5 Highlights van de staat Colorado

Colorado is een afwisselende staat die in het hart van de Verenigde Staten ligt. Een bezoek aan Colorado wordt vaak gecombineerd met andere omliggende staten, zoals Wyoming, Utah of New Mexico. Maar Colorado zelf heeft meer dan genoeg hoogtepunten voor een eigen rondreis. Er zijn nationale parken, interessante steden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Van felblauwe meren tot metershoge zandduinen en van treinroutes tot rotswoningen, in Colorado komt het allemaal voorbij. Vlieg naar hoofdstad Denver, om vanaf daar een roadtrip te maken langs de mooiste plekken van de staat. Hieronder vind je 5 highlights van de prachtige staat Colorado.

Mesa Verde National Park

In het zuidwesten van Colorado ligt Mesa Verde National Park. Dit nationale park is anders dan de meeste nationale parken in de VS. Alhoewel het is gevuld met prachtige natuur, staat in Mesa Verde namelijk niet de flora en fauna centraal, maar de historische klifwoningen.

 

 

Boek een van de tours met een ranger om de woningen van dichtbij te bekijken en verwonder je over het grote mysterie van het park. Wat is er namelijk gebeurd met de oorspronkelijke bewoners, die van de ene op de andere dag uit het gebied verdwenen leken te zijn?

Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad

Het wordt een van de mooiste treinreizen van Amerika genoemd en dat is niet voor niets: de uitzichten tijdens de rit met de Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad zijn adembenemend. De oude stoomtrein die stamt uit het eind van de 19e eeuw vertrekt vanuit het knusse plaatsje Durango, om na een aantal uur uit te komen in het bergdorp Silverton. Onderweg passeer je kolkende rivieren, machtige bossen en besneeuwde bergtoppen. Koop vooraf online je tickets, je kunt dan zelf je zitplaats kiezen in een van de coupés.

Hanging Lake

Hanging Lake in Colorado is een verborgen pareltje. Dit knalblauwe meer ligt namelijk op een hoogte van ruim 2 kilometer. Je loopt er dus niet zo naartoe, maar moet eerst een flinke klim maken. Het wandelpad dat naar het meer leidt is op veel plekken steil en bezaaid met keien en boomstronken. Regelmatig even pauze nemen is dan ook geen overbodige luxe. Maar als je eenmaal boven aankomt zal je zien dat het de pijnlijke kuiten meer dan waard is! Het water van Hanging Lake is kristalhelder. Het meer is helemaal omringd met begroeiing, waardoor het wel een oase lijkt. En de wandeling terug naar beneden is gelukkig een stuk minder pittig.

Great Sand Dunes National Park

Colorado herbergt maar liefst 4 nationale parken, en Great Sand Dunes National Park is er daar één van. Great Sand Dunes bestaat voor ongeveer een kwart uit enorme zandduinen, wat het park een bijzondere uitstraling geeft. Sommige van deze duinen zijn meer dan 200 meter hoog. Je kunt naar boven wandelen, om vervolgens rennend, rollend of per sandboard weer naar beneden te zoeven. In het naastgelegen Great Sand Dunes Lodge overnacht je met uitzicht op de duinen. Geniet hier vanaf je patio van de ondergaande zon en de voorbijschietende kolibries.

Rocky Mountain National Park

Op het lijstje highlights van Colorado mag Rocky Mountain National Park natuurlijk niet ontbreken. Waarschijnlijk zal geen enkele bezoeker van de staat dit park overslaan. En terecht, want het natuurschoon is geweldig. De bergketen Rocky Mountains loopt helemaal van Alaska tot aan New Mexico, maar enkele van de hoogste bergen vallen binnen het gebied van het nationale park.

 

 

Neem hier sowieso de Trail Ridge Road, een van de mooiste wegen in het park, die voert langs velden met rendieren en besneeuwde vlaktes. Op het hoogste punt van de weg kom je een visitor center tegen. Hier geniet je van een lunch met uitzicht op de omgeving.

 

 

 

 

Comments are closed.