Kunst & Cultuur in Helsingborg

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Bezoek Dunkers Culture House, dit cultuurcentrum bruist van de activiteiten en creativiteit. Naast steeds wisselende tentoonstellingen en toeristeninformatie is hier ook een muziek- en dansschool.

dunkers-culture-house

helsingborg-dunkers-culture-house

Lars Wallin

Een bijzondere tentoonstelling in dit cultuurcentrum is die van de meest toonaangevende couturier van Zweden. Lars Wallin presenteert met zijn Fashion Stories zijn werk van de afgelopen 20 jaar. De meest fantastische jurken en kostuums staan geëtaleerd en worden afgeschermd met een dun laagje doorschijnend gaas waardoor het net lijkt alsof je ze kunt aanraken.

Lars Wallin aan het werk

Lars Wallin aan het werk

De ontwerpen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s. Zo is er een ‘cocktailparty’ in soiree-achtige setting en worden de indrukwekkende ontwerpen voor het nationaal ballet getoond. Met als pronkstuk de prachtige sprookjesjurk van Cinderella die zelfs door Disney is over gekocht. Krijg inzicht in het maakproces bij de speciaal ingerichte sectie waarbij je zelfs een aantal stoffen kan aanraken. Dit alles terwijl Lars Walling je al vertellend meeneemt langs zijn adembenemende collectie via een audiotour. Al dit moois is nog tot 29 september 2013 te bewonderen. De toegang zit inbegrepen bij de entree van het cultuurhuis.

Lars Walling collectie

Lars Walling collectie

Fredriksdal

Het openluchtmuseum Frederiksdal is helemaal gericht op families met kinderen. Ga via een rondleiding met de acteurs mee terug in de tijd, van de 19e helemaal tot aan de 17e eeuw. Onderweg leer je van alles over ambacht, de dieren en het wonen in die tijden. Compleet met botanische tuinen, kinderboerderij en 18e eeuwse woningen. Erg leuk zijn ook de oude apotheek en de kruidenierswinkel.

Speel met de bomen en ervaar de natuur

Speel met de bomen en ervaar de natuur

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Museum winkel

Museum winkel

Winkel in Frederiksdal

Winkel in Frederiksdal

frederiksdal