Eten & Drinken in Malmö

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus
Malmö staat voor gezelligheid, er zijn veel cafés en restaurants met gezellige terrassen te vinden waar je kunt genieten met je gezin en kinderen of romantisch met z’n tweeën. Je geniet er van heerlijke maaltijden met vis.
molen-zweden-terras

Myteri

Vlak voor het gezellig Lila Torg is onlangs restaurant Myteri geopend. Het hippe visrestaurant biedt de mogelijkheid om kleine tapas te eten, omgerekend zo’n €15 per gerecht, de tapas bestaan voornamelijk uit vis en oesters. Of geniet van een heerlijk vis plateau met diverse soorten verse zeevruchten.
Binnen zit je leuk aan de hoge tafels bij het raam of aan de modern industriële bar. Maar nog leuker zit je buiten op het (verwarmde) terras.

Hip ingerichte tafels

Hip ingerichte tafels

Restaurant Myteri

Restaurant Myteri

Salt & Brygga slow food restaurant

Eet volledig biologisch in het 1e organische restaurants van Zweden. Het populaire Salt & Brygga (Zout en brug) ligt in een kleine haven met een geweldig uitzicht op de zee en de groene heuvels langs het water. Bij mooi weer zit je heerlijk buiten op het terras en kun je optimaal genieten van een lange zomeravond. Eigenaar Björn komt oorspronkelijk uit Göteborg en heeft een grote passie voor zijn restaurant. Hij loopt dan ook zelf mee in de bediening.

Salt & Brygga

Salt & Brygga

Je kunt kiezen uit zowel vlees, vis als vegetarische gerechten. De liefde voor organisch en biologisch gaat veel verder dan alleen het eten. Zo is het hele restaurant organisch ingesteld, de meubels zijn van almenhout, het dak is van geluiddempende klei en het afval wordt verwerkt in compost machines. De service is goed en het eten is smaakvol, je voelt de passie van de eigenaar en de liefde voor zijn restaurant.

Het menu

Het menu

De filosofie van Salt & Brygga

De filosofie van Salt & Brygga

Uitgaan in Malmö

In de avond is Lilla Torg een sfeervol en gezellig plein met volle terrassen. Drink een glaasje wijn aan een van de hoge tafels bij Moosehead, een cocktail bij het internationaal bekende TGI Fridays of drink een pulletje bier bij de schotse Drumbar op het terras. Een aantal van de terrassen sluit om 01.00 uur maar bij het hippe Isakaya Koi dans je tot minstens 03.00 uur in de ochtend. Ook centiliter & Gram is tot laat open.

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Malmöfestival

Jaarlijks stroomt het Stortorget plein rond eind augustus vol tijdens het Malmöfestival. Dit grootste festival van Scandinavië biedt eten, muziek, kunst en allerlei activiteiten voor jong en oud. Het festival is gratis en met maar liefst 30.000 bezoekers een en al gezelligheid.

Sommarlou

Sommarlou