Nieuwe markt: Copenhagen Street Food

De Deense hoofdstad Kopenhagen heeft sinds kort de kleurrijke en betaalbare voedselmarkt Copenhagen Street Food in het hartje van de stad in gebruik genomen. In twee overdekte opslagruimten op het zogeheten Papirøen (Papiereiland) in het havengebied Christianshavn is de easy-going markt ingericht met creatieve en duurzame eetstandjes.


kopenhagen-restaurant

Papiereneiland

Het eiland werd in het verleden gebruikt om rollen papier op te slaan voor de productie van kranten. De voedselmarkt, die vlakbij het nieuwe Operagebouw van Kopenhagen ligt, is geopend van woensdag t/m zondag. De zogeheten Coffee Trucks zijn alle dagen open van 10-24 uur. Er wordt handel gedreven vanuit ongeveer 40 kraampjes in containers. Het idee van de voedselmarkt stamt oorspronkelijk uit Azië en is de laatste jaren ook overgewaaid naar West-Europa.

 

 

Markten

In Londen zijn de markten van Brick Lane en Borough Market zeer populair. Hier kan men etenswaren uit letterlijk alle windhoeken kopen. Er wordt van uitgegaan dat maaltijden op deze nieuwe Kopenhaagse markt te koop zijn vanaf ongeveer DKK 50 (€ 6,70). De bedenkers van de markt zijn twee ondernemers die hun sporen hebben verdiend in de horecawereld, Dan Husted en Jesper Møller. Copenhagen Street Food is bereikbaar vanuit het centrum van Kopenhagen per metro, bus en havenbus.

Comments are closed.