Ontdek natuurkampeerterrein De Hoogte in Eesveen (Overijssel)

Fietsen en kamperen in de natuur gaan uitstekend samen. Na een prachtige fietsdag nagenieten in de natuur. In het prille voorjaar is het vaak prachtig fietsen en kamperen in het ontluikende landschap. Het kan ook nog weleens fris zijn, maar diverse natuurkampeerterreinen hebben een binnenvoorziening met een warme kachel voor koude avonden. Fietsrondje.nl brengt iedere maand een natuurkampeerterrein voor het voetlicht in samenwerking met de Stichting de Groene Koepel.

zwemven

De Hoogte ligt op iets meer dan 8 km vanaf station Steenwijk in de punt van Overijssel, op slechts 2 km Drenthe en 2 km van Friesland.

hek-de-hoogte-welkom-in-de-natuur

Het terrein is dit jaar voor het eerst natuurkampeerterrein, maar de natuur zit bij Martijn en Rosalie duidelijk in het bloed.

huisje-voor-slecht-weer

Martijn is in het ziekenhuis van Heerenveen geboren, maar deed zijn eerste stapjes op De Hoogte. Zijn opa is in 1948 met het kampeerterrein begonnen. In 1978 nam zijn oom de leiding over en sinds 2012 zwaaien Martijn en Rosalie de scepter.

bossen-en-heide-op-het-terrein

Rosalie heeft daarnaast een fulltimebaan bij Natuurmonumenten in de Wiede, maar ‘s avonds en in drukke tijden tijdens de vakanties werkt zij volop mee op het terrein. Mensen in contact brengen met de natuur is de passie van Rosalie. Zij organiseert leuke en educatieve activiteiten, zoals “waterbeestjes” voor de kinderen.

je-wassen-in-de-natuur

Alleen de achterste veldjes zijn natuurkampeerterrein, maar feitelijk is het gehele terrein natuur met heuveltjes, heide en bossen.

 

ZIE OOK: Ontdek natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve in de Wouwse Plantage

 

De Hoogte meet maar liefst 36 ha. Het gedeelte natuurkampeerterrein ligt op een paar honderd meter van de receptie. Het is er dus erg rustig. De enigen die geluid maken zijn de vogels, zoals het getik van een grote bonte specht tegen een boom. De veldjes van het deel natuurkampeerterrein hebben de naam “Paspoortveld”. Dit dateert uit de tijd dat hier examens werden afgenomen om te mogen kamperen.

zee-van-ruimte

Bij deze veldjes is nieuw sanitair geplaatst, maar buiten staat ook een wastafel mét spiegel midden in de natuur. Martijn:

“We hebben bewust gekozen voor geen Wifi op dit deel, maar men kan voor verbinding terecht in de zone rond de receptie. We hebben op ons terrein geen verlichting en de veldjes zijn alleen over een zandpad bereikbaar. Onze gasten krijgen daar natuur voor terug. In alle vroegte kunnen reeën rond de tenten scharrelen, maar ook valken, sperwers, dassen en vossen neem je voor je tentje waar.”

Voor de koude avond is er het dagverblijf Arsis met een gasstel, een aanrecht en luie stoelen. Jongeren treffen elkaar in een eigen ruimte. Bij mooi weer kun je een frisse duik nemen in het zwemven. Volgens de provincie is het zwemwater uitstekend.

kamperen-in-de-natuur-bankje-1

De Hoogte ligt op fietsknooppunt 92. De dichtstbijzijnde supermarkten zijn in Steenwijk. Op ongeveer 3 km is in Willemsoord eetcafé de Steen. Vanuit het terrein kun je fietstochten maken naar maar liefst drie nationale parken in drie provincies met elk een totaal verschillend karakter: Weerribben-Wieden, Drents-Fries Wold en Dwingerderveld.

fietsknooppunt-voor-het-hek

kamperen-in-de-natuur-bankje

 

 

 

 

Ontvang elke maand gratis het Fietsrondje van de maand

Vul je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen als er nieuwe fietsrondjes en verhalen beschikbaar zijn van Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *