IPW 2014 in Chicago, dag #3 en #4

Patrick boekte een ticket naar Chicago om IPW (PowWow) te bezoeken om ervaringen uit te wisselen met Internationale US Domestic bestemmingen en contacten op te doen. Lees het verslag van dag 3 en 4.

Checkin voor de 3e dag

Checkin voor de 3e dag


Met een afnemende jetlag en toenemende energie om nieuwe contacten te leggen en bestemmingen enthousiast te maken actief te worden op de Nederlandse markt begon dag 3 met een (verplichte) persconferentie voor International Media. Dit zijn sessies die verplicht bijgewoond moeten worden door journalisten.

Brand USA

Brand USA, verantwoordelijk voor de wereldwijde promotie van Amerika, begon de persconferentie met cijfers over de groei van het inkomende toerisme. Onder de indruk van deze cijfers legde de Consumer Marketin manager Karyn Gruenberg uit hoe het komende jaar nieuwe markten werden benaderd en met welke middelen. Wat mij vooral opviel was de inzet van:

  • “tailored social media posts”
  • customized mini-websites voor specifieke markten
  • content creatie en samenwerkingen met influencers
  • en de nadruk op social digital content campaigns

Als online marketing addict stemde mij dat heel vrolijk. Ook in 2015 zal Brand USA aanwezig zijn met een stand in het Brand USA paviljoen op de Vakantiebeurs.

Brand USA markt update 2014

Brand USA markt update 2014

De volgende persconferentie van Visit California stond in het teken van digitale campagnes om mensen te activeren. Californië lanceerde het thema “Dream big” waarin beleving en beleving voor de start van de vakantie centraal staan.

365 project van Californië

365 project van Californië

Ook gaf het Verkeersbureau van Californië duidelijke cijfers waaruit bleek dat toerisme belangrijk is voor de economie. In 2013 werd er $113 miljard(!) uitgegeven en zorgde dat voor 931.000 banen.
uitgaven-californie-toerisme

Lunch

Als IPW first-timer was ook de lunch indrukwekkend. 6000 delegates die tegelijkertijd naar een andere hal lopen en aan een ronde tafel aanschuiven om te gaan lunchen. En dat allemaal zonder wachtrijen. Hier blijkt weer het sterke organisatietalent van de Amerikanen.

Van afspraak naar afspraak

Beide middagen bestonden uit geplande afspraken. Als journalist kon ik vooraf 22 afspraken plannen via het digitale systeem. Van California, via North Dakota tot Atlantic City, allemaal heb ik de mensen gesproken en net als tijdens de Media marketplace op dag 2, verteld over de voor hun interessante Nederlandse markt. Met een tas vol gifts én USB sticks sloot ik IPW 2014 voldaan af.

PS: De komende dagen ga ik een korte pers-trip maken naar Minnesota en Minneapolis. Wil je meemaken wat ik allemaal doe? Volg me op @patjem of Instagram.

Comments are closed.