Bezienswaardigheden op La Palma

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus Op La Palma zijn tal van bezienswaardigheden te vinden. La Palma staat bekend als ‘Isla Bonita’ (het mooie eiland) en het belangrijkste kenmerk van het eiland is de landschappelijke diversiteit. De verscheidenheid is van een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, met de zwarte zandstranden en kleine baaien. La Palma staat bekend om zijn spectaculaire nachtelijke hemel en de indrukwekkende natuurgebieden. Het is een bestemming die het hele jaar is aan te raden dankzij het mooie weer.

Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma

Bewonder handwerk

Sigarenrollen, zijde productie en borduurwerken. Dit zijn enkele van de belangrijkste traditionele ambachten van La Palma.

Sigarenrollen op La Palma

Sigarenrollen

Zeewater van Piscinas de La Fajana

Barlovento, Noordoost Seaside zeewater zwembaden. Geniet van een bad van zeewater, deze zwembaden zijn gelegen ten noorden van de oude Punta Cumplida vuurtoren.

Piscinas la Fajana

Piscinas la Fajana

Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma

Het uitzicht van la Tosca

De kleine groep huizen Barlovento, liggen net buiten de stad, op de weg naar Gallegos. Mirador de la Tosca is een plek dat een prachtig uitzicht biedt over Gallegos, Franceses en El Tablado. De laatste twee plaatsen behoren tot de gemeente Villa de Garafía. Hier kun je spectaculaire drakenbomen bewonderen. Dit zijn duizend jaar oude bomen.

Barlovento La Tosca

Barlovento La Tosca

Mirador de la Concepción

La Concepción Viewpoint. Breña Alta, Oost ligt net buiten Buenavista, deze plek biedt een prachtig uitzicht over Santa Cruz de La Palma en Las Breñas.

Playa de los Cancajos – zwart zand

Playa de los Cancajos is een stuk strand bij Breña Baja en is één van de belangrijkste toeristische plaatsen van het eiland. Kleine baaien zijn bedekt met zwart zand en gestolde lava dat is gedraaid tot intrigerende vormen.

Playa los Cancajos La Palma

Playa los Cancajos

Playa de Puerto Naos en Charco Verde

Los Llanos de Aridane, West. Playa de Puerto Naos is een prachtig zwart zandstrand. Verder naar het zuiden ligt het strand van Charco Verde, waar het mogelijk is om het hele jaar door in alle rust van de zon te genieten.

Playa puerto naos La Palma

Playa puerto Naos

Museo en La Calle

Los Llanos de Aridane, West. Museo en La Calle is een open museum in het centrum van Los Llanos de Aridane en toont hedendaagse kunst.

Playa de Nogales

Puntallana, Oost. Het strand van Puntallana, Playa de Nogales ligt op een prachtige plek, beschut door kliffen. Om het te bereiken moet je een vanaf de parkeerplaats het pad volgen. Deze wandeling duurt 15 minuten lang. Het strand is fijn zwart zand en het is een van de favoriete plekken voor schildpadden aan land komen.

Mirador de San Bartolomé

Puntallana, Oost. Mirador de San Bartolomé is een uitzichtpunt dicht bij de kapel van San Bartolomé. Dit punt biedt een prachtig uitzicht over de imposante La Galga ravijn, zijn populaire brug, boerderijen en gehuchten van San Andrés y Sauces.

Het Caldera de Taburiente National Park

La Palma staat bekend om haar ongerepte natuur. Het Caldera de Taburiente National Park is bijna een complete kopie van het eiland zelf. Het lijkt net of dit park is ontstaan door een grote klauw die in een keer een groot stuk land heeft verplaatst, en daarbij niets dan een grillig litteken in de grond heeft achtergelaten.

 

 

Het Caldera de Taburiente Nationaal Park is bij uitstek de plek om even helemaal tot jezelf te komen. Loop langs de rotsen en uitgestrekte dennenbomen naar het midden van het park. Geniet van de rust terwijl je een duik neemt in het water en voel hoe al je spieren zich ontspannen na de inspannende tocht. Wandel langs het ravijn en tussen de grote rotsen en denk na over de geschiedenis van dit prachtige park.

Het betoverende Los Tilos bos

Pak de auto en rijd op de LP-1 in de richting van San Andres. Voordat je de grote brug oversteekt zie je links een afslag, richting het bos Los Tilos. Als je vanaf de andere kant komt is de afslag na de brug rechts. In dit betoverende bos, tussen de bomen met lianen en de takken met bladeren, hangen de wolken erg laag. Hier zijn wolken en planten gelijk aan elkaar, voor de een is het voedsel en voor de ander is het hydraterend.

Los Tilos is in het bezit van een van de belangrijkste laurierbossen van de Canarische eilanden. Het ecosysteem is afkomstig uit het Tertiaire tijdperk en is benoemd tot beschermd gebied van het La Palma World Biosphere Reserve. Omdat het bos in de gemeente San Andres ligt is het erfgoed van een grote uitzonderlijke waarde. Vooral de flora is hier belangrijk, denk dan vooral aan de grote varens die door het hele bos uitgestrekt zijn. Qua fauna is de duif met de witte staart een veel voorkomend dier. Maar ook de talloze ongewervelden die je hier kunt terugvinden verdienen een vermelding.

Er is een centrum met een permanente tentoonstelling waar de natuurlijke waarden voor dit gebied en de omgeving wordt uitgelegd. Verder is dit gebied ideaal voor wandelingen. De langste route bereikt zelfs de bronnen van Marcos en Cordero. Maar de kortere routes, vanaf Espigon Atravesado of Las Barandas zijn ook heel indrukwekkend.

De route langs de vulkaan Teneguia

Een van de belangrijkste wandelroutes op het eiland is de route langs de vulkaan Teneguia. Het uitzicht wanneer je hier in het voorjaar wandelt is spectaculair. De heldere gele kleur van de kladerbladeren zorgt voor een prachtig contrast met het groen van dit Canarische eiland. Beide kleuren versterken elkaar en worden omringd met het donkere vulkaanlandschap. Een lust voor het oog.

Charco Azul

Charco Azul is een set van zwembaden met zeewater dat langs de spectaculaire kustlijn ligt tussen de dorpen San Andrés en Puerto Espíndola. Charco Azul heeft tal van voorzieningen: douches, toiletten, kleedkamers en een restaurant.

De piscinas charco azul

De piscinas charco azul

Mirador del Time

El Time uitzichtpunt begeeft zich naast de hoofdweg naar Tijarafe en aan de rand van de Las Angustias ravijn. Deze plek biedt een prachtig uitzicht over Valle de Aridane en, in de verte, Caldera de Taburiente.

Heldere sterren vanaf La Palma

De sterren van La Palma

La Palma is een paradijs voor astronomen. Het eiland kan spreken over een van de meest spectaculaire en schoonste nachtelijke hemels in de wereld. Het Astrologisch observatorium van Roque de Los Muchachos (ORM) ligt in de gemeente Garaffia op zo’n 2.420 meter hoogte. Dankzij de donkere en heldere luchten die bijna het hele jaar door aanwezig zijn is La Palma een perfecte locatie om naar de sterren te kunnen kijken.

Het observatorium is geopend in 1985 en de grote telescoop staat hier redelijk stabiel, tegenover de heersende noordenwind. Dit komt door de ligging aan de rand van de Caldera de Taburiente. De telescoop neemt scherpe en stabiele beelden van de nachtelijke hemel. Deze wordt trouwens beschermd door de ‘Sky wet’, die de controle voor luchtvervuiling afdwingt, de openbare verlichten reguleert en luchtvaartroutes in de gaten houdt.

Openingstijden: Maandag tot Vrijdag van 09:00-14:00 (behalve op nationale feestdagen).

Sterren kijken op La Palma

Sterren kijken

De sterrennacht op La Palma

De sterrennacht

Walvissen, dolfijnen en een rotsige kustlijn

Boottochten zijn uitstapjes voor het hele gezin. Vanuit de haven van Tazacorte kun je met een boot langs de rotsige kust van Tijarafe en Tazacorte varen en met een beetje geluk kan je genieten van walvissen en dolfijnen.

Seda handwerk

Seda handwerk