Cultuur in Benidorm

cultuur-icoon-verkeersbureausWist je dat Benidorm bekend staat om cultuur en muziek festivals? Ontdek onze tips.

Low Festival

Een van de meest energieke en krachtige muziekfestivals is het Low Festival. Elke zomer wordt dit grote evenement gehouden in Benidorm. Het Low Festival beloofd een spectaculaire show met zeven stages. Muziek liefhebbers van over de hele wereld reizen 25, 26 en 27 juli naar de stad om dit grote spektakel bij te wonen. De hoofdacts (The Hices, Massive Attack en The Kaiser Chiefs), gastronomische hoogstandjes en technologische snufjes vormen samen een complete ervaring die je niet snel zult vergeten.

Feest mee op het Low Festival

Feest mee op het Low Festival


Het Low Festival bestaat al enkele jaren onder de naar Low Cost. Het evenement is dit jaar weer in een nieuw jasje gestoken, Enkele voorbeelden van deze nieuwigheden zijn:

  • Interactieve armbanden met geïntegreerde RFID chip. Zo kunnen festivalgangers informatie verkrijgen over het festival en de stad.
  • De “5 Jotas” Iberische ham en andere Iberische delicatessen van Sánchez Romero Carvajal worden geserveerd in het gastronomische zones van de Budweiser VIP area en het VIP zwembad.

In de twee eerdergenoemde VIP-zones geniet je van exclusieve zitplekken, een speciaal terras en excellente service. Je komt binnen door een geavanceerd toegang systeem.

Low Festival is een eco-vriendelijk muziekfestival. Door bijvoorbeeld het gebruik van herbruikbare glazen en muntjes, positioneert het evenement zich aan de top van de ecologische festivals. De bezorgdheid van de organisatoren over ons milieu speelt hier een grote rol in.

Benidorm Pride

Benidorm Pride weekend is een van de leukste weekenden om Benidorm te bezoeken.
Op 12, 13 en 14 september kun je samen met de LGBT community feest vieren.

Vier mee met Pride weekend Benidorm

Vier mee met Pride weekend Benidorm

Eerder in de week beginnen de festiviteiten al. Je kunt dus een week lang van gratis evenementen genieten.
Op 8 September kun je LGBT kunst exposities bezoeken en in het Cinema Colci kun je films in thema bijwonen. Zaterdag is de meest belangrijke dag, dan is het Parade Dag. Voel je één met de community en geniet van de parade die in het thema van de liefde staat. Voor de beste feestjes ga je ’s avonds naar de Gay Village. Daar wordt elke nacht tot zonsopkomst gefeest. Ook buiten het Pride weekend vind je een die bars in Gay Village een geweldige atmosfeer.