La Nucía

De naam La Nucía is afkomstig van het Arabische woord “NAZIHA”, dat heerlijk, verukkelijk betekent. La Nucía werd in 1705 onafhankelijk van de Baronie van Polop. Maak eens een wandeling door de oude dorpskern, je zult versteld staan van zijn eigenheid en schoonheid!
la-nucia

 

 

De eerste bewoners van deze streek werden vooral aangetrokken door de vruchtbare landbouwgrond en de vele kleine waterbronnen. Hier ontstond de toekomst van La Nucía. Een privilege tussen zee en bergen. La Nucía bevindt zich in het hart van de Marina Baja, op 10 km van Benidorm en 3 km van Altea. Geschiedenis, traditie, zee en bergen maken La Nucía tot de gemeente waar veel Spanjaarden en buitenlanders zich permanent gevestigd hebben.
la-nucia-bergen

Bezienswaardigheden in La Nucía

Een prachtig oud dorpscentrum van La Nucía met zijn Plaza Mayor, de kerk van de 18de eeuw, de oude wasplaats, etc…. Je zult er versteld van staan !

Het sportcomplex Camilo Cano is zowel nationaal als internationaal toonaangevend. La Nucía werd ook door het Europese Parlement uitgeroepen tot “Europese Sportstad 2013”. La Nucía ontving ook van de hoogste Spaanse Sportraad de “Nationale Sports Award 2012“. Heel het jaar door vinden er duizenden events plaats op nationaal en internationaal niveau. Het sportcomplex beschikt over 66 verschillende sportfaciliteiten op een oppervlakte van 120.000 m2.

Sportcomplex Camilo Cano  in La Nucia

Sportcomplex Camilo Cano in La Nucia

Europese Sportstad 2013

Europese Sportstad 2013

Plaatsen om te dromen: de omgeving van el Cautivador, de Kapel van San Vicente, de wandelroutes, het Educatieve Milieu Centrum.

Hotels in La Nucía

 

Gezondheidsvoorzieningen

De regio van Elche is ook bekend bij Nederlanders vanwege goede medische voorzieningen. We gaan er graag heen voor bijv. dialyse behandelingen en heupoperaties. Dit medische toerisme naar Alicante is gewild bij de Nederlandse toerist door de goede zorg en specialistische behandelingen. Die je combineert met een fijn klimaat in de zon en aan zee.

Kunst & Cultuur

Het Auditori de la Mediterrània biedt de bezoekers een vol programma van cultuur: theater, muziek, dans, schilderkunst, cultuur om écht te beleven!

In het Auditori de la Mediterrània van La Nucia een programma van cultuur

In het Auditori de la Mediterrània een programma van cultuur

Eten en drinken

Typische gerechten die door de jaren heen niet vergeten werden zoals: les pilotes de dacsa, els minxos a la paleta o l’arròs cuinat. Probeer deze heerlijkheden eens uit!
eten-drinken-la-nucia

Blijf op de hoogte van la Nucía

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Spanje

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Spanje voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Spanje tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Beste tijd om te reizen naar La Nucía

 

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over La Nucía om in de vakantiestemming te komen!

Verkeersbureaus en VVV in La Nucía

Oficina de turismo de La Nucía

Avenida Marina Baja 1
03530 La Nucía, Alicante
Spanje
Telefoon: +3496689572

 

email adres turismo@lanucia.es
website adres www.lanuciaturistica.com

Kaart van La Nucía

 

Vliegtickets naar La Nucía

Transavia vliegt naar de luchthaven El Altea van Alicante. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Alicante Airport. Bekijk de ticket aanbiedingen!