk decor. Fietsrondje.nl brengt deze maand natuurkampeerterrein de Kersengaard voor het voetlicht in samenwerking met Stichting de Groene Koepel.

de-kersengaard

De Kersengaard ligt op 2 km van Zuidland op het voormalige eiland Voorne-Putten: onder de rook van de havencomplexen van Rotterdam. Eigenaar Jan Beukelman kampeerde zelf al 30 tot 40 jaar op natuurkampeerterreinen tijdens zijn fietstochten door Nederland. In 2010 raakte zijn woning steeds meer ingesloten door uitdijende nieuwbouw. Beukelman ging op zoek naar wat anders en kwam met het idee om een kampeerterrein te beginnen. Zijn speurtocht bracht hem zelfs in Groningen, maar uiteindelijk diende dit perceel zich aan, waar de vorige eigenaar schapen liet grazen. Er was ooit een boerencamping in de buurt, maar sinds de sluiting was er geen kampeermogelijkheid meer. Het aanvragen van de vergunningen duurde uiteindelijk anderhalf jaar, wat Jan mee vond vallen. Als bouwkundige kon Beukelman veel zelf doen, maar hij kreeg de hulp van anderen.

 

ZIE OOK: Ontdek natuurkampeerterrein De Hoogte in Eesveen

 

Opmerkelijk is het weidse uitzicht. Op ons kampeerplekje maken we een zonsondergang mee en de volgende morgen schijnen de eerste zonnestralen het vocht alweer van ons tentdoek. Voor wie kamperen in de meimaand nog was fris vindt, biedt de Kersengaard fraai vormgegeven en comfortabele trekkershutten: uiteraard door de eigenaar zelf gebouwd.

luxe-trekkershut

ruimte-kersengaard

De oh zo handige picknicktafels ontbreken niet op het terrein. Aan het water liggen en roeiboot en een kano voor de kampeergasten. Na het fietsen nog even een stukje varen. Een vuurplaats zorgt voor warmte tijdens een frisse avond.

kersengaard-bootjes-liggen-klaar

kersengaard-handige-picknicktafels-ontbreken niet

kersengaard-vuurplaats-voor-frisse-avonden

Er staan inderdaad kersenbomen op het terrein. In het kersenseizoen mogen de gasten naar hartenlust plukken. Jan waarschuwt:

“Ga niet onder de kersenbomen staan, want ook de spreeuwen zijn dol op kersen. De restanten vallen naar beneden en kersen geven gemene vlekken”

Op een apart veldje staan nog schapen en vanachter een hek staren pony's naar de kampeerders.

Op een apart veldje staan nog schapen en vanachter een hek staren pony’s naar de kampeerders.

kersengaard-schapen

In Zuidland is een supermarkt en er is een keuze aan horeca rond de sfeervolle Ring met in het midden groen, water en een muziekkoepel: een rijksmonument.

De Kersengaard ligt op 500 meter ten zuiden van het fietspad op de voormalige trambaan van Rotterdam naar Hellevoetsluis tussen de fietsknooppunten 82 en 85. Ondanks dat de havencomplexen zo nabij zijn ervaar je hier toch alle rust en is het in de omgeving schitterend fietsen naar de oude stadjes Hellevoetsluis en Brielle, maar ook langs het water van de Bernisse, het Haringvliet en de Oude Maas.

 

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Een prachtig plekje op Natuurkampeerterrein de Kersengaard

Een prachtig plekje op Natuurkampeerterrein de Kersengaard

 

 

Comments are closed.