Wildlands Adventure Zoo opent eind maart

Een televisie-serie, een nieuwe website én de grote verhuizing; directeur Frankwin van dierenpark Emmen heeft het er maar druk mee. Precies op 25 maart 2016 opent Wildlands Adventure Zoo officieel haar deuren. Contributor Merin zocht uit wat er in het nieuwe Wildlands Adventure Zoo te doen is.

Jungola-Xtrail. Copyright Wildlands.

Jungola-Xtrail. Copyright Wildlands.

Het is dé vervanging voor het te klein geworden Dierenpark Emmen. Wildlands Adventure Zoo gooit het daarbij gelijk over een (radicaal) andere boeg: de nieuwe Drentse dierentuin zal uit maar liefst drie innoverende werelden gaan bestaan: Jungola, Serenga & Nortica.

Wat wordt er anders?

Dierenpark Emmen gaat na tachtig jaar in zijn geheel sluiten. De deuren gaan dicht. De inboedel wordt verkocht. Behalve de dieren dan. Van de ruim driehonderd diersoorten in het oude dierenpark Emmen mogen er zo’n 100 diersoorten mee naar het nieuwe park. De tijgers zijn (helaas) wel weg. En ook de citroenhaaien zijn getransporteerd naar een andere dierentuin. Daarvoor in de plaats komen er nieuwe dieren, zoals bijvoorbeeld een viertal ijsberen en Chinese alligators.

Nortica. Copyright Wildlands.

Nortica. Copyright Wildlands.

Wildlands lijkt zichzelf voornamelijk als doel te hebben gesteld de beleving van een bezoek aan het dierenpark in Emmen nóg leuker te maken: Jungola wordt Europa’s grootste overdekte tropische jungle (gebouwd in een kas); er komen attracties zoals een boottocht over de rivier, en in Nortica komt een 4d-simulator. Over de uitgestrekte savanne van de Serenga zullen in de toekomst dagelijks safari’s gegeven worden langs giraffes en neushoorns.

wildlands-adventure-zoo

Jungola. Copyright Wildlands.

Benieuwd naar hoe de grote verhuizing is verlopen?

Op SBS6 volg je tijdens een 8-delige serie de totstandkoming van Wildlands Adventure Zoo: van de eerste schets tot de opening eind maart. Elke donderdag om 23.55 uur op nationale televisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *