Spot alligators in het wild in de Everglades met een airboat

Patrick reed een half uur met zijn huurauto door de schitterende natuur in Orlando voor een onverwachte tocht met een airboat door de moerrassen van de Everglades. Ondanks de lage verwachting had hij geluk en zag hij maar liefst 3 alligators in het wild!

Captain Andy on his Airboat

Captain Andy

Alligators in hun natuurlijke omgeving

Houd jij van natuur, snelheid, water, zon en wil je alligators zien? Dan mag een trip door de moerassen van de Orlando Everglides met een airboat niet ontbreken op je bucketlist. In de lage wateren nabij Kissimmee neemt Boggy Creek Airboat je graag mee op ontdekkingstocht.

Er leven 85 soorten vogels in de Everglades

Er leven 85 soorten vogels in de Everglades

Met kapitein Andy, die ons groepje de verplichte veiligheidsinstructies geeft, voorzien van de nodige humor (“handen binnenboord; alligators hebben scherpe tanden”) hebben wij een echte local getroffen. Met de juiste toon weet hij te boeien met uitgebreide kennis van de natuur terwijl de hovercraft airboat over het lage water lijkt te vliegen. Plots maakt de boot een scherpe draai omdat Andy een alligator heeft gespot vanuit zijn hoge zitpositie. De verwachting om alligators te zien was niet zo goed, omdat juni warm is en de alligators overdag niet boven water komen. Maar we hebben geluk, tijdens de 1 uur durende vaart zien we maar liefst 3 alligators! Ze zwemmen naast de boot en duiken het riet in als de boot te dichtbij komt. Een mooie ervaring om deze reptielen zo dichtbij te kunnen zien.

 

 

Na het maken van foto’s en een filmpje (scroll naar onderen voor de film) vervolgt de boot zijn weg terwijl prachtige gele bloemen, riet, gras en watervogels voorbij vliegen. Captain Andy neemt gas terug omdat hij 2 zeldzame Sandhill Crane vogels heeft gespot in de verte. Rustig dobbert de boot erheen, terwijl de 3 vogels met een paringsdans bezig zijn in het ondiepe moeras. In de verte spot ik een adelaar die rondjes vliegt op zoek naar een prooi in het water. Andy vertelt dat er 85 soorten vogels leven in dit gebied. Sommige soorten, zoals de Sandhill Cranes komen alleen in Florida voor.

Schitterend uitzicht tijdens de vaart

Schitterend uitzicht tijdens de vaart

De voorspelling om alligators te zien was niet positief

De voorspelling om alligators te zien was twijfelachtig

De 1e alligator!

De 1e alligator!

 

ZIE OOK: Weird Florida

 

Overal zie je bloemen

Overal zie je bloemen

Gemiddeld is het water maar 1,5 meter diep. Daardoor is er veel begroeiing aan de randen van lake Tohopekaliga. Er wordt ook veel gevist. In deze wateren komt vooral baars voor. In augustus is het jachtseizoen. Dan wordt er op alligators gejaagd om de populatie in stand te houden. Men schat dat er tussen de 5.000 en 8.000 alligators zijn. Wist je dat alligators tussen de 60 en 70 jaar oud kunnen worden en dat hun hartslag naar 4 slagen per minuut gaat als ze onder water zijn? Hierdoor kunnen ze heel lang onder water blijven.

De geschiedenis en locatie van BC Airboat

BC Airboat is een echt familiebedrijf, opgericht in 1994 door Margie en Chris long. Wat begon als een bedrijf met slechts 1 boot is in 10 jaar uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 12 boten op 2 locaties dichtbij Orlando en Kissimmee. Dus wil je, na een dagje pretpark de natuur in? Rij dan naar 2001 E. Southport Road in Kissimmee of 3702 Big Bass Road en ontdek alligators in hun natuurlijke omgeving in de Florida Everglades!

Boggy Creek Airboat Rides

2001 E. Southport Rd.
34746 Kissimmee, FL
Verenigde Staten
Telefoon: +14073449550
E-mail: helpdesk@bcairboats.com
URL: http://bcairboats.com/

Tot slot wat handige tips voor vertrek:

  • Smeer je goed in met zonnebrand! Door de warme zon en de snelheid van de boot lijkt het niet altijd warm te zijn. Juist daardoor verbrand je snel. Pak een hoge factor!
  • Neem DEET mee. Overdag zijn er niet veel muggen, maar doe je een avondtocht dan wil je niet lekgestoken worden door muggen!
  • Koop je tickets vooraf online op de site. Dan heb je die alvast klaarliggen! Je kunt betalen met creditcard. Uiteraard kun je ook ter plaatse met creditcard betalen. (Ken je de handige GWK Travelex Cashpassport al?)

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.