Mataró

Mataró is een gemeente in de Spaanse regio Catalonië, in de provincie Barcelona, in de comarca Maresme. De plaats ligt aan de kust ongeveer 30 km ten noorden van Barcelona. Het is een echte stad met een gezellig centrum en een mooi strand.

Kerk in Mataro

de Basilica de Santa Maria Kerk in Mataro

 

 

Markthal Mataro

Markthal Mataro

balkon-deur-mataro-2

Shoppen in Mataro

shopping-icoon-verkeersbureaus Als je Mataro bezoekt om te winkelen dan mag Casa Graupera zeker niet overslaan. In dit winkeltje vind je zoete specialiteiten als turrón, neules en andere lokale producten. Alles zelf bereid boven de winkel. Vooral met kerst een snoepwinkel waar zowel volwassenen als kinderen het water in de mond loopt.

Casa Graupera maakt heerlijke turon

Casa Graupera maakt heerlijke turon

casa-graupera-snoep-3

casa-graupera-mataro-2

casa-graupera-kerst-mataro-2

Kerst in Mataro

In heel Catalonie wordt kerst anders gevierd dan in de rest van Spanje. Zo vind je in de kerststal elk jaar een poppetje in de poepende houding. Een satirische verwijzing naar een politicus of acteur. Voor de kinderen is er Caga tió. Een versierde boomstam. De kinderen slaan hierop met takken, zingen liedjes en mogen daarna onder het laken kijken of er kleine cadeautjes voor ze zijn. Dit typisch Catalaanse gebruik wordt op 24 december gevierd.

 

 

Het poepende mannetje voor in de kerststal in Catalonie

Het poepende mannetje voor in de kerststal in Catalonie

Caga Tio is een typisch Catalaans kerstgebruik

Caga Tió is een typisch Catalaans kerstgebruik

kerstmarkt-mataro-1

 

Hotels in Mataro

overnachten-hotel-icoon-verkeersbureausHotels vind je in Mataro met 1 ster tot 4 sterren. Een 5-sterren hotel heeft Mataro niet. Het in 2014 verbouwde New Hotel Colon is helemaal aangepast aan de huidige standaarden. Een fijne inrichting met zachte materialen, warm licht en een groot restaurant om te genieten van lokale gerechten. De bedden zijn vernieuwd zodat je heerlijk zult slapen in dit *** hotel.

New Hotel Colon in Mataro boeken

New Hotel Colon in Mataro

Restaurant in New Hotel Colon Mataro

Restaurant in New Hotel Colon

new-hotel-colon-mataro-3

 

VVV en Verkeersbureau van Mataro

Het VVV kantoor van Mataro vind je in het centrum van de stad. Het hanteert de lokale openingstijden dus tussen de middag is het gesloten.

Oficina de Turismo de Mataró

La Riera, 48
08301 Mataró, Catalunya
Spanje
Telefoon: +34937582698

email adres turisme@ajmataro.cat
website adres www.mataro.cat
twitter