6 keer leuke dingen doen voor nop in Kopenhagen

Een stedentrip is vaak al duur genoeg. Dus het is prettig als je tijdens je city trip ook een paar dingen kunt doen die je geen cent kosten. Contributor Kim zocht uit wat gratis is in Kopenhagen.<---more--->

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: stadswandeling

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: stadswandeling

1. De toren van Christiansborg

De hoogste toren van Kopenhagen, 106 meter, biedt een fabelachtig uitzicht over de stad. En best fijn, er is een lift naar de top, de trappen mogen niet gebruikt worden. In de toren is ook een restaurant, geopend voor lunch, afternoon tea en diner. De gerechten zijn Deens met een moderne twist. Eten in het restaurant is natuurlijk niet gratis maar wel leuk.

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: de toren van Christiansborg

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: de toren van Christiansborg

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: de toren van Christiansborg

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: de toren van Christiansborg

 

ZIE OOK: De 5 leukste hotspots in Kopenhagen

 

2. Wandeltour met gids

Altijd handig voor een eerste kennismaking met de stad, een tour met gids. Tijdens de tweeënhalf uur durende wandeling door Kopenhagen bezoek je de highlights maar zeker ook de plekken die voor de meeste toeristen verborgen blijven. De gidsen zijn vrijwilligers, een fooi geven wordt gewaardeerd maar is niet verplicht. Iedere dag om 11.00 uur verzamelen bij het stadhuis.

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: stadswandeling, verzamelen bij het stadhuis

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: stadswandeling, verzamelen bij het stadhuis

3. De Botanische tuin

Ja, het is echt gratis, een bezoek aan de prachtige Botanische tuin uit 1874 met 27 ‘glasshouses’ waaronder de Palmenkas van 16 meter hoog. Er staan in totaal maar liefst 13000 plantensoorten in deze oase midden in de stad. De Kopenhagers gebruiken deze plek om even de benen te strekken tijdens de lunchpauze of te picknicken. Join them!

Gratis: de botanische tuin

Gratis: de botanische tuin

 

 

4. Ontdek Christianshavn met gids

Een tour van anderhalf uur naar die andere kant van Kopenhagen waar vrije geesten een plek vonden in Christiania. Het gebied is lekker afwisselend met oude en nieuwe architectuur, kanalen en kerken met iedere hun eigen verhaal en meer. Tijdens de tour kom je er alles over te weten.

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: stadswandeling Christianshavn

Gratis in Kopenhagen, Denemarken: stadswandeling Christianshavn

Gratis: stadswandeling Christianshavn

Gratis: stadswandeling Christianshavn

5. Duik in de Havnebade

Het water in de havens van Kopenhagen is zo schoon dat je er probleemloos kunt zwemmen. Bijvoorbeeld in het havnebadet bij Islands Brygge, het eerste havenbad. Inmiddels zijn er al drie van die trendy plekken waar Kopenhagers heen gaan voor een cool down in de zomer.

Gratis: zwemmen in de havnebade

Gratis: zwemmen in de havnebade

6. Museum-crawl

Altijd leuk en zeker on a rainy day: musea. Enkele musea zijn helemaal gratis zoals het Nationaal Museum van Denemarken en het SMK (Statens Museum for Kunst). Anderen zijn op bepaalde dagen in de week vrij toegankelijk, zoals bijvoorbeeld op zondag het NY Carslberg Glyptotek en op woensdag Hirschsprung.

Gratis: naar diverse musea zoals de Glyptotek

Gratis: naar diverse musea zoals de Glyptotek

Meer Kopenhagen op Just like to travel.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *