Winkelen in Spanje

shopping-icoon-verkeersbureaus Wat voor type shopper je ook bent, in Spanje komt elke portemonnee aan bod. Ben je fan van winkelen? Van luxe boutiques naar rommelmarkten in de zijstraat van een grote stad. Op zoek je juist naar lokale winkels of die grote Spaanse mode ketens zoals Zara en Mango zodat je met 2 volle tassen de winkel uit loopt? Wil je graag een originele Spaanse kledingstijl of liever je eigen kledingstijl en -kast uitbreiden? De beste winkelstraten zullen we op een rijtje zetten en zorgen dat je niks mist!

Barcelona, La Ramblas

Iedereen heeft eens gehoord van de Ramblas van Barcelona. Veel winkels zitten hier gevestigd, van grote ketens als Zara, Mango, H&M en ga zo maar door, tot kleine lokale boetiekjes gevestigd in de kleine zijstraatjes van deze enorme straat. Voor de echte shopliefhebber is dit een paradijs om een hele dag te mogen winkelen.
Naast de lokale boetiekjes en de grote winkelketens zijn er ook nog genoeg winkels die hier tussen in zitten. Je hebt naast de kleine boetiekjes ook de Spaanse winkelketens als ‘Desigual’ en vele andere.

De Ramblas in Barcelona

De Ramblas in Barcelona

Houdt wel rekening met de oude traditie ‘siësta’, de meeste kleine familiebedrijven sluiten hun deuren van 14:00 uur tot 17:00 uur. Dit geldt vaak niet voor de grotere ketens. De meeste winkels in Barcelona zijn tot 21:00 of zelfs 21:30 open.

Een tip: in Barcelona houden de winkels 2 keer per jaar uitverkoop: in augustus en in januari, vanaf de dag na Driekoningen tot 2 maanden erna.

Costa Blanca

De Costa Blanca staat onder andere bekend om de vele leuke markten. Elke dag is er wel ergens aan de Costa Blanca een markt te vinden met groenten en fruit, kleding, sieraden, schoenen, riemen en soms platen en kruiden. Anders dan in Nederland zijn de meeste markten in Spanje open van 09:00 tot 13:00 uur. In de zomeravonden zijn er vaak markten langs de boulevards of bij grote hotels die tot ‘s avonds laat open blijven.

Wist je dat er verschillende markten zijn?

 • Rastro, dit is een rommelmarkt met tweedehands spullen of antiek. Dit kun je vergelijken met een vlooien- of rommelmarkt in Nederland.
 • Mercado, een overdekte markt/markthal. De markthal kun je altijd bezoeken.
 • Mercadillo, dit is een openluchtmarkt die vaak 1 keer per week open is en soms een paar dagen per week.

Markthal

In verschillende plekken in Spanje is vaak een markthal te vinden. Hier zijn veel Spaanse producten te vinden. Van verse vis, tot typische Spaanse worst en bakjes met fruit.

 • Mercat de la Boqueria in Barcelona, dit is de bekende markthal van Barcelona. Het heeft veel internationale faam gekregen en wordt elke dag door duizenden toeristen en lokale klanten bezocht. Je vindt hier een enorm aanbod aan vers vlees en vis, bakjes met stukken fruit, barren met nootjes, eetgelegenheden en versgeperste sapjes. Veel lokale producten zijn hier te vinden zoals chorizo, tapas en nog veel meer.
 • Ingang van de Boqueria in Barcelona aan de Rambla.

  Ingang van de Boqueria in Barcelona aan de Rambla.


  Mercado de la Boquería in Barcelona

  Mercado de la Boquería in Barcelona

 • Central Market (Mercado Central) Valencia. Deze overdekte markthal in Valencia is de grootste die je daar gaat vinden. Met ruim 8000 vierkante meter en 2 zones hierin telt Mercado Central zo een 400 kleine winkeliers waar elke dag zo’n 1500 personen aan het werk zijn. Ook hier vind je allerlei soorten etenswaren net zoals in de Boqueria en ook de plaatselijke lekkernijen als Horchata, Paella etc.
 • Mercado Central in Valencia

  Mercado Central in Valencia

 • Mercat Municipal. Dit is de 1e overdekte markt in Benidorm. Je vindt hier onder andere vlees en vis, lokale producten in delicatessenwinkeltjes, bloemenkraampjes en kraampjes waar je aan de bar kunt eten. De markt is op zondag gesloten en gaat tegen de namiddag doordeweek en op zaterdag dicht. Bijna al je etenswaren kun je hier vinden.