De nieuwste short break sensatie is Center Parcs “Les Bois aux Daims”

Center Parcs neemt nog steeds een voorsprong als hét vakantiepark en timmert de laatste jaren weer flink aan de weg. Nog dit jaar opent het 6e park in Frankrijk, ‘Villages Nature’ bij Disneyland Resort Paris. Hans was er te gast.

Edelherten Center Parcs Bois aix Daims

De edelherten lopen hier door het resort – ook tussen de cottages!

Ook voor Ierland zit een eerste Center Parcs in de planningsfase. Naast de 9 parken in Nederland zijn er 2 in België en 5 in zowel Duitsland, Frankrijk als Engeland. Wij bezochten het huidige nieuwste park, dat afgelopen jaar de poorten opende: Center Parcs Les Bois aux Daims, het 5e park in Frankrijk en tevens de grootste tot nu toe. Les Bois aux Daims is het meest zuidelijke park in Frankrijk, gelegen in een prachtig 260 hectare groot natuurgebied in het Franse departement Vienne, in de Loirestreek, op een uur rijden van Pottiers.

 

 

Wij brachten afgelopen jaar een bezoek aan 10 Center Parcs locaties: De Eemhof – Port Zélande – Het Heijderbos – De Huttenheugte – De Vossemeren (België) – Park Bostalsee (Duitsland) – Park Hochsauerland (Duitsland) – Les Trois Forêts (Frankrijk) – Le Bois aux Daims (Frankrijk) – Woburn Forest (Engeland) – Elveden Forest (Engeland).

Onze TOP 5:

De nieuwe standaard van het bekende bungalowpark

Center Parcs legt de lat hoog met de laatste aanwinst “Les Bois aux Daims” (Frans voor ‘het hertenbos’). Het belooft nog wat als de Nederlandse parken, die we allemaal wel kennen, ook een upgrade gaan krijgen naar deze nieuwe standaard van het bekende bungalowpark.

Voor ieder seizoen en voor iedere portemonnee biedt Center Parcs wat wils. Tegenwoordig kun je zelf bepalen op welke dag je aankomt en vertrekt. Een huisje heet hier een ‘cottage’. Er zijn 3 verschillende luxe niveaus: Comfort, Premium en VIP cottages. Op sommige parken worden ook bijzondere verblijven aangeboden. In Les Bois aux Daims kun je bijvoorbeeld in een schitterend boomhuis overnachten! Verder zijn er parken met hotelappartementen, hotelkamers, suites, Waterfront Suites en zelfs een woonboot. De cottages zijn van alle gemakken voorzien en bieden luxe extra’s die je verblijf bijzonderder maken dan thuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van 2 badkamers (één met whirlpool en één met inloopdouche) en een Turks stoombad. Dagelijks opgemaakte bedden met de hotelservice. Een woonkamer met open haard, grote flatscreen televisie, Bluetooth Soundsystem, een hoekbank en grote glazen schuifdeuren die toegang geven tot het privéterras met tuinmeubilair. En natuurlijk een compleet ingerichte keuken in Amerikaanse stijl met onder andere een combimagnetron met crispfunctie, vaatwasser en een Nescafé Dolce Gusto.

Boomhuis center parcs Bois aux Daims

Schitterend – deze boomhuizen in Center Parcs Bois aux Daims

Een bijzondere beleving

De aankomst op het park begint goed: al direct bij de slagboom ontvang je direct alle details van het verblijf. Onze gastvrouw sprak zelfs Nederlands. In de vakantieperiode zijn deze er speciaal voor de vele Nederlanders en Belgen die dit park al weten te vinden.

 

 

In de centrale Market Dome zijn een heleboel toffe winkeltjes, bars en restaurants te vinden. Restaurant Il Giardino heeft de beste Italiaanse specialiteiten, er is een grillrestaurant en de Wereldmarkt biedt een uitgebreid buffet. Natuurlijk is er ook een snelle hap te halen bij hamburgerketen Quick. Wil je liever in je eigen cottage eten? De Daily Foodstore is een complete supermarkt die alles in huis heeft voor een heerlijke maaltijd. Je kan ook gebruik maken van de Cottageservices en een kant en klaar gerechten laten bezorgen.

Italiaan Il Giardiono Pizza restaurant center parcs bois aux daims

Alsof je je even in Italië begeeft – Pizzeria Il Giardino in de Market Dome

Uiteraard is er nog veel meer te doen. De traditionele activiteiten zijn ook net even mooier dan in het gemiddelde vakantiepark, zoals de bowling in een Chinees thema en een adventure midgetgolfbaan. Er zijn meerdere klimbossen, geschikt voor iedereen van families tot echte diehards. De kleintjes vermaken zich bij de Action Factory met kinderhelden Orry & Vrienden. Er staat bijvoorbeeld een heuse Kids Parade op het programma. En natuurlijk vind je ook hier het waterparadijs Aqua Mundo, de grootste van alle Center Parcs parken, met een oppervlakte van maar liefst 6.000m2!

Bijzonder populair is hier het Water Playhouse, een speciale waterspeeltuin. Zelfs in het buitenzwembad vind je glijbanen en er worden allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals Aqua Speed: op een bodyboard van de wildwaterbaan racen!

Buitenzwembad Aqua Mundo Center Parcs Bois aux Daims

Aqua Mundo van Bois aux Daims is de grootste bij alle Center Parcs en heeft ook een schitterend buitenzwembad met glijbanen

Ondanks dat Les Bois aux Daims het grootste park is van alle Center Parcs, zijn alle voorzieningen toch compact en op loopafstand met elkaar verbonden. Zonder dat dit een gevoel van drukte geeft of de alom aanwezige natuur tenietdoet. 

Vakantie midden in de natuur

De naam van dit park is niet voor niets ‘het Hertenbos’. De kans is groot dat je bij het openen van je gordijnen oog in oog komt te staan met een roedel herten! Het resort ligt in een groot natuurgebied met dat meer dan 40 diersoorten. Ga met de rangers mee op een expeditie om wilde zwijnen en edelherten te spotten. Ook de grote kinderboerderij is een beleving op zich.

Alle activiteiten in het natuurgebied, samen met de gigantische Aqua Mundo en de Deep Nature Spa van 1.300m² maken het park uniek voor een korte vakantie, of misschien zelfs wel iets langer.

High Rope Course - Netting voor de hele familie Center Parcs Bois aux Daims

Boek een Pack&Go Futuroscope om het heerlijke verblijf in de natuur te combineren met een bezoek aan Futuroscope, het 2e grootste themapark van Frankrijk.

Wat u verder nog moet weten

Les Bois aux Daims ligt op zo’n 750 kilometer vanaf Utrecht en is goed bereikbaar voor een vakantie, maar ook erg geschikt om enkele dagen te verblijven als tussenstop onderweg naar een vakantieadres in Zuid-Frankrijk of Spanje.

Met de ranger op wild safari excursie - Center Parcs Bois aux Daims

Met de ranger op wild safari; het kan hier allemaal

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *