De leukste kerst hotspots in Barcelona

Met kerst wordt Barcelona omgetoverd tot een stad vol lichtjes, gezellige kerstmarkten en sfeervolle winkelstraten. Kerstconcerten en kinder kerstshows worden op straat gehouden, terwijl tradities zoals de caga tió en de kerststal nog steeds in stand gehouden worden bij alle huishoudens. Wil je weten waar je met kerst in Barcelona moet zijn, volg dan de tips van onze contributor en local Marta

Kerst hotspots in Barcelona

Kerstsfeer in Barcelona: Plaça de Catalunya

Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia

Ieder jaar wordt vooraan de Kathedraal van Barcelona een traditionele kerstmarkt gehouden. De Fira de Santa Llúcia kerstmarkt is de oudste en tevens de grootste van de stad. Hier kun je terecht voor al je kerstspullen: van kerstbomen en kerststallen tot aan de onmisbare beeldjes van Bethlehem. Bijzonder aan deze kerstmarkt zijn de beeldjes van de kakker en de pisman, die Catalanen in hun kerststal verstoppen om geluk te brengen. Daarnaast kun je hier kennismaken met een van de leukste kersttradities onder de Catalaanse kinderen: die van de Caga Tió. Dat is een magische kerstboomstammetje met een vrolijk gezicht die op kerstavond cadeautjes poept als je hem goed verzorgt.

Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia

Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia

Kerstshows bij Plaça de Catalunya

Neem je je kinderen mee naar Barcelona tijdens de kerstvakantie, dan zijn de kerstshows op Plaça de Catalunya zeker een aanrader! Op het centrale plein worden dagelijks muziek- en theater shows voor de kids gehouden naast tal van kinderactiviteiten in het teken van kerst waarmee ze zich kunnen vermaken.

 

ZIE OOK: Gaudí’s top 5 in Barcelona

 

Kerststal bij Plaça de Sant Jaume

Traditiegetrouw zet de gemeente van Barcelona altijd een levensechte kerststal vooraan hun gebouw op het Plaça de Sant Jaume. Deze verbeeld de geboorte van Jezus in een stal en de komst van de Drie Koningen die hem cadeaus komen brengen. Het design van deze kerststal verandert jaarlijks en dus het is de traditie onder de locals om er jaarlijks naartoe te gaan om te kijken wat er voor nieuws is.

Kerststal Plaça Sant Jaume Barcelona

Kerststal bij Plaça Sant Jaume

Kerstconcerten Plaça del Rei

Het befaamde Orfeó Català biedt ieder jaar een gratis kerstconcert aan bij het Plaça del Rei waarbij ‘nadales’ (kerstliedjes) gezongen worden in een gezellige en unieke entourage, middenin de Gotische wijk. Maar ook bij andere concertzalen zoals l’Auditori, het Gran Teatre del Liceu en het Palau de la Música Catalana worden voor de feestdagen speciale kerstconcerten gehouden.

Kerstshoppen bij Portal de l’Àngel en Passeig de Gràcia

Voor je kerstaankopen bezoek je de chique winkelpromenade van Passeig de Gràcia, of ga je voor wat betaalbare merken en originele shops langs het Portal de l’Àngel, dé winkelstraat bij uitstek in Barcelona. Tussen beide straten vind je tevens het grootste warenhuis van de stad, El Corte Inglés, waar je de leukste cadeaus kunt kopen en na afloop genieten van een welverdiend hapje in het café op de bovenste verdieping met uitzicht over de stad. Extra fijn aan kerstshoppen in Barcelona is dat het zelfs in december nog makkelijk 15 graden wordt, en dus kun je zonder winterjas lekker gaan shoppen!

Kerstshoppen Portal de l'Àngel Barcelona

Kerstshoppen bij Portal de l’Àngel

Benieuwd naar andere tips om een sfeervolle kerst in Barcelona te vieren, raadpleeg hiervoor de blog van Marta www.barcelonametmarta.nl.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *