Rooftop hotel terras met uitzicht over Valencia

Als je in Valencia in een hotel slaapt hoort daar natuurlijk een dakterras bij. Een terras waarbij je kilometers ver kunt kijken over de stad Valencia. Ik zag het Ciudad de las Artes y las Ciencias, en het langgerekte zandstrand met de zee aan de horizon.

Het panoramisch uitzicht vanaf het dakterras Eurostars Valencia hotel

Het panoramisch uitzicht vanaf het dakterras

Uiterst vriendelijk

De allereerste indruk van het Eurostars hotel krijg ik bij het inchecken. Uiterst vriendelijk helpt de receptionist mij. Mijn kamer, op de 16e verdieping, zou een schitterend uitzicht over Valencia hebben. Maar ik was vooral nieuwsgierig naar het dakterras op de 24e verdieping.

Een dakterras met zwembad op de 24e verdieping

Een dakterras met zwembad op de 24e verdieping

De receptionist laat me netjes zien waar de liften zijn, legt me uit hoe laat het ontbijt is en hoe eenvoudig ik kan connecten met het gratis en snelle(!) wifi netwerk. Vooral dat laatste wil nogal eens tegenvallen dus ik had voor de zekerheid ook mijn iPad met 4G simkaart bij de hand maar die bleek niet nodig. Ook kan ik met gemak mijn laptop, iPad en iPhone verbinden zonder lastige codes. Dit hotel weet hoe het hoort.
 

 
Bij aankomst in de kamer tref ik een zee van ruimte, een klassieke kamer, perfect om 1 nacht te ontspannen. Een mooi detail is de asbak en ik herinner me de vraag van de receptionist of ik een rokers- of niet-rokers kamer wilde.
asbak-kamer-eurostars

De tijd begint te dringen want om 19h wil ik naar het Apple event kijken op mijn iPad waarin het nieuwe besturingssysteem iOS8 wordt aangekondigd. Ik leg mijn iPad aan de lader op het bureau en neem de lift naar boven, naar het dakterras.

Het zwembad op het dak van het hotel Eurostars Valnencia

Het zwembad op het dak van het hotel

Daar schijnt de warme zon en ik zie helderblauw water waarin een sportieve zwemmer kleine baantjes aan het maken is. Rondom het zwembad geniet ik van het wijdse uitzicht over Valencia en maak foto’s.

Ik loop via de gym naar de lift om mijn opgeladen iPad mee te nemen naar het buitenterras van het restaurant op de 15e verdieping.
gym-eurostars-valencia

Het is bijna 7 uur en dat betekent dat de keynote van start gaat. Ik ontspan op het terras, gewapend met iPad, snelle wifi en mijn headset om te zien wat er gaat gebeuren. Na 10 minuten komt er, alweer een zeer vriendelijke ober, vragen of ik wellicht wat wil drinken. Ik bestel een “vino rosado” en geniet van de zon en een mooie keynote van Apple.

Diner

Hongerig besluit ik om het restaurant te proberen en niet in het centrum te gaan eten. Ik kies voor de medium gebakken hamburger. Die lijkt zo eenvoudig, maar een smakelijk hamburger vergt een goede kok. Daar heb ik inmiddels veel ervaring mee. De ober die mij de wijn bracht neem mij bestelling op, moet glimlachen om mijn extra ketchup & mayonaise en serveert me een ijskoude Coca-Cola. Zo lekker als je hem alleen in Spanje krijgt met een schijfje citroen erin.

Na het diner is het tijd om nogmaals op het dakterras weg te dromen, luisterend naar mijn favoriete band La Oreja de van Gogh op mijn iPhone. Een uur later is het tijd om te slapen en het bed te testen. Naast het bed ligt een flyer met informatie over het kussen programma dat Eurostars hotel aanbiedt in al hun hotels in Spanje.

Kies je eigen comfortable kussen

Kies je eigen comfortable kussen

Ontwaken met de zon in je gezicht

Omdat ik nooit de gordijnen sluit word ik wakker door de 1e zonnestralen die mijn gezicht verwarmen. Tijd om op te staan, een dag met leuke afspraken in Valencia. Eerst douchen (had ik al gezegd dat mijn kamer een whirlpool bad heeft?) en ontbijten. Het ontbijt is prima met een ruime keuze aan gerechten. Enig puntje van feedback is het ontbreken van Nutella. Sinds vriendin Sonia me daarop heeft gewezen, moet ik dat ook altijd even controleren.

Tijd voor ontbijt in Eurostars Valencia

Tijd voor ontbijt

Nog meer vleeswaren

Nog meer vleeswaren

Vleeswaren, vers gesneden

Vleeswaren, vers gesneden

Meerdere soorten kaas

Meerdere soorten kaas

Donuts, taartjes.  Volop zoet ontbijt bij Eurostars Valencia

Donuts, taartjes. Volop zoet ontbijt

Helaas geen Nutella bij Eurostars Valencia

Helaas geen Nutella

Tot slot een tip: In het gebouw vind je nog 2 andere hotels. Als je met de auto bent, zorg dan dat je de juiste parkeergarage kiest anders sta je ineens bij de verkeerde hotel receptie.

Wil je reserveren? Bekijk de aanbieding van het hotel op hun social media, Twitter, Instagram en Google+. Ze zijn heel actief.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *