Vijf keer een middagje Rome

Eeuwenlang is Rome de stad geweest waar de hele wereld omheen draaide. Tegenwoordig is de stad een baken van geschiedenis, religie en kunst. Ondanks de laatste ontwikkelingen van Nederlandse voetbalsupporters die de stad vernielden, zijn er alsnog redenen waarom iedere Hollander Rome moet hebben gezien.

1: Geschiedenis in de architectuur

Wie aan Rome denkt, denkt aan mooie gebouwen, bruggen en kerken. Het Colosseum herinnert ons aan de tijd voor Christus en Vaticaanstad laat de tijd zien toen het katholicisme hoogtij vierde. Loop in Vaticaanstad vooral ook langs de smalle straatjes in de wijk en bekijk alle artikelen die te koop zijn met het gezicht van de paus erop afgedrukt! Bewandel de Engelenbrug, bezoek het Pantheon, maak foto’s in het Forum Romanum… Snuif de geschiedenis op die ruim aanwezig is in deze stad.

Stadsplein Rome

2: Genoeg piazza’s voor iedereen

Rome bezit vele stadspleinen. De ene piazza bezit fonteinen, artiesten en overal terrasjes, de andere piazza zijn groots als plein voor een bijzonder gebouw. Wie Angels and Demons heeft gelezen van Dan Brown weet dat Robert Langdon zijn zoektocht tegen de klok op het Piazza Navona voortzette. Bezoek eens een aantal piazza’s als middagvermaak. Gegarandeerd succes! De meest bekende piazza’s zijn Piazza Navona, Piazza Venezia en Campo de’ Fiori.

1

3: IJsjes eten op de Spaanse trappen

Hoe verwarrend het ook kan zijn: Rome heeft Spaanse trappen. Deze trappen beginnen op het Piazza di Spagna en eindigen bij de Trinità dei Monti-kerk. De 135 trappen waren gebouwd in opdracht van Lodewijk XII, en moesten de kerk verbinden met het plein onderaan: het Plein van Spanje. Aan dit plein lag de Spaanse ambassade, wat de naam verklaard. Automatisch heette de trappen dus de Spaanse Trappen.

 

 

In de wijk rondom de trappen zijn veel lekkere ijswinkeltjes te vinden. Koop een ijsje met smaken die je nog nooit hebt gehad om het nog spannender te maken. Voeg je bij de Romeinse bevolking en geniet ’s avonds van een relaxt avondje zittend op de trappen.

3

4: Romantisch muntjes gooien voor twee

Rome is ook bekend om zijn romantische plekjes! Een van meest romantische plekken is wel de Trevi-fontein. Ga met je rug naar de fontein staan, doe een wens en gooi (samen met je partner) een muntje over je schouder. Wie weet komt je wens wel uit…

5

5: Cappuccino en pizza

Wanneer je echt niet meer weet wat je moet doen, maak dan een trip door de stad van terrasje naar terrasje. Persoonlijk betekent een tripje naar Rome voor mij een tripje naar de lekkerste pizza, pasta en cappuccino van de wereld. Romeinen hechten wel waarde aan hun gebruiken. Wij Nederlanders gooien het liefst de hele dag melk door onze koffie, maar voor Romeinen is dat alleen gebruikelijk in de ochtend. Bestel daarom nooit een cappuccino na elf uur s’ochtends in een klein cafeetje als je geen rare blikken wil.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *