De beste skigebieden in Tsjechië volgens Jellie

Speciaal voor jou heeft Jellie de meest populaire ski-resorts in Tsjechië voor je verzameld. Van deze skigebieden heeft Jellie de belangrijkste kenmerken vermeld. Alle deze skiresorts zijn werkelijk top en garanderen je een schitterde sneeuwvakantie. Veel luxer dan verwacht.

Wintersport Tsjechie, de beste skigebieden

Wintersport Tsjechie. Foto: David Marvan, Czech Tourism.

Cerna Hora-Pec

Van de beste skigebieden van Tsjechië, is Černá hora-Pec wel een echte topper. Černá hora-Pec in het Reuzengebergte is een verzameling samenwerkende skigebieden waar je met 1 enkele skipas toegang hebt tot 41 kilometer aan afdalingen. Met de skibus of snowcats ga je heel gemakkelijk van het ene skiresort naar het andere. In elk wintersportresort is materiaalverhuur aanwezig en worden uitstekende skilessen aangeboden voor volwassenen en kinderen. Černá hora-Pec is erg kindvriendelijk: alle afzonderlijke locaties hebben een eigen kidspark en als je met jonge kinderen op wintersport gaat, ben je met de familiepas extra voordelig uit. Maak je wintersportvakantie in Černá hora-Pec extra bijzonder door te gaan nachtskiën of een mooie sleetocht te maken.

 

ZIE OOK: Als een Tsjech iets goed kan, is het wijn maken

 

Lipno

Skigebied Lipno bevindt zich aan het populaire Lipnomeer in Zuid-Tsjechië. Het ligt vlak bij de Oostenrijkse grens, zodat je zelfs een dagje op de Oostenrijkse pistes kunt staan als je dat wilt. Maar waarom zou je? Skiresort Lipno heeft alles wat je nodig hebt: materiaalverhuur, skilessen voor kinderen en volwassenen, gratis parkeerruimte bij de skilift, een skibus, een kidspark en een snowboardpark. Ook als je even niet op de lange latten staat, is er in en om Lipno van alles te doen. Zo vind je in Lipno restaurantjes, een zwembad en een overdekt speelparadijs, en ligt niet ver van Lipno het schilderachtige plaatsje Český Krumlov. Extra leuk: je kunt in Lipno ook avondskiën en als het lang genoeg vriest, kun je heerlijk schaatsen op het Lipnomeer.  De speciale kortingskaart maakt het toch al voordelige Tsjechië nog aantrekkelijker.

Herlíkovice/Vrchlabí

Skigebied Herlíkovice/Vrchlabí ligt in het Tsjechische Reuzengebergte. Je kunt er kiezen uit 12,4 kilometer aan skipistes op verschillende moeilijkheidsniveaus, die bereikbaar zijn door middel van 2 stoeltjesliften, 5 skiliften en 1 cabinelift. 90 procent van alles skipistes kan zo nodig met sneeuwmachines worden voorzien van sneeuw. Er zijn accommodaties beschikbaar direct aan de piste, waar je ook gratis kunt parkeren, skimateriaal kunt huren en heerlijk uit eten kunt gaan. Herlíkovice/Vrchlabí gaat met de tijd mee, want de skibus reserveer je nu heel makkelijk online via je mobiele telefoon. Zowel kinderen als volwassenen kunnen skilessen volgen en voor kinderen is er een speciaal kinderpark. Van maandag tot en met donderdag is skiën in Herlíkovice/Vrchlabí extra voordelig en er is een speciale kortingspas voor verschillende activiteiten in het skigebied. Ook nachtskiën is mogelijk in Herlíkovice/Vrchlabí.

 

 

Mlade Buky

Mladé Buky is een paradijs voor gezinnen met kinderen. De kleinschaligheid maakt dit skigebied lekker overzichtelijk en gezellig. Tegelijkertijd zijn alle voorzieningen, zoals skiverhuur, skilessen, een skibus en gratis parkeergelegenheid aanwezig. Kinderen krijgen hier extra veel aandacht en hebben hun eigen skilessen in KIDpark. Maar ook de gewone pistes zijn door hun glooiende verloop ideaal voor beginnende skiërs. Sluit de dag af in een van de gezellige restaurantjes, of ga nog even nachtskiën. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want skiën in Mladé Buky is zeer vriendelijk geprijsd en de kortingspas maakt het nog aantrekkelijker om gebruik te maken van de vele voorzieningen.

E-book, de beste skigebieden van Tsjechië

E-book, de beste skigebieden van Tsjechië

Wil je meer weten over de beste skigebieden in Tsjechië, download dan dit E-book. Na het lezen weet je wat de beste ski locaties voor kinderen zijn, de meest budgetvriendelijke gebieden, locale horeca en nog veel meer tips. 

Rokynice nad Jizerou

Skiresort Rokytnice nad Jizerou in het Reuzengebergte verbindt de Tsjechische skigebieden Studenov en Horní Domky met elkaar. Zo kun je in totaal gebruikmaken van 18 kilometer aan pistes, die bereikbaar zijn via 2 stoeltjesliften en 10 skiliften.  Voor de verhuur van skimateriaal en skilessen op alle niveaus is uiteraard gezorgd. Ook is er een snowpark en een speciale kinderweide voor jonge wintersportliefhebbers. Bijzonder aan skiresort Rokytnice nad Jizerou is de ruime opzet: de skipistes zijn tot wel 100 meter breed. Na een dag genieten in de sneeuw schuif je natuurlijk aan in een van de restaurants, waar de prijzen – net als voor het skiën – heel aangenaam zijn.

Wintersport Tsjechie, de beste skigebieden

Wintersport Tsjechie. Foto: David Marvan, Czech Tourism.

Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn in het Reuzengebergte is een van de bekendste wintersportresorts in Tsjechië en loopt voorop wat betreft de uitgebreide voorzieningen. Die blijven niet beperkt tot de verhuur van skimateriaal, gratis parkeerplaatsen en een skibus – dit skigebied in Tsjechië biedt veel meer. Zowel boven als onder aan de piste zijn gezellige restaurants te vinden en ook als je van winkelen houdt, ben je in Špindlerův Mlýn aan het goede adres. Kinderen voelen zich snel op hun gemak bij skischool Skol Max en in het kinderskipark. Als ze even niet aan het skiën of snowboarden zijn, hebben ze alsnog de tijd van hun leven in het zwembad, of door te gaan sleeën of snowtuben. Dankzij de kortingspas kun je tijdens een wintersportvakantie met kinderen in Špindlerův Mlýn zorgeloos van alle mogelijkheden profiteren.

Harrachov

Harrachov is misschien wel de bekendste wintersportbestemming in het Tsjechische Reuzengebergte. De pistes en voorzieningen zijn van hoog niveau en worden dan ook gebruikt voor internationale wintersporttoernooien. Harrachov is niet alleen populair bij skiërs van alle leeftijden, maar ook bij snowboarders, waarvoor een snowboardpark is aangelegd. De sneeuwzekerheid dankzij de mogelijkheid om de pistes kunstmatig te besneeuwen draagt zeker bij aan de populariteit van Harrachov. Direct aan de piste kun je gratis parkeren (of uit de skibus stappen), materiaal huren en voor of na het skiën gezellig uit eten gaan of winkelen. Kinderen hebben hun eigen kinderweide, waar ze veilig kunnen oefenen en les kunnen krijgen van skileraren die perfect weten hoe ze hun lessen leuk en leerzaam moeten maken. Harrachov is dus ideaal voor fanatieke wintersporters èn gezinnen met jonge kinderen.

Žacléř – Prkenný Důl

Het budgetvriendelijke skigebied Žacléř – Prkenný Důl combineert twee Tsjechische skiresorts in het Reuzengebergte. Samen hebben ze 7 pistes met een totale lengte van 5 kilometer. Het zijn op een enkel zwart en rood stuk na vooral blauwe pistes en daarmee is dit skigebied ook zeer geschikt voor beginnende skiërs en kinderen. In Prkenný Důl hebben kinderen daarnaast een eigen skiweide. Gratis parkeren en de aanwezigheid van een skibus zorgen ervoor dat dit skigebied goed bereikbaar is. Materiaalverhuur, maar ook de verschillende restaurants bevinden zich dicht bij elkaar, zodat je nooit ver hoeft te lopen – wel zo fijn, zeker als je op wintersport bent met kinderen!

Wintersport Tsjechie, de beste skigebieden

Wintersport Tsjechie. Foto: David Marvan, Czech Tourism.

Vítkovice

Vítkovice is een wintersportgebied in het Reuzengebergte. Een gemeenschappelijke skipas biedt toegang tot beide skiresorts bij Vítokovice: Aldrov en Vurmonka. Dat betekent veel skiplezier op 5 pistes, die goed verlicht zijn zodat er ook in het donker kan worden geskied. Onder aan de lift, bij Aldrov, is alles aanwezig wat je nodig hebt voor de wintersport: verhuur & onderhoud, winkels en restaurants en skileraren voor volwassenen en kinderen. Wintersporters van elk niveau kunnen zich hier uitleven, of dat nu in het snowpark is, of in de speciale kinderweide. Plezier gegarandeerd, en nog leuker door de vriendelijke prijzen!

Tanvaldský Špičák

In Tanvaldský Špičák  heb je met één pas toegang tot maar liefst drie skigebieden. Een skibus zorgt voor het vervoer van het ene naar het andere skiresort en als je met je eigen auto komt, kun je makkelijk gratis parkeren. Het voordeel van drie verschillende skigebieden is de afwisseling: steeds weer skiën op een andere plek en lekker eten in een ander restaurant. Tanvaldský Špičák denkt ook aan de kleintjes en heeft een afgeschermd gebied gecreëerd waarin ze op een speelse manier kunnen leren skiën. Maar ook de wat verder gevorderde skiërs kunnen zich hier uitleven en voor snowboarders is een snowboardpark aangelegd. Bij een samengestelde familie- of vriendengroep heeft iedereen het dus naar de zin.

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *