De Haagse Toren

We kennen in Nederland maar weinig echte skyscrapers. In elk geval niet zoals in steden als New York of Hong Kong. Maar met de komst van de Haagse Toren heeft Nederland er een uniek pareltje bijgekregen. Het is weliswaar niet het hoogste gebouw van Nederland, maar wel het hoogst toegankelijke gebouw en restaurant van Nederland!

Soetkees @Haagse Toren

Soetkees @Haagse Toren

Met een aantal travelbloggers werd ik door Verkeersbureaus.info en Den Haag Marketing uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te komen nemen bij de Haagse Toren. Ik heb een goede en positieve indruk gekregen van de uniekheid van de Haagse Toren. Sla deze dus niet over op je dagje of weekendje Den Haag.

Flat Iron Building

De Haagse Toren is geïnspireerd op het New Yorkse gebouw “Flat Iron Building”, een gebouw wat je vast en zeker op foto’s hebt gezien. Ook tijdens een bezoek aan New York kan je niet naar huis zonder een plaatje van dit iconische gebouw. Aan de vormen is dan ook goed te zien dat de Haagse Toren er veel van weg heeft.

Daarnaast is de Haagse Toren uniek in zijn soort omdat het de hoogste prefab gebouwde wolkenkrabber is. Daarom trekt het de aandacht van vele skyscraper liefhebbers van over de hele wereld. In tegenstelling tot de steden waar wolkenkrabbers bij het stadsbeeld horen, is het uitzicht in de Haagse Toren anders dan de rest. Waar je in New York het uitzicht hebt van weer een andere wolkenkrabber, kijk je bij de Haagse Toren kilometers van je af.

Soetkees @the Penthouse

the Penthouse

Hoogste restaurant en club van Nederland

Wil je eens op een bijzondere locatie dineren of genieten van een hapje en drankje, dan bij je bij de Haagse Toren aan het juiste adres. Op de 42ste verdieping op 135 meter hoog, is hier een stijlvol restaurant ‘the Penthouse’ gevestigd. Met een fenomenaal uitzicht over Den Haag en de weide omtrek zal je wellicht meer naar buiten kijken dan naar je tafelgenoten.

Het restaurant is smaakvol en modern ingericht. Je hebt echt het gevoel alsof je in een andere wereld bent beland. Je stapt op de begane grond in Den Haag in en stapt op de 42ste verdieping in een wereldstad uit. Daarnaast is er ook een ‘Skybar’ waar je kan genieten van een borreltje.
In het weekend en op feestdagen wordt het restaurant omgetoverd tot een hippe club. Een DJ zorgt voor de juiste sfeer. Zeker met oud- en nieuw is het een aanrader om naar de Haagse Toren te gaan. Niet alleen is er een leuk feestje, maar wat dacht je van het uitzicht over de hele stad en het vuurwerk dat vanuit alle kanten te zien is.

Enorme LED schermen

Nog een bijzonder feitje over ‘the Penthouse’; de ramen van het restaurant zijn enorme LED schermen. Wanneer er stroom op staat, lijkt er niets aan de hand en kijk je gewoon naar buiten. Maar er kunnen de meest gave videoclips op de ramen worden afgespeeld. In combinatie met bijpassende muziek is het een waar genoegen om naar te kijken.

Uitkijkpunt

Op dezelfde verdieping als het restaurant is er buiten een groot balkon. De Haagse Toren heeft dus niet alleen het hoogste restaurant van Nederland, maar ook het hoogste balkon. Hier merk je pas echt hoe hoog het is. Er staat een briesje en wanneer je naar beneden kijkt duizelt het een beetje (althans bij mij dan). Gelukkig is het balkon goed afgezet en kun je daarom met een gerust hart genieten van de vergezichten. Met helder weer zie je vanaf hier bijvoorbeeld Scheveningen. Niet alleen overdag, maar zeker ook wanneer het donker wordt, is dit een geliefde plek voor filmers en fotograferen.

Logeren op grote hoogte

Bijzonder overnachten kan ook in de Haagse Toren. Via Airbnb worden er een aantal ruime en moderne appartementen verhuurt. Uiteraard hebben zij ook dat prachtige uitzicht. Perfect voor mensen zich die ‘in de wolken zijn’. Zeker ook ’s avonds, met alle lichtjes van de stad als achtergrond, is het een romantische plek om je dagje Den Haag af te sluiten. De appartementen zijn gevestigd op de 29ste, 30ste, 38ste en 39ste verdieping van de Haagse Toren. Ze zijn al te boeken van 49 euro per nacht! Sla de Haagse Toren dus niet over!

Eten, drinken, slapen en trouwen

Wordt je toevallig tijdens het diner in ‘the Penthouse’ ten huwelijk gevraagd? Dan kan je in één keer door, want de Haagse Toren is een officiele trouwlocatie in Nederland. Slaap daarna in een van de appartementen en de volgende ochtend ga je getrouwd naar huis. In de skysuites kan er op unieke wijze een huwelijksplechtigheid voltrokken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *