Overnachten in Spanje

overnachten-hotel-icoon-verkeersbureaus In Spanje hoef je niet lang te zoeken naar een accommodatie aangezien er een groot aanbod te vinden is die volledig aansluit op jouw behoeftes. Kies je voor een hotel, appartement, hostel of camping in Spanje? Dit zijn een aantal mogelijkheden en tips voor jouw accommodatie in Spanje.

 

 

Kamperen

Kamperen in een landelijke omgeving in Spanje wordt steeds populairder en er komen ook steeds meer mogelijkheden hiervoor. Campings zijn er in Spanje genoeg en zijn vaak verdeeld in verschillende gradaties: 1e, 2e of 3e klas. Let wel op dat de sommige campings in Spanje alleen open zijn in het hoogseizoen; van eind april tot eind september.

Sinds kort is het mogelijk om bij sommige Spaanse boeren op hun land te kamperen. Dit is ideaal voor vakantiegangers die liefhebber zijn van natuur en platteland. In alle 17 autonome regio’s in Spanje vind je, grotere of kleinere, campings.

Glamping

Wil je in luxe kamperen in Spanje? Na heel de dag slenteren door de mooie steden of na een natuurwandeling kan je fijn terugkomen in je luxe optrekje op de camping. Dan is glamping iets voor jou. Glamping staat voor het luxe kamperen aan de mooie Spaanse kusten. Ondanks de luxe van de sfeervolle lodge, eigen badkamer, verschillende slaapkamers, keuken en groot terras, zul je toch de vrijheid van kamperen voelen.

Overnachtingsmogelijkheden in hotels

Er zijn genoeg appartementen en hotels te vinden voor elke categorie toerist in Spanje. Van het luxe W-hotel in Barcelona tot een leuk hostel in Madrid, genoeg keuze. Lees van te voren altijd even de reacties van de toeristen op de site waar je gaat boeken. Naast de bekende sites zoals Booking.com loont het om de eigen websites te bekijken van hotels. Soms hebben ze een aanbieding met het ontbijt of huren van fietsen inbegrepen, aanbiedingen die je meestal niet op Booking.com of TripAdvisor vindt.

Populaire wijken in Spanje

Je weet de stad waar je heen wilt maar wat is nou dé leuke wijk waar je moet verblijven? Wij hebben een aantal wijken in de populaire steden van Spanje, op een rijtje gezet. Deze wijken zijn de aanraders om jouw accommodatie in te zoeken.

Leuke wijken in Barcelona

 • El Borne. Dit is een wijk met veel terrasjes en er heerst altijd een gezellige sfeer. De wijk trekt kunstenaars aan waardoor er veel galerijen te vinden zijn. Het nachtleven is ook zeker aanwezig in El Borne, de bars met vele locals zorgen voor een gezellige sfeer.
 • Barrio Gótico is in het centrum van Ciutat Vella, dit is het oudste gedeelte van Barcelona. De Kathedraal van Spanje ligt in deze wijk. Naast dit is het plein Plaça Reial een gezellig plein met vele terrasjes om lekker in het zonnetje een drankje te drinken.
 • Eixample, deze nieuwere wijk, in vergelijking met Barrio Gótico en El Borne, stamt uit de 19e eeuw. In de wijk Eixample vind je veel kunst waaronder een aantal meesterwerken van de beroemde architect Antoni Gaudí. Een van zijn bekendste werken is de Sagrada Familia en ook zul je Casa Battló en Casa Milà hier ontdekken. De wijk staat ook bekend bij de LGBT community. Het is een geliefde wijk vanwege de gay-friendly houding. Het Axel hotel in deze wijk is hét hotel waar deze doelgroep veel verblijft. Naast deze wijk in Barcelona, is ook het dorpje Sitges ook een geliefde plek bij veel gay’s.

Fijne wijken in Madrid

 • Chueca is een wijk met een gemengd publiek, van trendy naar traditionele kleding en van homoseksueel naar conservatief. Dat maakt de wijk zo leuk maar buiten dit vind je er leuke bars, trendy winkeltjes en een grote supermarkt; ‘Mercado’ waar je al je boodschappen kan doen. Het populaire plein is Plaza de Chueca waar de gezelligheid altijd te vinden is.
 • Plaza de Chueca

  Terrasjes bij wijk Chueca

 • Lavapiés. Dit is een multiculturele wijk, van de traditionele Spaanse bars tot gerechten uit de Indische, Chinese en Oosterse keuken. Voor een hapje of drankje kan je ook altijd terecht op Plaza de Lavapiés.
 • La Latina is voor de liefhebbers van cultuur een echte aanrader. Dit is een oude wijk in de stad waar je sporen tegenkomt van de Middeleeuwen. Vele locals komen in deze week, mede door de echte Spaanse tapasbarretjes.

Gezellige wijken in Valencia

 • El Carmen, hier zijn een aantal highlights van Valencia te vinden. Je vindt hier de Kathedraal van Valencia, de eeuwenoude stadstorens Torres de Serranos en Torres de Quart.
 • Wijk Carmen


  Torres de Serranos

  Torres de Serranos

 • Canovas is, naast dat het de chique wijk van Valencia is, ook bekend om de restaurantjes, hippe bars en mooie boetiekjes in Spaanse stijl.
 • Cabanyal is een prachtige oude vissersbuurt die volstaat met authentieke kleine vissershuisjes. Je kan hier de nog echte vissershuisjes bekijken. Op Carrer de Martí Grajales vind je de op 4 na grootste markt van Cabanyal.