Center Parcs biedt inspiratie voor duurzamer leven

Vandaag presenteert de Raad van Kinderen ideeën naar aanleiding van de centrale vraag: ‘Hoe kunnen vakantieparken gezinnen helpen met een duurzaam leven’. Het vakantiepark wil gasten inspireren om duurzamer te leven, niet alleen tijdens de vakantie maar ook thuis.

Leerlingen uit groep 8 krijgen het eerste duurzaamheidsrapport overhandigd

Leerlingen uit groep 8 krijgen het eerste duurzaamheidsrapport overhandigd

Center Parcs overhandigt de Raad van Kinderen ook het eerste ‘duurzaamheidspaspoort’, welke is voortgekomen uit één van de adviezen van vorig jaar. Het paspoort bevat opdrachten met ‘groene daden’ voor het gezin om daarmee duurzaam gedrag op de parken te stimuleren en belonen. Dit jaar gaat de Raad van Kinderen een stapje verder en wordt niet alleen gekeken naar meer duurzaamheid op de parken, maar vooral hoe gasten een duurzamere leefstijl mee naar huis kunnen nemen.

 

ZIE OOK: Schiphol doneert € 222.500 aan UNICEF

 

Creatieve ideeën van kinderen komen tot leven

Naar aanleiding van het onderzoek ‘‘Wat kan Center Parcs doen om haar werknemers en gasten te stimuleren om minder te verspillen’’ van vorig jaar heeft de Raad van Kinderen een aantal duurzame acties bedacht. Zoals het duurzaamheidspaspoort, waarbij het gezin wordt beloond bij het behalen van alle opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan afval scheiden, een douchetimer en verlichting en verwarming uitzetten bij het verlaten van de cottage. Naast het duurzaamheidspaspoort worden er diverse ‘groene’ workshops georganiseerd, waarbij gerecycled materiaal wordt ingezet en leuke dingen worden gemaakt met afvalproducten. Daarnaast is het activiteitenprogramma ‘Wannabe een Tuinder’ ontwikkeld, waarbij kinderen uitleg krijgen over de natuur. Op de parken De Kempervennen en De Huttenheugte wordt een moestuin aangelegd en tijdens het verblijf worden kinderen gemotiveerd om zorg te dragen voor de moestuintjes. Ze krijgen zelf een eigen moestuinplantje na afloop met verzorgingsadvies. Het belangrijkste advies van vorig jaar was het afdekken van de buitenbaden, om daarmee energie te besparen. De implementatie van dit idee is begonnen. Voor alle parken in Nederland scheelt dit bijna € 100.000 per jaar aan energiekosten.

 

 

Vakantiepark als inspiratiebron voor thuis

Om gezinnen te informeren over de groene en social projecten van Center Parcs, is ‘Our Naturall Plan’opgesteld. Ook staan er op het online platform onder andere tips & tricks om thuis groen aan de slag te gaan. Mede door de Raad van Kinderen komen er jaarlijks nieuwe groene acties bij. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Het doel van de Raad van Kinderen is dat besluitvormers van bedrijven en organisaties de belangen van de toekomstige generaties integreren in de besluitvorming van vandaag.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.