Maastricht maakt zich klaar voor de TEFAF

The European Fine Art Fair (TEFAF), de grootste en meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs ter wereld, strijkt ook deze maand weer neer in Maastricht. Je voelt het overal in de stad; hotels zijn volgeboekt, restaurants draaien overuren en rondom het MECC bruist het van de kunstliefhebbers.

Standhouders lopen af en aan en hangen in hun stands de mooiste schilderijen aan de muren, poetsen het antiek voor de laatste keer op, zetten beeldhouwwerken en designstukken neer die ze speciaal voor deze 28e editie van de TEFAF bewaard hebben. Afgelopen jaar trok de kunstbeurs een recordaantal bezoekers – meer dan 74.000 – en wellicht wordt dit jaar dat getal nog wel hoger. Aan de kunst zal het niet liggen, van Bottecelli tot Dürer en Dalí, kunstliefhebbers kijken er hun ogen uit.

Vajradhara, TEFAF 2015

Vajradhara, verguld repousse, Nepal-Tibet 16e eeuw. Exhibitor Rossi & Rossi

TEFAF 2015

De 28e editie van de kunst- en antiekbeurs The European Fine Art Fair (TEFAF) vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 22 maart 2015 in het MECC Maastricht. Tijdens de TEFAF presenteren meer dan 250 toonaangevende galeries uit ruim 19 landen de crème de la crème op het gebied van kunst en antiek. Van Oude Meesters en antieke kunstwerken tot moderne en hedendaagse kunst, sieraden en 20e-eeuws design.

TEFAF hoogtepunten

Zo bewonder je er een prachtig  Tibetaans sculptuur van Vajradhara – de oprichter van het Vajrayana of Tantrische Boeddhisme –, een uiterst zeldzaam gebedenboek met gravures van Albrecht Dürer, alle 12 volumes van Le Grand Atlas, en schilderijen en tekeningen van Van Gogh tot Rembrandt, William Blake tot Lucio Fontana. Op de TEFAF vind je de meest zeldzame en uiteenlopende meubelstukken, de sensuele Mae West Lips Sofa die ontworpen werd door Salvador Dali, bijvoorbeeld, en de meest schitterende, kostbare en prachtige juwelen. Welke hoogtepunten van de TEFAF 2015 je écht moet bewonderen lees je hier! Wat is het eerste kunstwerk dat jij gaat bewonderen op de TEFAF?

 

 

Maar er is meer. Het Teylers Museum Haarlem presenteert op de TEFAF een serie prachtige en beroemde tekeningen uit de eigen collectie. Overigens zijn deze niet te koop, maar wel te bewonderen tijdens deze speciale tentoonstelling. Hiernaast presenteert de gerenommeerde kunst- en antiekbeurs ‘Private goes Public’, een symposium onder leiding van Apollo redacteur Thomas Marks waarbij gesproken wordt over de motivaties van particuliere verzamelaars. Liefhebbers van moderne kunst bezoeken ook de tentoonstelling ‘Night Fishing’, een aanvulling op de TEFAF Modern sectie.

During TEFAF

Combineer je een bezoek aan de TEFAF met een paar dagen Maastricht, dan loont het de moeite om een During TEFAF pas te kopen. Voor € 25,- per persoon heb je van 9 t/m 22 maart toegang tot 16 musea & venues in Maastricht en de Euregio, zoals het Bonnefantenmuseum Maastricht, én krijg je korting op theater- en muziekproducties, dansvoorstellingen en special events. Want ook buiten de muren van de TEFAF kan je genieten van kunst en cultuur!

 Wallerant Vaillant, Portret vanPieter Blaeu, 1671


Wallerant Vaillant, Portret vanPieter Blaeu, 1671

TEFAF Entreeprijzen:

€ 40 reguliere entree 1 persoon
€ 55 Entree 1 persoon, inclusief 1 catalogus
€ 95 Entree 2 personen inclusief 1 catalogus
€ 125 Passepartout, waaronder een catalogus
€ 25 Catalogus
€ 20 Kinderen van 12-18 jaar, exclusief catalogus
Kinderen onder de 12 jaar vergezeld door een volwassene krijgen gratis toegang tot de beurs.

 

 

TEFAF-2015

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *