Kunst & Cultuur in Umeå

cultuur-icoon-verkeersbureaus Umeå biedt de cultureel geïnteresseerde reizigers een breed aanbod van musea, beeldentuinen en zelfs het grootste gitaarmuseum ter wereld. Of wat dacht je van een museum voor moderne kunst? Niets voor niets was Umeå in 2014 culturele hoofdstad van Europa.

bildmuseet-museum-umea-expositie-3

Bildmuseet

Het Bildmuseet in Umeå is een museum voor moderne kunst; contemporary art. Het is een plek waar je kunst kunt ervaren, in beeld, geluid en gevoel. Als onderdeel van de kunst campus van de universiteit van Umeå zul je hierdoor veel indrukwekkende kunst vinden. Denk aan politieke statements, filosofie en veel tijdelijke tentoonstellingen. Uiteraard ontbreekt een museum winkel niet waar je tastbare aandenken kunt kopen aan het Bildmuseet. Na je museumbezoek kun je in het naast geleden restaurant & cafe Hansson & Hammar genieten van een lunch en kop koffie.

bildmuseet-museum-umea-expositie-universiteit

Het Bildmuseet biedt individuele rondleidingen, en ook rondleidingen met een gids. En het fijne, het museum is gratis toegankelijk. Kijk op de site voor de actuele openingstijden. Je kunt ze ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

6 verdiepingen moderne kunst in het Bildmuseet Umeå

6 verdiepingen moderne kunst in het Bildmuseet

bildmuseet-museum-umea-expositie-2

bildmuseet-museum-umea-expositie-headset

bildmuseet-museum-umea-expositie-spiegel

the Space between

the Space between

bildmuseet-museum-umea-expositie

Bildmuseet Umeå

Bildmuseet

bildmuseet-museum-umea-receptie

Schitterend uitzicht over de rivier vanuit het Bildmuseet

Schitterend uitzicht over de rivier vanuit het Bildmuseet

bildmuseet-museum-umea

Gitaarmuseum: Guitars – the Museum

Guitars – the Museum vind je in het centrum van Umeå. In dit oude schoolgebouw ontdek je een uitgebreide collectie guitaren. De eigenaren, de broers Mikael en Samuel Åhdén, halen overal ter wereld hun gitaren vandaan. Door samen te werken, crowdfunding en zelfs door hun eigen auto te verkopen bemachtigen ze de mooiste (elektrische) gitaren waar grote artiesten op hebben gespeeld. Met meer dan 500 gitaren is Guitars the Museum het grootste gitaar museum ter wereld!

Het gitaar museum in Umeå

Het gitaar museum

Eén van de eigenaren van het gitaarmuseum in Umeå

Mikael , één van de eigenaren van het gitaarmuseum

In het pand zijn ook een nachtclub, bar/restaurant en muziekwinkel 4Sound gevestigd. De muziekliefhebber komt hier dus volledig aan zijn trekken.

Het gitaarmuseum heeft een museum, bar en club

Het gitaarmuseum heeft een museum, bar en club

guitar-museum-umea-gang

guitar-museum-umea-gebouw

 

 

guitar-museum-umea-gitaar

guitar-museum-umea-guitaar

Have guitar will travel

guitar-museum-umea-oude-krant

guitar-museum-umea-telefoon