Wat weegt mijn koffer?

Het is nog steeds lastig wennen: het inmiddels op grote schaal bijbetalen voor je ruimbagage bij tal van luchtvaartmaatschappijen

Zie ook mijn blog Bagage: wanneer betaal je daarvoor en hoeveel? van dit voorjaar. En nog even een kleine update: zelfs bij KLM ga je vanaf 1 oktober ook betalen op alle Europese vluchten, zelfs als je de trotse bezitter bent van zo’n blauw FlyingBlue pasje. Niemand komt er dus meer onderuit thuis of onderweg alvast goed de bagage te wegen om vervelende naheffingen op luchthavens te voorkomen.

Bagageweger in de verpakking

Bagageweger in de verpakking

In de winkels van ANWB ligt daarvoor sinds kort een handige tool: de bagageweger van Travel & Co. Op mijn laatste backpacktrip door de Vogezen heb ik voor vertrek dit apparaat uitgetest om het gewicht van mijn rugzak te checken. Ik wilde er namelijk zeker van zijn met niet meer dan 15kg op mijn rug te gaan lopen. Ik weet uit ervaring dat ik met dit gewicht een comfortabele trekking van een kilometer of 30 per dag kan maken.

 

ZIE OOK: Waarom vrouwen de koffers van mannen inpakken

 

Het eerste wat opvalt, is hoe vast het apparaatje in je hand ligt. Het wegen zelf gaat vrij handig en vlot. Je klipt het gespje van de bagageweger vast aan het handvat van je koffer of aan je rugzak en tilt het hele zaakje op. Tegelijkertijd zie je in de heldere display het gewicht in kilo’s van je bagage verschijnen. Door het formaat (niet groter dan een kurketrekker) is de bagageweger uitstekend mee te nemen op reis. Want meestal is het toch wel zo dat de meeste mensen met meer terug komt dan ze zijn heengegaan.

De bagageweger van Travel&Co

De bagageweger van Travel&Co


15 kilo, 't ken nét

15 kilo, ‘t ken nét

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.