Floralia Brussels, een bloemententoonstelling rondom een prachtig kasteel

De Keukenhof maar dan anders. In het park van het kasteel van Groot-Bijgaarden in België kunnen bezoekers genieten van meer dan één miljoen bloemen. Contributor Cor bezocht niet alleen de 500 soorten bloemen, maar zag ook de traditionele kostuums en Belgische folklore.

flbr.1

Tot en met vrijdag 6 mei opent het park van het kasteel van Groot-Bijgaarden in Brussel opnieuw zijn deuren voor iedereen die een bezoekje wil brengen aan de 13de editie van Floralia Brussels. Het park van 14 ha, ontworpen door de architect Louis Fuchs aan het einde van de 19e eeuw, trekt elk jaar zowel Belgische- als buitenlandse bloemenliefhebbers aan.

flbr.4

Speciaal voor de nieuwe bloeiperiode hebben de medewerkers van het kasteel meer dan één miljoen bloembollen geplant. Bezoekers kunnen genieten van 500 soorten tulpen, hyacinten, narcissen en andere variëteiten. Tapijten van wilde bloemen onder de eeuwenoude bomen, originele bloemperken, het hart van rode tulpen, het labyrint in alle kleuren van de regenboog en een bloemenpauw van 6 meter breed weten de bezoekers elk jaar te imponeren. U vindt er de grootste Belgische verzameling rododendrons en azalea’s die uit Exbury Gardens (Engeland) afkomstig zijn. In de serre van 1.000 m² zijn er een honderdtal bloemstukken en creaties van sierplanten te ontdekken.

flbr.5

De Belgische folklore werd geëerd op zaterdag 9 en zondag 10 april. De vlaggenzwaaiers ‘Alkuone’ in traditionele kostuums, of ook het vendelen genoemd, weten het publiek telkens te charmeren met elegante en gedurfde worpen op het ritme van de trommels.

 

ZIE OOK: Kom naar de Flowers & Fashion expo in Keukenhof

 

Tijdens het weekend van 16 en 17 april paradeerden een 40-tal Venetiaanse personages opnieuw door het park om hun originele kostuums te laten zien.

Tijdens het weekend van 23 en 24 april zal het geluid van de jachthoorn door het park galmen. We zullen bezoek krijgen van de jachthoornblazers uit Meise – Wolvertem, genaamd ‘Rallye Westrode’. Ze demonstreren het bijzondere geluid van de jachthoorn en laten u kennismaken met de verschillende ceremoniële signalen die er tijdens de jacht gebruikt worden.

flbr.2

Op zondag 1 mei is er opnieuw een stapconcert van de Koninklijke fanfare van Dilbeek ‘De Vrije Belgen’.

 

 

De Donjon, gedateerd van de XIVe eeuw, is bereikbaar tot het terras waar men een prachtig uitzicht heeft van Brussel en het Atomium. Elke verdieping zal worden aangekleed in verschillende thema’s. Het park is 4 weken elke dag open van 10.00 uur tot 18.00 uur.

flbr.3

Voor informatie over openingstijden, route en toegangsprijzen kijk je op www.floralia-brussels.be

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *