Roubaix

De Noord-Franse stad Roubaix is vooral bekend van de wielren klassieker Parijs-Roubaix. Een jaarlijks terugkerend event dat meestal in het 2e weekend van de maand april valt. Roubaix biedt nog veel meer bezienswaardigheden zoals indrukwekkende art deco gebouwen.

Sport en Vrije tijd

Roubaix kent een aantal prachtige stadsparken waar je in het voorjaar en in de zomer heerlijk kunt vertoeven.

Wielerklassieker Paris-Roubaix

De wielerwedstrijd van 253 kilometer die maar een dag duurt wordt ook wel de ‘hel van het Noorden’ genoemd. Dit omdat een groot deel van de toer gereden wordt op zwarte keien oftewel, kasseien. Elk jaar rijden de wielrenners minimaal 50 kilometer over deze stenen tussen de steden Parijs en Roubaix. Dus je kunt je voorstellen dat het rijden van sommige stukken niet altijd even comfortabel is. De 1e wedstrijd werd al gehouden in 1896.

Foto Arnaud Loubry

Foto Arnaud Loubry

Reizen naar Roubaix

Roubaix ligt op ongeveer 250 kilometer vanaf Utrecht. Met de auto volg je de snelweg richting Breda, Antwerpen en Gent om vervolgens na 3,5 uur bij Roubaix aan te komen.

 

 

Ook met de trein is Roubaix goed te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal kun je de Thalys pakken richting Antwerpen Centraal. Vanaf daar gaat er elk uur een intercity naar Roubaix. Je bent er vanaf Amsterdam Centraal in minder dan 4 uur.

Beste tijd om te reizen naar Roubaix

Roubaix is zowel in de zomer als de winter een prachtige stad om te bezoeken. Geniet in de zomer op een terrasje van een drankje of ga shoppen in de kleine winkelstraatjes.

Bezienswaardigheden in Roubaix

In Roubaix zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Denk bijvoorbeeld aan het voormalig art deco-zwembad wat zich in het Musée d’art et d’industrie bevindt. Het zwembad werd verbouwd door Jean-Paul Philippon, die ook de verbouwing van het gare d’Orsay tot het Musée d’Orsay op zich nam.


Het stadhuis van Roubaix is gebouwd in de eclectische stijl en ontworpen door Victor Laloux. Het gebouw is afgewerkt in 1911 en heeft een façade van 100m lengte.

De Sint-Maartenskerk in Roubaix

De Sint-Maartenskerk in Roubaix


In 1848 werd de gotische Sint-Maartenskerk verbouwd naar de neogotische stijl door architect Charles Leroy. In de kerk bevindt zich een houten retabel van Johannes de Doper, een werk uit Antwerpen.

Hotels in Roubaix

Volgens Booking.com zijn er 8 fijne hotels in Roubaix. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

Eten en drinken in Roubaix

In Roubaix kun je natuurlijk optimaal genieten van de Franse keuken. Ook vindt je hier veel Italiaanse en Aziatische restaurants.

Nog een tip, vraag een reisgids aan over Roubaix om in de vakantiestemming te komen!

Shoppen in Roubaix

Liefhebbers van shoppen zijn op de juiste plek in Roubaix. De stad kent namelijk veel outlet winkels die kleding aanbieden van de bekende merken en designers.

Ontvang gratis een inspirerende Travel Guide van een bestemming naar keuze

Een nog leukere vakantie met de tips van de specialisten van het Verkeersbureau. Ontvang nu gratis een Travel Guide.

  • Voor sommige van onze bestemmingen kun je ook de gratis Insider Travel Guide aanvragen. Deze reisgids is speciaal ontworpen voor iPad en iPhone.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Roubaix

Office de Tourisme de Roubaix

12 place de la liberté
59100 Roubaix
Frankrijk
Telefoon: +333 20 65 31 90


Facebook: facebook.com/RoubaixTourisme
Instagram: instagram.com/iloverbx
Twitter: twitter.com/IloveRBX

 

Neem contact op met Verkeersbureau Office de Tourisme de Roubaix

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil de nieuws updates van Verkeersbureaus.info ontvangen*

Kaart van Roubaix