Les Gets – even opladen in de Franse Alpen

Les Gets is een geweldige wintersportbestemming. Onderdeel van Les Portes du Soleil in de Franse Alpen en je skiet ook zo een dagje naar Zwitserland. Vergeet onderweg niet te stoppen, want de gerechten in de sfeervolle bergrestaurants zijn zeer de moeite waard om even je ski’s voor af te doen.
les-gets-fred-van-eijk-wandelen-hond

Zonnige zomer

Onlangs heb ik Les Gets in de zonnige zomer mogen ervaren. Het eten is net zo lekker, maar de vele activiteiten zijn uiteraard heel anders en het landschap is prachtig groen met daar overheen een warme deken van rust. Even bijkomen dus of juist actief bezig zijn. Wat je ook kiest, het is een goede plek om op te laden. Mountain biken, wandelen, de kids in het avonturenpark, Franse keuken met lokale ingrediënten, een 18-holes uitdagende golfbaan….. Niemand hoeft zich te vervelen.
les-gets-mountainbike

les-gets-wandelen-meer

les-gets-golf
 

 

Bergrestaurants

Ik heb mijn wandeltochten lekkerbekkend onderbroken in de bergrestaurants Le Vaffieu, neem de Camembert frit, en Les Chevrelles met een salade met warme geitenkaas.
les-gets-le-vaffieu

les-gets-le-vaffieu2

Loungen in de openlucht bij l’Aprèski

In het dorp loungen in de tuin van Bar l’Aprèski. De Chardonnay smaakt daar nog lekkerder na een actieve dag. Deze outdoor lounge bar is onderdeel van hotel Bellevue, een comfortabel drie sterren hotel in het hart van Les Gets.

Restaurant Les Copeaux

In het dorp zijn diverse restaurants en voor ieder budget is er iets smakelijks te vinden. In het zeer goede restaurant Les Copeaux genoot ik van de lokale visjes gebraden in boter; “filets de perche meunière”. Op een mooie avond smul je van dergelijke streekgerechten op het plezierige terras. Binnen is de sfeer ook goed en de bediening is altijd vriendelijk. Vergeet niet te reserveren.

Hotel La Marmotte

Een van de bekendste hotels en recentelijk verbouwd en opnieuw ingericht; Hotel La Marmotte. Een goede mix van regionale architectuur, modern design, antiek, klasse en gemoedelijkheid. Heel bijzonder aan dit chalet-hotel is de zalige spa en het ruime zwembad.
les-gets-hotel-la-marmotte

les-gets-loungebar

Hoe kom je er?

Met de auto is het goed te doen. Ook zijn er regelmatig aantrekkelijke vliegtarieven naar Geneve van onder meer Easyjet en KLM. Huur een auto of boek een transfer via Skiidy Gonzales. In de aankomsthal staat een vriendelijke chauffeur te wachten met een niet te missen sombrero op zijn hoofd en in een dik uur rijden word je voor de deur afgezet. Het opladen in Les Gets kan beginnen.

Souvenirs

Naast een aantal kilo’s lichaamsgewicht is het leuk om nog een ander souvenir mee te nemen. Mijn aanrader is een goed stuk Abondance, de regionale kaas. Smaakt thuis ook verrukkelijk en het brengt de mooie herinneringen met zich mee. Een stukje Haute-Savoie in huis. Geniet van Les Gets!

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.