IPW 2014 in Chicago, dag #2

Patrick boekte een ticket naar Chicago om IPW (PowWow) te bezoeken om ervaringen uit te wisselen met Internationale US Domestic bestemmingen en contacten op te doen. Lees het verslag van dag 2.

Dag 2 begon net als dag 1 al om 4h in de ochtend door de jetlag. Gelukkig was de fitness in het Hyatt McCormick hotel open en besloot ik de dag vol energie van start te gaan. Na een frisse douche en ontbijt stond ik strak in het pak klaar voor de sessies op de 1e officiële beursdag.

Media Marketplace

Die dag begon de Media Marketplace. In een grote hal zaten alle vertegenwoordigers van de bestemmingen aan een tafel en kon je zonder afspraak aanschuiven en kennismaken. Heel handig om in korte tijd nieuwe contacten op te doen en om af te tasten of er mogelijkheden zijn samen te werken. Na de lunch waren de rollen omgedraaid. Ik zat aan een tafel en de bestemmingen konden bij mij aanschuiven en kennismaken met de Nederlandse markt.
ipw-netherlands-media

ipw-patrick-mulder-media-marketplace

Veel bestemmingen bleken onder de indruk van het verhaal over de “independent Dutch traveler” die graag zelf online zijn USA reis voorbereidt. Dat zelfs 1 op de 30 Nederlandse reizigers van plan is naar de USA te reizen is helemaal een fact dat de interesse wekte om actief te worden op de Nederlandse markt. Dat werd nog eens versterkte door onze actieve travelbloggers die kunnen helpen bij het vertellen van het verhaal van een bestemming. Met een zak vol visitekaartjes en nog net zo energiek als ik opstond sloten we de succesvolle dag af met een aantal Nederlandse delegates in de bar van het hotel.

De komende dagen zal ik meer over Chicago ervaren. Morgen lees je een verslag over de 3e en 4e beursdag. Abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief als je automatisch op de hoogte gehouden wilt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *