De beste USA Roadtrip ervaring!

Na 20 dagen roadtrippen in Amerika kan Contributor Richard gerust zeggen dat hij – een soort van – expert geworden is. Roadtrippen is een unieke vakantie. Je bent 24/7 onderweg, je geniet van de ‘freedom of the road’ en woont letterlijk in je eigen hippe bus. Mocht je op het punt staan om een Amerika reis te boeken en zoek je op dit moment naar een goede organisatie die campervans verhuurd? Zoek dan niet verder, maar lees zijn verhaal.

Campervan

Waarom?

  • Allereerst omdat alle mensen die bij Escape werken écht gave mensen zijn. Zowel vooraf via Facebook, als tijdens de verhuur. Iedereen is aardig en behulpzaam en ze geven je een goed gevoel.
  • Ook niet onbelangrijk: goede prijzen zonder addertjes onder het gras. ‘What you see, is what you get’ en hoe langer je dus bus huurt, hoe goedkoper de huurprijs relatief gezien is.
  • Daarnaast wordt de bus ‘ready to go’ geleverd. Er zitten een keuken in met een inventaris zoals potten, pannen, een theedoek etc. Daarnaast kan je op één van de pick-up points uit de grote bak zaken als koffie, zout & peper en afwasmiddel meenemen die vorige gebruikers hebben achter gelaten. Dit scheelt weer een hoop geld bij je eerste supermarktbezoek!
  • Maar het allerbelangrijkste waarom je voor Escape Campervans moet kiezen is dat elk van de 300 bussen in hun vloot door Graffiti artiesten is bewerkt, waardoor elke bus een uniek design heeft. Onze bus had een design van een Amerikaans landschap met allemaal hanggliders in de lucht. Super tof!

Op deze manier zit je dus helemaal goed en je voelt je ‘king of the road’ tijdens je vakantie. Vooropgesteld: het is geen luxe RV, zoals je ze regelmatig tegenkomt in Amerika. Zoek je dus een echte luxe campervan, dan moet ik je teleurstellen. Dat heeft Escape niet. Wat ze wel hebben is een uniek vervoersmiddel voor avontuurlijke types.

Zelf hingen wij tussen twee gedachtes toen we onze reis in Amerika aan het plannen waren. We wilden niet teveel betalen en hadden dus geen budget om een RV met airco, douche, etc. te huren. Deze optie viel af. Een auto huren met een tent was het goedkoopste geweest, maar het vooruitzicht om alleen een auto te hebben en geen vast bed en keuken was ook geen optie. Dan was de kans veel te groot dat we telkens uit eten zouden gaan, wat de reis ook weer duur zou maken.

 

 

Escape Campervans bood eigenlijk de perfecte middenweg. De bus is van alle gemakken voorzien. Er is een keuken aanwezig achterin met een water aansluiting, gootsteen en een koelkast. Daarnaast kan je het middendeel van de bus van zitdeel naar slaapdeel veranderen, door simpelweg de banken om te klappen. Onder de banken was er nog opbergruimte aanwezig zodat je ook de kleren en boeken veilig op kan bergen.

Het aller-leukste van de vakantie met deze bus was toch wel het feit dat we overal werden aangesproken door andere mensen. “Wow, what an amazing van you guys have! Did you painted it yourself?” Of wat ook vaak gebeurde, dat mensen ons voor hanggliders aanzagen. Onze bus had namelijk een design waarop veel hanggliders waren afgebeeld. In het begin deden we nog dapper een poging om dat verhaal te weerleggen, maar naar verloop van tijd kregen we steeds meer lol om met mensen mee te gaan praten: “Yes, we are hanggliders. We are now going to the Grand Canyon”.

 

ZIE OOK: De beste tips voor een camper trip door de USA

 

Een ander groot voordeel vond ik dat we met deze bus zowel makkelijk op de campgrounds konden staan. Op deze manier was je midden in de National Parks in plaats van er buiten als je met een grote RV zou rijden. Daarnaast was je wendbaar genoeg om met de bus overal naartoe te kunnen. Want we hoorden van veel mensen die met een grotere RV reden, dat parkeren en rijden vaak behoorlijk lastig was.

Kantoor Escape

Escape Campervans zijn beschikbaar in Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Miami en New York en elke bus is ‘hand painted’ door een lokale kunstenaar. De huurtijd varieert van slechts 3 dagen tot meerdere maanden. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper het is. Er geldt een borg van 200 dollar bij reservering. Let wel op dat je nog een extra autoverzekering dient af te sluiten (je kan het natuurlijk ook niet doen, maar is niet mijn advies). Met de verzekering ben je gedekt in het geval van schade door derden in het verkeer. Met veel kilometers is dat natuurlijk geen overbodige luxe.

De bussen bestaan uit Chevrolets Astros, Ford E150 en Dodge Caravans. Wij reden met een Ford, wat de grootste is. De campervan heeft een tweepersoonsbed. Je kan eventueel een rooftop bed extra bestellen, waarbij je een extra slaapplek op het dak creërt. De bus wordt geleverd met een zit / slaapplek, een keukentje met een waterpomp, gootsteen, koelkast, kleine inventaris om te koken, een gastoetstel, twee propaan flessen en uiteraard is de bus voorzien van airco en radio / USB aansluitingen. Eventuele zaken als een GPS, extra tent, een solar douche, kinderzitjes zijn allemaal optioneel bij te bestellen. Escape Campervans is in Nederland ook te boeken via WordlWideCampers.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

On the road

Yosemite

35 on the road

46 on the road again

 

 

62 GC

58 GC

IMG_9221

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *