De 8 beste tapasbars in Barcelona

Wil je echt weten hoe het is om te eten van de typische Spaanse keukens in Barcelona? Er is maar één manier om dat het beste te doen: tapas! Tapas proberen is net zo’n grote ervaring als bijvoorbeeld de Sagrada Familia of de creaties van Gaudí bezoeken. Max met zijn appartement in Barcelona zocht uit wat de 8 beste tapasbars in Barcelona zijn.
bomba-tapas-barcelona-tapasbar

Tapas

Tapas heeft een enorme geschiedenis in de Spaanse cultuur. Het is naarmate van tijd een van de meest verrukkelijke tradities geworden in Spanje. In het zuiden van Spanje werden deze kleine delicatessen oorspronkelijk geserveerd met bier, wijn en sherry. De tapas die toen werd geserveerd bestond voornamelijk uit een stuk brood met flink wat vlees, zoals ham of chorizo. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel soorten tapas te vinden. Warm of koud, groot of klein, op brood, op platen, in kommen, en ga zo maar door. In Barcelona zul je overal waar je komt wel een tapasbar tegenkomen, maar welke daarvan zijn nou echt de moeite waard? Omdat er te veel zijn om uit te kiezen staat hier een handige selectie van de beste tapasbars in Barcelona!

Quimet i Quimet

Quimet i Quimet is een unieke tapasbar aangezien de tapas niet wordt gebakken en de chef-kok staat er om bekend de tapas voor je te kiezen afhankelijk van het drinken dat je besteld. Het is dus altijd een verassing wat je op je bord krijgt. Niet dat dat veel uitmaakt, want de tapas gerechtjes zijn absoluut de moeite waard! De bar is stijlvol ingericht en heeft een muur bestaande uit flessen wijn van over de hele wereld. Daarnaast is er een enorm brede selectie van biersoorten. Dit alles maakt deze tapasbar ‘one of a kind’ en zeker de moeite waard om even langs te gaan voor een heerlijke snack!
(C/ Poeta Cabanyes, 25)

Tapa Tapa

Naast het genieten van een van de beste tapas gerechten van de stad is het bekijken van de voorbij varende jachten en cruiseschepen altijd leuke entertainment, als je plaats neemt in dit restaurant. Tapa Tapa heeft een ruim assortiment als het gaat om tapas. Door de foto’s op de menukaart weet je precies wat je besteld. Daarnaast is het ook de perfecte manier om meer te leren over verschillende soorten tapas. Je kan natuurlijk ook zo veel mogelijk bestellen, zodat je nog weet hoe het smaakt ook! In het restaurant hangt een relaxte en moderne sfeer. Door ideale locatie aan het water van Port Vell maakt dit ‘the place to be’ na een dagje shoppen in Barcelona.
(Edificio Maremagnum, Moll d’Espanya, 5)

Sagardi

Sagardi biedt traditionele pintxos in Barcelona. Pintxos is Baskisch, het zijn vaak gesneden stukjes stokbrood met een topping en een satéprikker. Anders dan tapas staan pintxos vaak op de bar en kun je ze zelf pakken en op je bordje leggen. De stokjes bewaar je, want daarmee betaal je. Sagardi staat bekend als een van de beste tapasbars van de wereld. Het Baskenland zit vol met gastronomische tradities, waaronder txacolí, een zeer droge witte wijn.
(C / Avenida Diagonal 3, L4 in het El Maresme | Forum station)

 

ZIE OOK: Eten en drinken in Barcelona

 

Txapela

Txapela Heeft veel verschillende soorten en maten tapas. Dit is een geweldige tapasbar in Barcelona om even te stoppen en tot rust te komen als je niet zoveel energie meer over hebt door het winkelen op de Passeig de Gràcia. Net zoals Tapa Tapa maakt Txapela gebruik van een foto menu, zodat je simpelweg kan aanwijzen wat er naar jouw mening het aantrekkelijkst uitziet.
(Passeig de Gràcia, 58)

tapas-barcelona-tapasbar

Atrapatapa

De traditionele tapasbars in het zuiden van Spanje serveren nog steeds gratis tapas! Hoewel er veel bars zijn die de kosten in rekening brengen bij het bestellen van grotere porties, zoals broodjes of mini-burgers, zijn er veel bars die tapas gratis serveren bij het bestellen van een drankje. Atrapatapa is een van de weinige tapasbars in Barcelona die zich houdt aan deze traditie. Met meer dan 15 gerechtjes om uit te kiezen en de prijzen beginnen bij €1,20 voor cava + één tapas, Beter kan bijna niet!
(C / Comte d’Urgell 77, L1 op het Urgell station)

 

 

Jai-Ca

Met een ‘vintage, Spaanse pub’ gecombineerd met ‘cool, straat café’ sfeer, is het altijd druk in Jai-Ca en het is gemakkelijk te zien waarom. Deze levendige tapasbar in Barcelona heeft een vol karakter – vaten en keramiek langs de muren, tafels zijn versierd met traditionele, levendige tegels en de bar is altijd hoog opgestapeld met veel ernstig verleidelijke tapas. De ‘pescadito Frito’ is de favoriet van het huis, net als het ‘Salpicon con gambas’. Het terras buiten zit net zo vol met leven als binnen en is een geweldige plek om te genieten van een lunch.
(Carrer de Ginebra, 13)

Cervecería Ciudad Condal

Cervecería Ciudad Condal, dichtbij het Plaça Catalunya, showen hun Catalaanse tapas op de bar waar je een ‘water-in-de-mond-lopende blik’ kunt werpen als je op het moment staat om jezelf te verwennen met deze overheerlijke hapjes. Ze bieden ook een uitgebreide bierkaart. Tip: Kom vroeg aangezien de rij voor deze bar pittig lang kan zijn.
(Rambla de Catalunya, 18)

El Quim de la Boqueria

El Quim de la Boqueria ligt in de beroemde La Boqueria markt aan Las Ramblas, die de druk van het zoeken naar jouw favoriete tentje tussen de drukte er een beetje van af haalt. Pak een stoel en vermaak je door het kijken naar alles en iedereen wat voorbij komt lopen, wanneer de chef de meest geliefde tapas gerechten van Catalonië bereidt.
(Mercat de la Boqueria, Las Ramblas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *