Waarom we in 2019 naar New York moeten

Frank Sinatra wist het al, “I wanna wake up in a city, that doesn’t sleep”. Deze tekst is nu nog meer van toepassing dan ooit tevoren. New York City introduceert nog meer hoogtepunten, attracties, hotspots en indrukwekkende hotels. Nooit meer slapen! 2019 wordt het jaar om al dit nieuws te ontdekken. Nieuwe wijken, tentoonstellingen, winkels, restaurants en World Pride.

The Statue of Liberty Museum

The Statue of Liberty Museum

The Statue of Liberty Museum

Een nieuw en interactief museum geheel gewijd aan het iconische standbeeld met natuurlijk een prachtig uitzicht op deze “dame”.

Museum of Modern Art

In 2019 zal dit inspirerende museum nog meer tentoonstellingruimtes hebben.

Hudson Yards

In het westen van Manhattan en Amerika’s grootste particuliere vastgoed project ooit. Meer dan 100 winkels, een collectie van restaurants, 4000 woningen en veel ruimte voor kunst en cultuur. Het Javitz Center biedt een oogverblindende ruimte voor evenementen. The Shed is een adembenemende locatie voor kunst. The Vessel, een architectonisch meesterwerk en zal snel een nieuw kenmerk zijn voor de stad met 154 met elkaar in verbinding staande trappen en gratis toegankelijk. Een Neiman Marcus warenhuis. En als klap op de vuurpijl; The Observation Deck, New York’s hoogste outdoor observatie platform.

Hudson Yards

Hudson Yards

The Empire Outlets

Iedere bezoeker komt natuurlijk met een boodschappenlijst naar New York. We komen helemaal aan ons trekken in de Empire Outlets op Staten Island met meer dan 100 winkels en outlets, onderdeel van het nieuwste entertainment complex. Tussen het winkelen door zalig eten en drinken bij MRKTPL. Het beste wat lokale en internationale koks te bieden hebben. Nog wat tijd over? Maak een 38 minuten ritje in het nieuwste en hoogste reuzenrad; New York Wheel.

The Empire Outlets

The Empire Outlets

Nordstrom Store

Dit beroemde warenhuis opende zijn eerste filiaal in New York in April 2018 in Midtown West Manhattan en is geheel toegewijd aan de man. Veel mode, een koffie bar, The Clubhouse bar, denim design, personal stylists, grooming en nog veel meer. In het najaar van 2019 komt daar een tweede filiaal tegenover voor vrouwen. Net op tijd voor de kerstinkopen.

Nordstrom Store

Nordstrom Store

 

 

Andy Warhol

Bewonder de iconische werken van Andy Warhol in het Witney Museum of American Art in het Meatpacking District. Een overzicht van 40 jaar creativiteit op het gebied van commerciële illustraties, pop art, abstracte kunst en film.

Andy Warhol

Andy Warhol

De leukste hotspots in New York in een gratis reisgids

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

Nieuwe plekken om te logeren

Ik kan nauwelijks wachten om deze hotspots te ontdekken. CitizenM in Lower Manhattan, Times Square Edition by Ian Schrager, Westin New York Staten Island met een rooftop zwembad, Equinox Hotel in Hudson Yards and The Hoxton in Williamsburg met een trendy bar op het dak.

Uitzicht Manhattan

Uitzicht Manhattan

 

 

Pastis

Voor velen een bekend restaurant in het Meatpacking District die helaas voor een aantal jaren zijn deuren gesloten had. Goed nieuws. Het gaat weer open op een steenworpafstand van waar het allemaal begon.

WorldPride2019

In juni 2019 staan we stil bij de 50 jarige herdenking van de Stonewall opstand in New York en de daaropvolgende introductie van de moderne homorechten beweging. New York City gaat dit dubbel en dwars vieren met het gastheerschap van de WorldPride2019.

Een uitgebreid en veelzijdig programma van maar liefst twee maanden met als hoogtepunt de NYC Pride optocht. Allemaal (terug) naar New York in 2019!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.