Sport & Vrije tijd in Graubünden

sport-icoon-verkeersbureaus
Eenmaal aangekomen op je bestemming in Graubünden valt het op dat de huizen hier beschilderd zijn. Deze zogeheten ‘graffiti’ geeft aan wat de geboortedatum is van het huis, typisch voor deze streek. Daarnaast is deze regio de bestemming bij uitstek voor een actieve vakantie vol bergsport mogelijkheden.

Actief in beweging

Dat de Zwitsers verzot op bergsport zijn, blijkt wel uit de hoeveelheid ‘hike & bike’ paden die er te vinden zijn. Met name de mountainbike liefhebbers kunnen hier dankzij de ruim 4.000 km aan paden hun hart ophalen. Met name de regio Heidiland bij de dorpjes Maienfeld en Bad Ragaz biedt tal van mogelijkheden.

Geniet van ruim 4.000 km aan fietspaden

Geniet van 4100 km fietspaden

Ben je meer van het wandelen, dan is een hike op een gemiddeld niveau naar de bron van de Rijn een leuke uitdaging! Trekkend door de bergen zie je het dal van de Oberalpass steeds kleiner worden en de toppen steeds ruiger. Grote kans ook dat je onderweg een marmot hoort fluiten en voorbij ziet rennen.

Wandelen door de Oberallpass vallei

Wandelen door de Oberallpass vallei

 

Dit zijn de hotspots van Graubünden

Ontvang nu handige tips over Graubünden. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Waar bij ons in Nederland de Rijn druk is, kun je uit deze bron nog gewoon helder water drinken. Vanuit Tschamut (Oberalpass), loop in je ongeveer 3 uur naar een hoogte van 2223 meter. Vergeet niet om goed voorbereid op pad te gaan, want ook in de zomerse maanden kun je hier nog stukken met sneeuw tegen komen. Denk daarbij ook aan een lunchpakketje, want onderweg kom je niks tegen. Terwijl je door de bergen dwaalt, word je muzikaal ondersteund voor het gerinkel van de typische alpen bellen die de koeien dragen. Met dit geluid en een overnachting in een berghut of het na een lange hike, is het alpen gevoel compleet.

Hiken naar de bron van de Rijn

Hiken naar de bron van de Rijn

Wandelen over de bergtoppen

Wandelen over de bergtoppen

Met je gids veilig hiken

Met je gids veilig hiken

De bron waar de Rijn ontspringt

De bron waar de Rijn ontspringt

Het bewijs voor thuis: de oorsprong van de Rijn

Het bewijs voor thuis: de oorsprong van de Rijn

Funpark voor bikers

Een korte blik op de kaart van Graubünden doet het bikershart al sneller kloppen: door bergen en over passen zijn gemarkeerde trails met een totale lengte van meer dan 4.000 km. Daar is voor iedere biker wel iets bij, voor de fanatiekelingen net zo goed als voor de genotsbikers. De laatsten kunnen bijvoorbeeld met de elektrobike op pad in het vakantiegebied Viamala. Zonder grote lichamelijke inspanning rijdt men door de indrukwekkende Viamala-kloof of naar boven naar Juf, het hoogst gelegen dorp in Europa dat het hele jaar door bewoond is. Ook voor fanatieke bikers is er in Graubünden veel te ontdekken. Een salto met de bike? In de nieuwe Freestyle Academy in Laax maken de bikers een zachte landing in de foam pit. En wie zijn rijtechniek liever in de vrije natuur verder wil verbeteren, is in het nieuwe Skill-Centre bij de Rothorn in Lenzerheide op de juiste plek.

Sit back & relax – Wellness in Graubünden

Natuurlijk bestaat voor velen de vakantie uit meer dan alleen actief het gebied verkennen, dus ook aan de mogelijkheden om lekker te ontspannen geen gebrek. Graubünden blinkt uit op het gebied van wellness en medische vakanties en o.a. het Zwitserse Olympische Team heeft hier bijvoorbeeld haar medisch centrum.

grand-hotel-wellness

Vanwege de schone berglucht en de aanwezige warmwaterbronnen, is dit gebied een uitgelezen bestemming om eens even lekker helemaal bij te komen. Terwijl je geniet van een heerlijke massage, bijkomt tussen de eucalyptusgeuren in het stoombad of op het terras geniet van het mooie berguitzicht, voel je de stress van je afzakken en waan je je even in een andere wereld. Niet voor niks dus dat er hier veel wellness centra zijn gevestigd, waaronder het Grand Resort in Bad Ragaz.

Bad Ragaz

Bad Ragaz

Grand Resort

Het Grand Resort ligt vlakbij de thermische bron van de Tamina Kloof, die al sinds de vroege middeleeuwen in gebruik is en maakt dan ook gebruik van dit water in haar warmwater baden, spa en medisch centrum, wederom met een uitzicht op de overweldigende bergtoppen. Naast dat dit resort een hotel is, bied het ook vooral mogelijkheden voor een wellness of zelfs medische vakantie en heeft het 70 specialisten tot de beschikking van de gasten staan.