Noord-Engeland: paradijs voor wandelaars

Wandelen in Groot-Brittannië en in het noorden van Engeland in het bijzonder, is een populaire activiteit en dat is niet zonder reden. Claire neemt je mee door een afwisselend landschap, goed gemarkeerde wandelpaden, fijne accommodaties en romantische dorpjes. Dit maakt Noord Engeland tot een geslaagde bestemming voor een wandelvakantie.
Kust

Gemakkelijk bereikbaar

Vanuit Nederland zijn verschillende prachtige wandelgebieden met klinkende namen gemakkelijk bereikbaar. Zo gaat er een ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle. Vanuit hier is het hoogstens een paar uur rijden naar de Pennines, de Yorkshire Dales, het Lake District óf het Peakdistrict. Wandelaars die geen zin hebben om auto te rijden, vertrekken te voet vanaf de ferry en volgen de Handrian’s Wall Path. Het eindpunt ligt 6 á 7 dagen en 135 kilometer verderop aan de westkust.

 

ZIE OOK: 16 tips voor Groot Groot-Brittannië in 2016

 

Walking

Afwisselende landschappen en wisselvallig weer

In Engeland is een enorme variëteit aan landschappen te vinden; van lieflijke heuvels met rijk bloeiende velden in het voorjaar tot ruige en rotsige paden langs de kust en van weidse en ruige moors tot historisch rijke landschappen met oude boerderijen en romantische dorpjes. Het weer is er even veelzijdig, maar is zeker niet zo regenachtig en slecht als mensen vaak denken. Ja, het kan er regenen en waaien, maar omdat het weer wisselvallig is, duurt dit vaak maar even. Het is belangrijk om goede regenkleding mee te nemen, maar mijn ervaring is dat deze meestal in de rugtas kan blijven.

… en als het weer te slecht is, is het een goed moment om te schuilen in een tearoom of pub…

Rambling

Voor elk wat wils

Naast een actieve reis is wandelen in Engeland ook écht vakantie vieren. De wandelpaden doen regelmatig een dorpje aan met een eerder genoemde pub of tearoom en kleine winkeltjes die lokale producten verkopen. Na het leveren van een fysieke inspanning is het extra genieten van thee met verse scones en clotted cream of een uitgebreide lunch. Overnachten kan in eenvoudige, maar goed verzorgde en prachtig gelegen hostels van de Engels Youth Hostels Association of in één van de vele B&B’s die Engeland rijk is.

Pubfood

Last but not least… de verhalen over het afschuwelijke Engelse pubfood zijn hopeloos achterhaald. Zeker in kleine, toeristische plaatsjes is het eten in de pubs op z’n minst prima en vaak meer dan dat. Op het menu staan verse, lokale en biologische producten die goed combineren met één van de vele lokaal gebrouwen bieren of ciders. Cheers!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *