Vrouw de dupe: 60% mannenkoffers door haar ingepakt

De koffers voor vakantie, het grootste deel wordt nog altijd gepakt door de vrouw. 60% van de vrouwen zegt dat ze naast haar eigen bagage ook de koffer van de man inpakt. Dat blijkt uit panelonderzoek van Zoover onder 1800 respondenten.
wie-pakt-de-koffer-in-zoover

Gelukkig pakken 36% van de vakantiegangers netjes hun eigen koffer. Dat percentage ligt bij 65 plussers een stuk lager, maar liefst 80% van de mannenkoffers wordt dan door de vrouw ingepakt. Hoe jonger hoe vaker ieder z’n eigen koffer pakt.

Zelfredzaamheid van de man

Welke man pakt op welke leeftijd nog zijn eigen koffer?
cijfers-koffer-inpakken-zoover

Vrouwen zijn blijkbaar niet overtuigd van de zelfredzaamheid van de man. Als reden noemen vrouwen vaak de volgende redenen: ‘Mijn man vergeet altijd iets.’, ‘Als ik het zelf doe, is het zo gedaan.’ ‘Ik vind het belangrijk dat we er een beetje leuk uitzien op vakantie.’. Mannen op hun beurt zijn eigenlijk wel blij met de verdeling “mijn vrouw heeft het overzicht dus ze pakt mijn koffer beter dan ik het zelf zou doen”.
 

 
Ook bij het inpakken van de kinderkoffer is de vrouw aan de beurt. 34% van de kids doet het zelf en in 62% regelt de vrouw de bagage van de kroost. Mannen nemen in slechts 4% van de gevallen deze verantwoordelijkheid.

55% laat ruimte over in koffer voor gekochte spullen

Meer dan 50% van de koffers gaan voller mee naar huis dan naar de vakantiebestemming toe. We willen graag onze kooplust kunnen botvieren op vakantie, vrouwen iets meer dan mannen. 57% van de vrouwen laat daarom ruimte vrij in zijn koffer en een 53% van de mannen doet dat.

Een vijfde kleding ongedragen mee terug

Vrouwen nemen net iets meer schone kleding mee terug dan mannen. Gemiddeld wordt 20% van de koffer niet gedragen.

Comments are closed.