Cadaqués & Cap de Creus

Aan de Costa Brava, een geliefde plek voor Nederlandse toeristen, ligt het prachtige, schilderachtige en idyllische dorp Cadaqués. Dit dorp was de inspiratiebron voor de schilder Salvador Dalí, die in zijn vroege periode hoofdzakelijk werken maakten met het landschap en de omgeving van Cadaqués tot aan Figueres. Hier heeft hij zijn manier van schilderen, het impressionisme en het kubisme, langzaamaan ontwikkeld.

De skyline van Cadaqués

De skyline van Cadaqués

 

 

Het romantische dorpje Cadaqués

Het romantische dorpje Cadaqués

Het dorp Cadaqués

Het vissersdorp ligt in de Catalaanse comarca Alt Empordà en heeft ongeveer 3000 inwoners. Nadat je ik-ben-misselijk-zoveel-bochten hebt gereden, kom je aan in dit dorpje en zul je je direct realiseren dat de weg ernaartoe het dubbel en dwars waard was. Cadaqués is prachtig, met haar kleine straatjes die omhoog en omlaag lopen en het mooie uitzicht over zee, waan je jezelf in een sprookje. Niet voor niets waren kunstenaars als Federico García Lorca, Pablo Picasso en Joan Miró hier gevestigd. Zij hebben bijgedragen aan de bekendheid van dit dorp, dat vroeger alleen afhankelijk was van visserij en wijnbouw.

De oude sociëteit van Cadaqués

De oude sociëteit van Cadaqués

Cadaqués

Cadaqués

Restaurants

In Cadaqués vind je restaurants in elke prijscategorie. Gelukkig zijn er ook veel menu-del-día’s te vinden, dit zijn heerlijke driegangen menu’s.

Compartir

Wil je in Cadaqués genieten van een overheerlijke lunch? Dan moet je naar Compartir. De chefkoks die in het wereldberoemde restaurant El Bullí stonden zijn dit restaurant begonnen met als concept ‘compartir’: ‘delen’.

Heerlijk eten bij Compartir in Cadaqués

Heerlijk eten bij Compartir in Cadaqués

Restaurant Compartir in Cadaqués

Restaurant Compartir in Cadaqués

 

VVV en Verkeersbureau van Cadaqués

Het VVV kantoor van de gemeente Cadaqués vind je midden in het dorp Cadaqués. Dit VVV kantoor heeft informatie over zowel Cadaqués als Port Lligat en Cap de Creus. Het hanteert de lokale openingstijden dus tussen de middag is het gesloten. Voor meer informatie kun je hier terecht: www.visitcadaques.org

 

Informatie over het natuurreservaat Cap de Creus

Natuurreservaat Cap de Creus

Monasterio de Sant Pere de Rodes
17489 El Port de la Selva
Spanje
Telefoon: +3497219 3191
URL: http://www.gencat.cat/parcs/cap_de_creus/

Cadaqués

Cadaqués

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Cadaqués

Cadaqués Turisme

Carrer Cotxe 2-A
17488 Cadaqués
Spanje
Telefoon: 972258315
URL: http://www.visitcadaques.org/


Twitter: https://twitter.com/cadaquesturisme
Facebook: facebook.com/CadaquesTurisme

Het idyllische dorpje Cadaqués

Het idyllische dorpje Cadaqués

 

Neem contact op met Verkeersbureau Cadaqués

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Cadaqués