Dagje Rotterdam met de kinderen? Maak er een weekendje van!

Voor een kindvriendelijke stedentrip hoef je niet naar het buitenland. Ook in een stad als Rotterdam is van alles te zien en te doen. Zoveel zelfs, dat een dagje eigenlijk te kort is. Dus wil je eens een weekendje weg met de kinderen, dan is Rotterdam een leuke bestemming in eigen land.

Waterstad

Rotterdam is een echte havenstad. Overal kom je water tegen en een boottochtje mag dan ook niet ontbreken als je ‘Rotjeknor’ gaat verkennen. Er zijn allerlei rondvaartmogelijkheden en er is zelfs een bus die je eerst over de weg de stad laat zien, maar vervolgens het water in rijdt en als boot verdergaat. Kies je liever voor een vervoermiddel dat de Rotterdammers zelf ook gebruiken, laat je dan eens door de watertaxi vervoeren. Voor grotere afstanden pak je de waterbus die met 40 km per uur tussen Rotterdam en Dordrecht vaart – en waarop je OV Chipkaart gewoon geldig is.

Architectuur

In Rotterdam kom je allerlei bijzondere gebouwen tegen. Je zou het nu niet meer zeggen, maar het Witte Huis was de eerste wolkenkrabber van Europa. Later verrezen in het zwaar door de Tweede Wereldoorlog getroffen centrum nog meer opvallende bouwwerken, zoals de Kubuswoningen van het Blaakse Bos en het Potlood. Eén van de Kubuswoningen is ook van binnen te bezichtigen. Een ander uniek bouwwerk is de Euromast – bepalend voor de skyline van Rotterdam en de ideale plek om over de hele stad uit te kijken. En bij een waterstad horen natuurlijk ook prachtige bruggen, zoals de Willemsbrug en de Erasmusbrug.

Kubuswoningen

Kubuswoningen Rotterdam. Foto Royan van Velse

Musea

Bij zo’n architectuurstad hoort natuurlijk ook een architectuurmuseum: het Nederlands Architectuurinstituut. Vlakbij staat Museum Boijmans van Beuningen, waar je je hart kunt ophalen als je houdt van schilderkunst, beeldhouwkunst en design. Vergeet niet in het net te klimmen en naar een van de wisselende videopresentaties te kijken, en bewonder ook even jezelf in de spiegelkamer. Je vindt het klimnet en de spiegelkamer vlak bij de bijzondere kapstok, waar je zelf je jas mag ophijsen.

Een ander museum dat Rotterdam op het lijf geschreven is, is het Maritiem Museum. Hier kom je alles te weten over de scheepvaart en de haven. Op de bovenste verdieping kunnen kinderen zowel binnen als buiten in stijl komen spelen bij Professor Plons.

Attracties

Diergaarde Blijdorp mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Rotterdam. Deze dierentuin combineert monumentale gedeeltes met moderne verblijven zoals het Oceanium en Amazonica. Bij slecht weer is Miniworld Rotterdam een slimme keuze: een soort Madurodam, maar dan helemaal overdekt. Er zijn zoveel details in verwerkt, dat je je ogen uitkijkt. Een dag duurt hier maar 24 minuten. Dan wordt het donker en gaan alle lampjes in het miniatuurlandschap aan.

Eten en drinken

Heb je honger gekregen? Natuurlijk heeft Rotterdam ook talloze eetgelegenheden, variërend van een typisch Hollandse pannenkoekenboot tot de Oosterse sferen van wereldeethuis Hotel Bazar. Eet smakelijk en veel plezier in Rotterdam!

Comments are closed.