If you are going to San Francisco

San Francisco is een heerlijke stad om een aantal dagen te verblijven en voor Contributor Richard de start van zijn Amerika reis. San Francisco is ook nog eens een hele prettige start om je USA trip te beginnen. De stad is groot – er wonen 800.000 inwoners in de stad, en als je de hele bay area mee telt, kom je al gauw op 7 miljoen mensen – maar de binnenstad is overzichtelijk en je kan je er makkelijk met de fiets, te voet en met de bus of metro verplaatsen.

King George

Hoogtepunten voor ons waren de fietstour over de Golden Gate Bridge, de boottour over de Bay, maar ook zeker ons verblijf in de hotels van de Greystone Group. De Greystone Hotel Group is een kleine groep van tien hotels in Californië en Oregon, waarvan er drie in San Francisco gevestigd zijn: De King George, De Griffon en de Inn at Union Square.

Het leuke van deze boetiek hotels is dat ze allemaal kleinschalig zijn. De Hotel Group wordt geleid door Eric Horodas, een ondernemer die een missie heeft om telkens kleine hotels op te kopen die op omvallen staan die hij vervolgens omtovert.

 

 

De persoonlijke benadering en excellente service merk je in alle hotels. We verbleven 2 nachten in de King George en 2 nachten in de Griffon. Daarnaast waren we uitgenodigd voor een wijnproeverij in de Inn at Union Square waardoor ik een goed beeld heb gekregen van alle hotels.

King George

Het King George Hotel ligt op Mason Street, vlak achter Union Square en op enkele minuten lopen vanaf metro station Powel Street. Als je vanaf de luchthaven komt, pak je de BART metro waardoor je gemakkelijk midden in de stad komt. King George is het grootste van de drie hotels. Het heeft ongeveer 150 kamers op negen verdiepingen. Bij binnenkomst is er een gezellige receptie en achterin het hotel is de bar dagelijks geopend.

King George

In Amerikaanse hotels is het ontbijt niet altijd inbegrepen, zo ook niet in de King George. Echter is de ontbijt cultuur zo dat je ’s ochtends bij één van de koffiebars een broodje haalt. Overigens is de koffie in het hotel wel ‘complementary’. De koffie was van het merk Peets Coffee, een lokaal product uit San Francisco van Nederlandse oorsprong.

IMG_8201

Alfred Peet kwam namelijk na de tweede wereld oorlog naar San Francisco en opende daar een koffiezaak. De hotels in San Francisco van de Greystone groep geloven in samenwerking met lokale bedrijven en in alle drie de hotels wordt dus Peet’s coffee geserveerd.

King George

Het gebouw dat dateert uit 1914 is vorig jaar volledig gerenoveerd en heeft daardoor de gemakken van deze tijd, maar ook de uitstraling van toen. Het enige nadeel dat ik zou kunnen benoemen is dat er slechts één lift beschikbaar is. Dit zorgt af te toe voor vertraging.

King George

King George ligt in ieder geval erg centraal. Je kan lopend overal naartoe en als je verder weg wilt, is de metro dichtbij. Overigens kan je ook vrij gemakkelijk een taxi, uber of lyft bestellen.

The Griffon

De laatste twee nachten verbleven we in hotel Griffon, dat ook onder de Greystone groep valt. De Griffon ligt vlakbij de Ferry Building in het Embercadero district. Je kan in dit geval beter bij de gelijknamige metro halte van de BART uitstappen.

Griffon

De Griffon is kleiner in omvang en heeft in totaal 62 kamers. Het hotel heeft een iets zakelijkere uitstraling en klantenkring. Dit komt omdat het hotel niet in het toeristische Union Square district ligt, maar dichtbij de zakelijke wijk. Hierdoor komen er veel zakelijke reizigers.

Je voelt je als toerist in dit hotel iets meer bijzonder dan in King George. Bovendien is de boulevard en de Ferry Building om de hoek. In de Ferry Building zijn veel leuke winkeltjes gevestigd, een soort markthallen in Rotterdam.

Perrys

Ook hier konden we elke ochtend genieten van de verse koffie van Peet’s. Daarnaast is direct naast het hotel een zeer goed restaurant genaamd Perry’s dat je zeker moet proberen tijdens je verblijf hier. Het ontbijt is goed en uitgebreid en ook het menu voor de avond is zeer goed.

 

 

The Inn at Union Square

We hebben zelf niet geslapen in ‘the Inn’, omdat dit het kleinste hotel is (slechts 30 kamers) en deze allemaal al volgeboekt waren. Toch konden we even in het hotel kijken omdat we waren uitgenodigd voor een wijnproeverij. Het hotel ligt ook dichtbij Union Square, zoals de naam al doet vermoeden en is een schattig klein hotel, waar je prima een paar dagen romantisch kan verblijven.

IMG_8230

IMG_8221

Mocht je dus plannen hebben om een Amerika trip te gaan doen en wil je starten of eindigen in San Francisco dan zijn deze 3 hotels goede adressen om te boeken. Je krijgt er een persoonlijke service, de hotels zijn niet groot en massaal en de kamers zijn allemaal zeer luxe afgewerkt.

Mocht dat nog niet genoeg zijn, ze serveren er overheerlijke koffie van Peets! Elke ochtend was voor ons een feest om wakker te worden.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *