5 redenen om naar Costa Rica te gaan

Contributor Linda vertelt alles over Costa Rica. Prachtige natuurparken, imposante vulkanen en nog veel meer. Er zijn veel redenen om dit kleine en vreedzame land te bezoeken! Lees Linda’s tips voor Costa Rica.

Costa Rica-Tortuguero-dieren-Nationaal Park

Costa Rica verbindt de continenten Noord- en Zuid-Amerika met elkaar. Hier kom je geen turbulente omstandigheden tegen, maar een groene oase van rust. Het land beschikt zelfs niet eens over een leger. Niet voor niets staat alles in het teken van pura vida, het pure leven.

Ruime keuze aan Nationale Parken

De natuur in Costa Rica is absoluut een plaatje. Verkoelende watervallen, indrukwekkende vulkanen en de vele regenwouden domineren het landschap. Het verveelt mij geen moment. Tortuguero is alleen al bijzonder, omdat je hier in een boot naartoe vaart. Het is een ideale plek voor het spotten van dieren en dan met name de schildpadden. ‘s Avonds komen deze dieren aan land om hun eieren te leggen. Monteverde is een avontuur op zich om te bereiken. Een onverharde weg richting de bergen zorgt ervoor dat een four-wheel drive geen overbodige luxe is. Eenmaal boven hoef je niet gek op te kijken wanneer de bergen zich in een dikke laag nevel hullen. Rincón de la Vieja is één van mijn favoriete nationale parken. Het park staat bekend om de warmtebronnen en borrelende modderpoelen. Het is mogelijk dit park te paard te verkennen. Hiervoor is geen ervaring vereist.

Indrukwekkende vulkanen

Costa Rica heeft een aantal imposante vulkanen. Vanuit San Jose ligt de vulkaan Poás op steenworp afstand. Deze vulkaan is nog steeds actief en vanwege de zure regen en de zwaveldampen staan hier borden die aanraden niet te lang bij de krater te blijven. El Arenal is een vulkaan die je niet mag overslaan. Meestal hangt er een kring van wolken rond de krater. Volgens de inwoners brengt het geluk wanneer je de vulkaan volledig ziet. Sta ‘s ochtends dus eens vroeg op en ervaar het magische gevoel als je wakker wordt met uitzicht op de vulkaan.

Costa Rica-El Arenal-vulkaan

Spectaculaire activiteiten

Op zoek naar een beetje actie tijdens je reis? Dan ben je in Costa Rica aan het juiste adres. Op iedere plek kan je terecht voor een canopy tour, maar ben je op zoek naar het echte avontuur wacht dan totdat je in Monteverde bent. De langste ziplines van Latijns-Amerika hangen hier in het regenwoud. Zweef minuten lang als Superman op eenzame hoogte of slinger als Tarzan door de jungle. Niets is te gek en kriebels in je buik zijn een garantie.

 

 

Maar er is nog veel meer. Ga raften op de rivier Sarapiquí, ervaar een rappel tour onder een waterval of maak een wandeltocht over de hangende bruggen in de omgeving van La Fortuna.

Costa Rica-La Fortuna-waterval-hangende bruggen

Uitgerekte stranden

Hoe heerlijk het ook is om actief de omgeving te verkennen, toch is er niets mis mee om af en toe te ontspannen. Dat kan perfect in Costa Rica. Zowel aan de kant van de Caribische zee als aan de Grote Oceaan liggen meerdere stranden. Bezoek Puerto Viejo voor de ontspannen en relaxte sfeer. Iets verderop ligt het strand van Punta Uva, dat bekend staat om het glasheldere water met een strand omringd door palmbomen. Voor drukte en vertier is Tamarindo het aangewezen strand. Maar ben je op zoek naar een rustigere plek? Strijk dan neer aan de stranden van Samara. Hier ligt het gelijknamige, kleinschalige dorp met een aantal restaurants. In het laagseizoen heb je het brede, uitgerekte strand bijna voor jezelf. Perfect om met een cocktail in je hand te genieten van de ondergaande zon die in de zee zakt. Het strand van Manuel Antonio is ideaal om te combineren met een bezoek aan Manuel Antonio National Park. Daarnaast zijn er in het nationale park een aantal tropische stranden. Neem je zwemspullen dus mee, zodat je na een flinke wandeltocht een verfrissende duik kan nemen.

Costa Rica-strand-Manuel Antonio-Nationaal Park

Dieren spotten

Mijn hoogtepunten van het land zijn de overweldigende natuur, de zinderende activiteiten en de heerlijke stranden om bij te komen. Maar daar blijft het niet bij, want in de nationale parken kom je allerlei dieren tegen. Van schildpadden en kleurrijke vogels tot springende apen en slapende luiaards. Vooral de vroege ochtend is een goed moment voor het spotten van dieren. Ga ook eens met een gids op pad, want daardoor kom je dieren tegen die je zelf niet zomaar met het blote oog ziet.

Costa Rica-Manuel Antonio-dieren-Nationaal Park

Wat biedt Costa Rica nog meer?

Costa Rica is uitermate geschikt om met de auto te verkennen. Verwacht geen uitgerekte snelwegen waar je met honderd kilometer per uur overheen raast. De afstanden lijken vaak kort, maar de wegen lopen door een heuvelachtig landschap. Houd hier dus rekening mee als je de route uitstippelt. Op het gebied van eten is er van alles te vinden in Costa Rica. De lokale bevolking ontbijt het liefst met gallo pinto, oftewel rijst met bonen. Gelukkig hoef je daar als toerist niet altijd aan mee te doen. Er is voldoende variatie en met name de Mexicaanse keuken is hier veel te vinden. Breng dus zeker een bezoek aan dit mooie land en trek hier een paar weken voor uit. Laat je verrassen door dit groene stuk Midden-Amerika.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *