Brno

Brno, spreek uit als br̩nɔ ligt in de provincie Moravië in Tsjechië. Het is de 2e grote stad van het land met ongeveer 390.000 inwoners. De stad is geliefd bij toeristen die van moderne architectuur houden vanwege de Tugendhat villa.

Liberty Square

Liberty Square in Brno

Reizen naar Brno

De meeste Nederlanders zullen naar Brno reizen met de auto. De net iets meer dan 1.000 km leg je in ruim 11 uur af met de auto. Met de trein kun je ook naar Brno reizen via ICE International en vervolgens een paar regionale treinen door Oostenrijk en Tsjechië.

Vliegtickets naar Brno

De beste vliegtickets naar Brno vind je naar de luchthaven Brno-Turany (Brno-Turany) op de site ticket aanbiedingen. Bekijk de mogelijkheden om met het vliegtuig in Brno te geraken.

Bezienswaardigheden in Brno

Tijdens je bezoek aan Brno mag het bekijken van villa Tugendhat uit 1930 niet overgeslagen worden. Deze modernistische architectuur is ontworpen door Mies van der Rohe. Ook is de jaarlijkse vuurwerkwedstrijd Ignis Brunensis een beroemd evenement. Hier komen maar liefst 200.000 toeristen op af. In de burcht Špilberk of Spielberg vind je op de plek van de vroegere gevangenis nu een museum. Je leert er over de geschiedenis van Tsjechië, Oostenrijk, Tsjechië, Brno en van Spielberg zel.

Villa Tugendhat in Brno

Villa Tugendhat in Brno

Hotels in Brno

Volgens Booking.com zijn er bijna 130 hotels in Brno. Daar dit grote aanbod aan Brno accommodaties kun je al vanaf €26 per nacht verblijven. Zo is er voor elk budget een beschikbaar hotel in Brno.

 

 

Coffeeshop Industra in Brno

Gezond op reis naar Brno

Zorg dat je voor vertrek de corona regels voor Brno leest. Zorg ook dat je op de hoogte bent van eventuele visum of vaccinatiepaspoort vereisten.

5 Tips van het verkeersbureau van Brno

Om je verblijf in Brno goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau Brno jou de volgende 4 tips

  • Op booking.com vind je voordelige en goede hotels en andere accommodaties in Brno
  • in Tsjechië is de lokale valuta Kroon (CZK of Kc). Zorg dat je vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • tip 3
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Brno

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Brno om in de vakantiestemming te komen!

Wie is de Mol? Was ook in Brno in 2021

 

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Brno

TIC BRNO

Radnická 365/2
602 00 Brno
Tsjechië
Telefoon: +420 542 427 111


Facebook: facebook.com/GOtoBRNOcz
YouTube: youtube.com/user/gotoBrnoCz
Instagram: instagram.com/gotobrno

 

Neem contact op met TIC BRNO

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Brno