De city guide van Ivonne voor Seattle

Het westen van Amerika staat bekend om haar geweldige nationale parken . Maar er is aan de westkust meer te zien dan prachtige natuur. Tijdens de rondreis van Ivonne en haar man stopten ze een aantal dagen in Seattle. Seattle ligt in het uiterste noordwesten van Amerika, bijna tegen de Canadese grens aan. Deze Europees aanvoelende stad bruist van het leven. Er wordt gefietst, gewandeld, gevaren en men geniet van alles wat de stad te bieden heeft. Ivonne had het prima naar haar zin en zij geeft je tips in haar city guide voor Seattle.

city-guide-voor-seattle-fietsen2

Ivonne’s top tip van de city guide voor Seattle: verken de stad met de fiets

Het ontzettend leuke aan Seattle vind ik het grote aanbod aan fietspaden. Een groot deel van deze paden is autovrij en dat vind ik persoonlijk toch wel heel bijzonder voor Amerika! Wij reden een groot deel van de Burke Gilman Trail die je door het noorden van de stad brengt en relatief vlak is. De route sluit perfect aan op diverse andere fietsroutes en zo kun je makkelijk je eigen tour door de stad samenstellen. Wij hadden een hotel waar we fietsen ter beschikking hadden, maar je kunt ook makkelijk fietsen huren via Pronto Cycle Share. Als je liever een georganiseerde fietstour maakt kan dat ook. Ik vind dat altijd een echte toegevoegde waarde om een stad op die manier beter te leren kennen.

 

ZIE OOK: De bijzondere Cao Dai tempel in Tay Ninh

 

Chihuly Garden and Glass

De in 1941 geboren Dale Chihuly kwam voor het eerst in aanraking met glas tijdens zijn studie voor binnenhuis architect aan de universiteit van Washington. Hij werd verliefd op de mogelijkheden van het werken met glas en specialiseerde zich in de jaren erna steeds meer.

 

 

Inmiddels is werk uit zijn geblazen glas collectie in meer dan 200 musea verspreid over de hele wereld te vinden en kreeg hij diverse onderscheidingen voor zijn werk. 

“I want people to be overwhelmed with light and color in a way they have never experienced”

En dat is zeker gelukt! De tentoongestelde werken in de Chihuly Garden and Glass zijn werkelijk adembenemend. Daarnaast zijn ze op een geweldig mooie manier tentoongesteld. Wat mij betreft is het museum echt een must see als je in Seattle bent!

citytrip seattle1

Wil je meer informatie over dit bijzondere museum kijk dan even op de eigen site.

Bewonder de stad vanaf de Space Needle

Vanuit de verte zie je de 184 meter hoge Space Needle al boven de stad uitsteken. Dit icoon van Seattle is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962 en geeft je een 360 graden kijk op Seattle en de directe omgeving. Niet alleen heb je vanaf het observatieplatform op de top een geweldig uitzicht op de stad zelf, maar als het weer goed is kun je ook omringende bergketens als de Cascades en Mount Rainier zien. Ik snap wel waarom de Space Needle nog steeds één van de meest bezochte gebouwen van de stad is. Wij bezochten de Space Needle op onze laatste middag in de stad. We hadden pech dat het net die middag zwaar bewolkt was na een paar strak blauwe dagen. Tip; kies een zonnige dag uit voor het beste uitzicht!

city guide voor Seattle Space Needle

De Space Needle vanuit de serre van Chihuly Garden and Glass

Wil je meer informatie over de Space Needle klik dan door naar de eigen site.

Pike Place Market

Zowel toeristen als locals weten elke dag de weg weer te vinden naar de gezellige Pike Place Market in het centrum van Seattle. Deze markt bestaat al sinds 1907 en heeft een grote verzameling van standjes met verse producten die zo van het land komen. Ik vind het altijd heerlijk om op dit soort markten rond te struinen en te kijken wat er allemaal te koop is. Naast al die verse producten vind je er een overvloed aan restaurantjes en handgemaakte producten. De markt ligt aan het water en wat is er leuker om een lekker hapje te kopen en op te eten terwijl je over het water staart?

city guide voor Seattle Pike Place Market

Wil je meer weten over de markt kijk dan op deze pagina.

De University of Washington

De 1e gebouwen van de universiteit stammen al uit 1861 en zijn prachtig bewaard gebleven. Het is echt de moeite waard om over de campus te fietsen en te wandelen. Stiekem was ik best wel een beetje jaloers op al die studenten, want wie wil er nu niet studeren in zo’n aantrekkelijke omgeving?

city guide voor Seattle universiteit

Lekker eten

Seattle stikt van de gezellige en goede restaurantjes. Wij vinden ze tegenwoordig vaak door op Google maps in de buurt waar we willen eten te kijken naar beschikbare restaurants en dan te kijken naar reviews van andere gasten. Zo vonden we de meest geweldige en authentieke restaurantjes en genoten van Thais, Indiaas én goed Amerikaans eten. Veel restaurants hebben een terras zodat je ook lekker buiten kunt zitten.

city guide voor Seattle eten

Het Experience Music Project (EMP)

Het bijzondere gebouw van het EMP is een ontwerp van Frank Gehry en bevat een mengeling van vaste en tijdelijke tentoonstellingen over rockmuziek, science fiction en populaire cultuur. Wij zagen er onder andere prachtige filmbeelden op mega groot doek, een grote gitaarcollectie, een tentoonstelling van wearble art en een horror tentoonstelling. Nirvana liefhebbers moeten zeker een bezoek aan het EMP brengen en de grote collectie foto’s, filmbeelden en artikelen over de band bekijken. In het museum kun je veel zelf doen en zo al spelenderwijs de collectie verkennen.

citytrip seattle EMP

Meer informatie over het museum vind je op de eigen site.

Gas Works Park

1 van de bijzondere parken van de stad is het Gas Works Park. Rondom de voormalige gebouwen van de Seattle Gas Light Compagny, waar kolen werden omgezet in gas, is een prachtig park aan de waterkant aangelegd. Niet alleen kun je er een deel van de oude gebouwen zien maar het is ook heerlijk om lekker in het gras te zitten en te genieten van het uitzicht op de binnenstad, overvliegende watervliegtuigjes en alle bootjes op het water. Picknick lunch mee, succes gegarandeerd!

citytrip seattle Gas Works

Freemont

Een hele leuke wijk om te bekijken is Freemont, ten noorden van het centrum. De wijk stikt van de gezellige terrasjes, restaurants en voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een tour te krijgen in een echte chocoladefabriek of een bierbrouwerij. Daarna natuurlijk zeker een biertje proeven in de Fremont Brewing Beer Garden! (en dan weer op de fiets terug naar het hotel)

city guide voor Seattle fietsen

Seattle praktisch

Dit waren mijn tips van voor de city guide over Seattle. Ben jij weleens in Seattle geweest en wat vond je van deze stad?

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *