Sport & Vrije tijd in Servië

sport-icoon-verkeersbureaus
Dankzij het veelzijdige landschap van Servië kunnen sportliefhebbers hier hun hart ophalen. Daarnaast beschikt het land over meerdere natuurlijke warmwaterbronnen waaraan een weldadige werking wordt toegeschreven. Bij die bronnen kun je je heerlijk in de watten laten leggen in een van de Servische kuurhotels.

Ontspannen en bewegen in Belgrado

De inwoners van Belgrado houden van bewegen en zoeken graag het water op. Ze wandelen en skeeleren, maar zijn ook liefhebbers van fietsen. Ze hebben een eigen fiets of huren er een en fietsen dan over de kades langs de Donau of maken een rondje over het eiland Ada Ciganlija, waar ook een populair strand is. Stap ook eens op de fiets en maak je eigen rondje of ga mee op een begeleide fietstour door de stad. Wie langer wil fietsen, kan (een deel van) de internationale fietsroute langs de Donau afleggen.

Fietspad langs de Donau in Servië

Internationale fietsroute langs de Donau

Internationale fietsroute lnags de Donau

Internationale fietsroute lnags de Donau

Ook op andere plekken in Belgrado maakt de stad ruimte voor sport. In de voormalige slotgrachten van de burcht liggen tennis- en basketbalvelden en in de winter wordt in het centrum een schaatsbaan aangelegd.

Eropuit in de natuur

Servië beschikt over prachtige natuurgebieden waar je eindeloos kunt wandelen, paardrijden en fietsen of mountainbiken over onverharde routes. Op de kronkelende rivieren, die soms diepe kloven hebben uitgesleten zoals de Ovčar-Kablar-kloof, kun je prima kajakken. De door erosie ontstane rotswanden en grotten zijn ideaal voor liefhebbers van klimmen en caving.

De Ovcar Kablar kloof in Servië

De Ovcar-Kablar-kloof

Wintersport in Servië

Het berglandschap en het klimaat van Servië creëren samen goede omstandigheden voor wintersporten. Het bekendste Servische skigebied is Kapaonik, maar ook Tara en Stara Planina zijn goede bestemmingen voor een wintersportvakantie in Servië.

Door het berglandschap is Servië een uitstekende bestemming voor wintersport

Door het berglandschap is Servië een uitstekende bestemming voor wintersport

Wellness in Servië

Verspreid over Servië liggen diverse kuuroorden waar je heerlijk kunt ontspannen, maar ook met specifieke kwalen naartoe kunt gaan om het water uit de natuurlijke bronnen te drinken of erin te baden. Steeds vaker wordt bij zo’n spa ook een aquapark aangelegd, zodat kinderen zich gegarandeerd vermaken.

Het kuurhotel Izvor

Het kuurhotel Izvor