Wildlands: de nieuwe adventure zoo van Emmen

Twee weken geleden was contributor Hans bij de preopening van Wildlands, de nieuwe adventure zoo van Emmen. Zij waren niet de enigen nieuwsgierigen; de preopening trok zo’n 10.000 andere bezoekers die via een spaaractie van Albert Heijn een kaartje hadden bemachtigd.

IMG_3293 - blik op dierenkas jungola

Het tropisch bos van Jungola

Wildlands bestaat uit drie themagebieden: in Jungola bevind je je in een tropisch bos, in Serenga waan je je in woestijngebied en op Nortica ga je op noordpool expeditie. Daarnaast is er Animazia, een groot indoor speelpaleis van 4.700 m2.
Via het centrale Kompasplein lopen we naar de wereld van Jungola. De eerste kennismaking met levende dieren hebben we in de Vlindertempel. Na een tocht door het bamboedoolhof, via de otterbeek en de mandenoversteektocht herken ik mezelf in de gedachte van een andere bezoeker:

“Ik loop hier al een kwartier rond en heb nog geen dier gezien!”

Gelukkig zien we in de verte een aantal olifanten rondlopen.

In de grootste dierentuinkas ter wereld (18.000 m2) zijn het bijzondere vogels die we als eerst tegenkomen. Verderop slingeren de maki’s en slingerapen langs je heen. Bijzonder is de thematiek en beleving in de jungle. Kinderen klimmen via jungletrails door en over het wandelparcours. In de wachtrij naar de top attractie Rimbula River – een boatride van achtbaanbouwer Mack – heb je weinig fantasie nodig om te begrijpen dat je je midden in de bush bevindt waar net een vliegtuig is neergestort. Via een kijkje door de opengeslagen vliegtuig nooddeuren zie je in de verte weer de olifanten lopen.

Ezel

Op safari in de Serenga

Na Jungola brengen we een bezoek aan de Serenga, het woestijngedeelte van Wildlands. Opvallend is dat er in dit gedeelte veel gelegenheid is om dichtbij de dieren te komen. Het drukst is bij de mini kinderboerderij – het Dogondorp – waar kinderen Nubische geiten, harige kameroenschapen en dwergezels kunnen aaien. Even verderop lopen we dwars door de prairiedogvlakte waar de knaagdieren links en rechts dwars door het publiek lopen. Via de ontspoorde trein in de woestijn loop je midden door het dierenverblijf van de kamelen en ezels door.

 

ZIE OOK: Wildlands Adventure Zoo opent eind maart

 

Helaas hebben wij tijdens de preopening nog niet alle dieren kunnen zien, omdat ze nog moesten wennen aan hun nieuwe verblijf. Het zijn en blijven toch dieren! We gaan graag nog een keer terug om ook de giraffes, nijlpaarden, neushoorns, stokstaartjes en leeuwen te ontmoeten.

Zeeleeuwen

Op noordpool expeditie door Nortica

In het derde gebied – Nortica – waan je je op de noordpool. Je reis begint in de haven, waar je de pelsrobben en zeeleeuwen lenig door het water ziet schieten. De route leidt je dwars door het leefgebied van de pinguïns. In het Poolstation zien we imposante ijsberen boven én onder water. In de Terra Explorer maken we een reis door de tijd en gaan we langs de aardlagen van Nortica.

 

 

Qua oppervlak en thematisering heeft Wildlands in Emmen met 22 hectare iets moois neergezet. Voor een complete wandelroute door het park heb je toch minimaal vier uur nodig, en dan stap je stevig door. Wat dat betreft is er voldoende te zien voor een dagje uit en zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Ga jij ook op avontuur in Wildlands?

Tip! Center Parcs biedt de exclusieve WILDLANDS Meerdagenpas: voor de prijs van een dagticket geniet je 3 of 7 dagen van onbeperkt toegang tot het park!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *