China Light Utrecht

De dagen worden korter, de temperaturen lager, de blaadjes verkleuren (en verdwijnen uiteindelijk helemaal). Toch hebben de herfst- en winter ook mooie kanten, zo zijn er in verschillende steden Light Festivals. Vanaf 21 november 2014 tot 4 januari China Light in Utrecht.

fruit-chinalight-utrecht-nederland

Twee jaar geleden vond het China Light Festival plaats in Rotterdam. Ondanks de regen genoot ik van de lichtsculpturen, de kleuren en de sfeer onder de Euromast. Dit jaar is het aan Utrecht om het festival te herbergen, het festival vindt plaats in de Botanische tuinen van het Science Park Utrecht (de Uithof).

 

ZIE OOK: Selfie time in Utrecht!

 

De kleurrijke sculpturen verenigen de oude Chinese cultuur met moderne technologie. Traditionele karakters als draken stelen de show, samen met cartoons als Kung Fu Panda, en Hollandse symbolen als windmolens en tulpen. In de Botanische tuinen komen de sculpturen extra goed tot hun recht: de panda’s ‘leven’ tussen het bamboe, de insekten wonen naast de insektentuin en de draak heeft zich gesetteld in het water rondom het fort. Het festival wordt afgemaakt door allerlei lekker hapjes en drankjes, optredens, traditionele muziek of een theeceremonie.

tupl-molen-chinalight-utrecht-nederland

Voor wie is het China Light Utrecht geschikt?

Eigenlijk is het festival leuk voor jong en oud! Ik vind het heerlijk om tussen de beelden te struinen op zoek naar mooie fotomomenten, maar het festival is ook zeer geschikt voor ouders met (kleine) kinderen. De poorten gaan om 18.00 uur open, dus je hoeft het niet heel laat te maken. De Botanische tuinen zijn ook een sfeervolle plek om de avond te beginnen alvorens je te storten in het Utrechtse nachtleven. Van mij hadden de poorten al iets eerder open mogen gaan, omdat ik denk dat de sculpturen tijdens de schemering nóg beter tot hun recht zouden komen. Nu is de achtergrond al snel erg donker.

draak-chinalight-utrecht-nederland

Wil je China Light Utrecht combineren met een bezoek aan de Botanische tuin?

Dat kan! De botanische tuinen zijn nog geopende tot 1 december 2014, daarna gaan de tuinen in het voorjaar pas weer open. Houd er wel rekening mee dat de tuinen en China Light festival andere openingstijden hebben, verschillende ingangen hebben en dat je ook apart toegang moet betalen.

tol-chinalight-utrecht-nederland

Is China Light Utrecht ook de moeite als je al eerder een China Light festival hebt gezien?

ik vind van wel. Het festival in Utrecht is ruimer opgezet in Rotterdam, wat de sfeer zeker ten goede komt. De sculpturen zitten minder op elkaar gepropt, waardoor ze beter tot hun recht komen. Tijdens de openingsavond was het niet heel druk, maar in de Botanische tuinen kunnen mensen zich redelijk verspreiden zodat je niet continu naar een kluitje mensen zit te kijken.

Meer informatie? Zie de website van China Light.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

&nbsp:

Comments are closed.